مدیرکل امور فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: اثر شلاقی بازار و خرید بیش از حد نیاز، یکی از دلایل کمبود شیر خشک های رژیمی است.
 
به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهناز خانوی مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه شیر خشک‌های متابولیک و رژیمی به دو دسته تقسیم می‌شوند، اظهار داشت: یک دسته از این شیر خشک‌ها به نوزادان بیماری تعلق می‌گیرد که توسط پزشکان متخصص و فوق تخصص مرتبط ویزیت شده و پس از انجام آزمایشات و اثبات بیماری خاص، اطلاعات آنها در سامانه حامی ثبت شده و شیر خشک مورد نیاز آنها با پست به درب منازل ارسال و یا به داروخانه مشخصی در محدوده دسترسی آن‌ها تحویل داده می‌شود.

ثبت نام 3 هزار کودک مبتلا به فنیل کتوری  در سامانه حامی

وی افزود: حدود ۱۰ هزار بیمار در این دسته قرار دارند که تقریبا شامل ۵ هزار بیمار آلرژیک و ۵ هزار بیمار متابولیک می‌شوند. از این ۵ هزار نفر حدود ۳ هزار نفر به دلیل تشخیص بیماری فنیل کتوری در سامانه ثبت نام شده اند و مابقی در دسته های دیگر بیماری های متابولیک قرار دارند.

مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ماهانه حدود ۷۰ هزار قوطی شیر خشک از طریق سامانه حامی به صورت پستی و داروخانه‌ای به این بیماران توزیع می شود، تصریح کرد: طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته نیاز چندین ماه آینده تامین شده است و برای تامین شیرخشک های رژیمی - متابولیک بیماران سامانه حامی برای ۱۰ ماه آینده برنامه ریزی، سفارش گذاری و تامین ارزی انجام شده است و هیچگونه کمبودی نداریم.

وی با تاکید بر اینکه شیر خشک های یارانه‌ای هیچگونه افزایش قیمتی برای مصرف کننده نداشته اند، عنوان کرد: در مورد شیرهای رژیمی - متابولیک یارانه‌ای کمبودی وجود ندارد و تنها ممکن است یک برند خاص یا طعم خاصی موجود نباشد، اما برند دیگر و طعم دیگر برای همان بیماری به عنوان جایگزین موجود است.

توزیع شیرخشک‌هایی که مشمول یارانه نمی‌شوند در داروخانه‌ها

خانوی ادامه داد: دسته دیگر، شیرهای رژیمی هستند که به آن ها ارز رسمی تعلق می گیرد، اما مشمول یارانه دولتی نمی شوند، این شیر خشک ها معمولا در تمام داروخانه های شهری توزیع می شوند. سازمان غذا و دارو در گذشته تنها بر کیفیت، سلامت و ضرورت وجود فرآورده های وارداتی فوق نظارت داشته و تامین و میزان ارز تخصیصی آنها را کنترل می کرد و نظارتی بر میزان مصرف آن نداشت، اما به منظور ایجاد دسترسی مناسب تر برای مصرف کننده با توجه به شرایط موجود بازار، موضوع نظارت و تجمیع آن‌ها مطرح شد.

وی با اشاره به مشکلات اخیر در مورد تامین این دسته از شیر خشک‌ها در بازار، خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر تغییر شرایط و قیمت ارز، اعمال بخشنامه ها و دستورالعمل های نظارتی بر فراورده هایی که ارز رسمی به آنها تعلق می گیرد، در کنار تغییرات فرایند ترخیص گمرکی کالاهای وارداتی، بر ورود به موقع این دسته از شیر خشک ها به داروخانه ها تاثیر داشت که پیرو پیگیری‌های مکرر صورت گرفته از سوی سازمان غذا و دارو و با همکاری نهادهای مرتبط، شیر خشک های مورد نیاز در حد کفایت تامین شده و توزیع آنها نیز در سطح داروخانه ها آغاز شده است.

فروش یک میلیون و ۲۰۰هزار قوطی شیر خشک رژیمی در ۴ روز

وی شرایط ویژه فوق را دلیل به وجود آمدن مشکلاتی در تامین به موقع این فرآورده ها دانست و گفت: یکی دیگر از مسائل اثر شلاقی بازار و خرید بیش از حد نیاز مصرف کنندگان بوده است، به طوری که در دوهفته گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار قوطی شیر خشک از یک برند خاص در یک روز از گمرک ترخیص و در سطح عرضه توزیع شد که در شرایط مشابه سال قبل پاسخگوی نیاز بیش از 8 هفته بازار از برند مذکور بود، اما در کمتر از 4 روز فراورده در بازار نایاب شد. همچنین بر اساس آمار گشایش های انجام شده و ترخیص های صورت گرفته در حال حاضر تخصیص ارز و واردات این محصولات ۳۳ درصد نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بیشتر بوده است، در حالیکه دسترسی مردم نامناسب تر از زمان مشابه در سال گذشته بوده است.

به گفته خانوی براساس گزارشات ارائه شده و بررسی های انجام شده سازمان غذا و دارو تصمیم گرفت برای نظارت بیشتر، دسترسی راحت تر مردم و جلوگیری از قاچاق معکوس فراورده‌ها، عرضه شیر خشک های رژیمی را در برای مدتی متمرکز کند. 

معرفی داورخانه‌های هدف در استان‌ها برای توزیع شیر خشک

وی در زمینه اجرای این فرایند توضیح داد: از معاونت های غذا و دارو در هر استان و شرکت های پخش خواسته‌ شد در هر شهر تعدادی داروخانه را برای توزیع شیر خشک ها به شرکته ای پخش معرفی کنند تا ضمن تسهیل دسترسی مردم به فرآورده ها، نظارت بیشتری روی توزیع داشته باشیم. این فرایند برای مدت کوتاهی ادامه خواهد داشت و به زودی با ایجاد پورتال ثبت فراورده به صورت آنلاین، توزیع در تمام داروخانه ها از سر گرفته می شود.

مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: درحال حاضر این دسته از شیر خشک ها با توجه به کد شناسه 16 رقمی و ردیف تعرفه مشخص در بانک مرکزی و بانک های عامل، وزارت صنعت و معدن و گمرک معرفی و ثبت شده اند و مشکل خاصی در زمینه سفارش و ترخیص این فرآورده ها وجود ندارد.

وی در پایان به مردم اطمینان خاطر داد: تمهیدات لازم برای تامین شیر خشک های رژیمی و متابولیک در سال جاری و آتی دیده شده و جای هیچگونه نگرانی در این زمینه نیست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۱:۴۲ ۲۶ مهر ۱۴۰۲
بی کفایتی مسئولین وسردرگمی مردم و داروخانه ها