به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مزهی تلخ غذا برای اجداد ما معمولا به معنای مسموم بودن آن غذا بوده است، اما آنها دریافتند که همه مواد غذایی تلخ خطرناک نیستند. در حقیقت، آنها از گیاهان دارویی تلخ مانند قاصدک برای بهبود گوارش و مبارزه با بیماریها استفاده کردند.
در دنیای امروز نیز علم ثابت کرده است که مصرف مواد غذایی تلخ برای سلامت انسان مفید است. این میتواند خبر بدی برای افرادی باشد که به مصرف خوراکیهای شیرین علاقمند هستند، اما خوشحال خواهید شد اگر بدانید که غذاهای تلخ مزه میتوانند به کاهش مصرف شکر کمک کنند.
مواد غذایی تلخ ممکن است به کاهش مصرف شکر کمک کنند
نتایج یک پژوهش نشان داد که مواد غذایی تلخ مزه ممکن است هوس مصرف خوراکیهای شیرین را کاهش داده و از این رو علاقه شما به این قبیل خوراکیها نیز کاهش یابد. مطالعهای روی حشرات که دارای سلولهای چشایی مشابه با جوانههای چشایی انسان بودند، نشان داد که آنها پس از مصرف یک غذای تلخ از مصرف غذاهای شیرین پرهیز میکنند.
مطالعهای با حضور سوژههای انسانی نیز نشان داد که جوانههای چشایی ما پس از مصرف غذاهای تلخ، مواد شیمیایی را منتشر میکنند که ممکن است تمایل به خوراکیهای شیرین را مهار کند.
این نشان میدهد که افزودن مواد غذایی تلخ مزه به رژیم غذایی میتواند روش خوبی برای کاهش هوسهای غذایی شیرین باشد.
آنها ممکن است سطوح انرژی انسان را افزایش دهند
مواد غذایی تلخ سرشار از مواد مغذی هستند که میتوانند سطوح انرژی بدن انسان را تقویت کنند. به عنوان مثال، کاکائو حاوی کافئین، آهن و منیزیم است که میتوانند خستگی را کاهش داده و احساس انرژی بیشتر را در فرد ایجاد کنند.
سبزیجات برگدار تیره نیز حاوی مواد مغذی تقویت کننده انرژی مانند منیزیم، ویتامینهای B، آهن و فولات هستند.
آنها ممکن است با رادیکالهای آزاد مبارزه کنند
رادیکالهای آزاد، اتمهای ناپایداری در بدن انسان هستند که میتوانند به سلولها آسیب برسانند. آنها نشان داده اند که توانایی تسریع پیری و افزایش خطر بیماریهای مختلف، از جمله سرطان را دارند.
مواد غذایی تلخ از محتوای آنتی اکسیدانی بالا برخوردار هستند که میتواند با این رادیکالهای آزاد مبارزه کند. شکلات تلخ حاوی بیشتر از ۷۰ درصد پودر کاکائو از نمونههای خوب برای این مواد غذایی محسوب میشود. سبزیها و گیاهان دارویی تلخ مزه نیز از ویژگیهای آنتی اکسیدانی قوی برخوردار هستند.
آنها ممکن است گوارش شما را بهبود ببخشند
به واسطه مزه خود، مواد غذایی تلخ تولید صفرا و آنزیمهای گوارشی را تحریک میکنند. این به نوبه خود شرایط گوارش و جذب غذا را بهبود میبخشد.
بیشتر مواد غذایی تلخ حاوی فیبر هستند که یک ماده مغذی ضروری برای تقویت گوارش سالم محسوب میشود.
آنها ممکن است کبد را پاکسازی کنند
اگر یک رژیم غذایی با محتوای شکر زیاد را دنبال میکنید، مصرف مواد غذایی تلخ میتواند فوق العاده مفید باشد. نتایج یک پژوهش نشان داد که غذاهای شیرین موجب افت عملکرد کبد میشوند و میتوانند عامل ابتلا به بیماری کبد چرب باشند.
غذاهای تلخ به لطف گلوکوزینولات موجود در خود میتوانند به پاکسازی کبد کمک کنند. گلوکوزینولاتها ترکیباتی هستند که مسئول مزه تلخ سبزیها هستند.
آنها به ایجاد تعادل در رژیم غذایی کمک میکنند
بیشتر غذاهای موجود در یک سوپرمارکت حاوی شکر یا شیرین کنندههای مصنوعی هستند. افزودن مواد غذایی تلخ به رژیم غذایی روش خوبی برای کاهش مصرف این غذاها و افزودن غذاهای کامل و مبتنی بر گیاهان به رژیم غذایی است.
مواد غذایی تلخی که باید مصرف کنید
اگر مطمئن نیستند کدام مواد غذایی تلخ مزه را مصرف کنید، در ادامه برخی از بهترین نمونهها ارائه شده اند:
- کرنبری
- سبزیهای برگدار سبز
- خیار چنبر تلخ
- چای سبز
- قهوه
- کاکائو
- پوست مرکبات
- شکلات تلخ
منبع: عصر ایران
انتهای پیام/
چند دلیل برای افزودن تلخی به رژیم غذایی!