حسین شریعتمداری نوشت: فاجعه‌ای که تصویب FATF در پی دارد، بارها با ارائه مستندات و دلایل غیر قابل انکار از سوی کارشناسان و صاحبنظران مطرح شده است.

برای این دو سؤال چه پاسخی دارید؟!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین شریعتمداری در یادداشتی نوشت: از حضرت امیر علیه‌السلام است که «اذا ازدحم الجواب، خفی الصواب... در ازدحام و شلوغی جواب‌ها، پاسخ صحیح و شایسته پنهان می‌ماند». امروز رسیدگی و تصمیم درباره لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)، یکی از لوایح زیر‌مجموعه FATF در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

فاجعه‌ای که تصویب این لایحه در پی دارد، بارها با ارائه مستندات و دلایل غیر قابل انکار از سوی کارشناسان و صاحبنظران مطرح شده است ولی فقط یک نیم‌نگاه به نظرات و دیدگاه موافقان FATF به وضوح نشان می‌دهد که هیچ پاسخ روشن و قابل تکیه- تاکید می‌شود که هیچ پاسخی- برای حمایت خود از این لایحه فاجعه‌آفرین ندارند.

اگر باور نمی‌کنید به نظرات ارائه شده از سوی آنان و نظرات مخالفان FATF مراجعه کنید و این دو دیدگاه را به مقایسه بنشینید و سپس درباره آن قضاوت کنید. حامیان این سند برای تصویب آن در مجلس به یک ترفند غیر‌اخلاقی متوسل شده‌اند. با این توضیح که موضوع را از عرصه فنی و حقوقی به عرصه سیاسی منتقل کرده‌اند تا نمایندگان مجلس با نگاهی سیاسی و جناحی به آن بنگرند و فارغ از سود و زیان این سند، درباره آن تصمیم بگیرند!

در این وجیزه با تاسی به کلام مبارک امیرالمؤمنین علیه‌السلام، تنها دو پرسش از موافقان FATF در میان است دو سؤالی که پاسخ آن می‌تواند فصل‌الخطاب باشد. چرا که هم پرسش‌ها روشن و خالی از ابهام است و هم پاسخ‌ها نیازی به ذهن پیچیده ندارد و برای همگان به وضوح قابل درک است. ابتدا و قبل از طرح دو پرسش مورد اشاره به یک توضیح ضروری توجه کنید؛

گروه اقدام FATF کشورها را به لحاظ روابط تجاری به ۴ گروه تقسیم می‌کند؛

گروه اول شامل کشورهای «منطبق» است -Compliant- که اختصاراً کشورهای « C» نامیده می‌شوند. این کشورها را در انطباق کامل با استانداردها و قوانین FATF می‌دانند.

گروه دوم، کشورهایی هستند که آنها را در سطح قابل توجهی سازگار و منطبق تلقی می‌کنند- Largely compliant- این گروه به اختصار گروه «LC» نامیده می‌شوند.

گروه سوم شامل کشورهایی است که فقط با بخشی از استانداردهای FATF سازگاری دارند - Partially compliant- و به اختصار «PC» نامیده می‌شوند.

گروه چهارم به کشورهایی گفته می‌شود که با استانداردها و قوانین FATF هیچگونه انطباق و سازگاری ندارند- Non compliant- و اختصاراً «NC» نامیده می‌شوند.

FATF یا گروه ویژه اقدام مالی، جمهوری اسلامی ایران را در «لیست سیاه» قرار‌داده بود که به معنای کشوری است که روابط تجاری با آن از ریسک بالا برخوردار است و باید علیه آن اقدامات مقابله‌ای صورت پذیرد. ولی بعد از امضای سند FATF از سوی آقای طیب‌نیا، وزیر اسبق دارايی کشورمان که البته برخلاف نص صریح قانون اساسی، بدون تصویب مجلس-و حتی بدون اطلاع نمایندگان- صورت پذیرفت! و بعد از اجرای مخفیانه استانداردهای FATF از سوی دولت! که با انجام برخی از خود‌تحریمی‌ها همراه بود! گروه اقدام مالی FATF موافقت کرد که اقدامات مقابله‌ای علیه کشورمان را به حالت تعلیق در‌آورد ولی همچنان ایران را در لیست سیاه قرار‌داده و هرگونه روابط تجاری با آن را دارای «ریسک بالا» معرفی کرده و به سایر کشورها و شرکت‌ها توصیه اکید می‌کند که از معاملات تجاری با ایران خود‌داری کنند!

اکنون به طرح آن دو پرسش تعیین‌کننده می‌رسیم، بخوانید؛

اول: مطابق رویه جاری و قوانین حاکم بر FATF ، مواضع این گروه و تصمیم درباره برخورد با کشورها و تعیین جایگاه آنها در گروه‌های چهارگانه‌ای که به آن ‌اشاره شد با اجماع صورت می‌پذیرد، یعنی لازمه آن موافقت یا مخالفت تمامی کشورهای عضو است و درصورتی که فقط یکی از کشورهای عضو مخالف تصمیمی باشد که قرار است اتخاذ شود، آن تصمیم اتخاذ نخواهد شد و کشور مخالفت‌کننده نیز ملزم نیست که برای مخالفت خود دلیل همه‌پسند و قابل قبولی بیاورد بلکه صرف مخالفت آن می‌تواند مانع یک تصمیم شود، حتی اگر تمامی اعضای دیگر با آن تصمیم موافق باشند.


بیشتر بخوانید:استفاده ابزاری از لُنگ رزمندگان یمن! 


حالا به این نکته توجه کنید که آمریکا، رژیم‌صهیونیستی(این رژیم عضو ناظر ولی دارای حق رای است) و عربستان از کشورهای عضو هستند. سؤال از دولت محترم و نمایندگان موافق تصویب لایحه یاد شده این است که، برفرض محال-‌تاکید می‌شود بر فرض محال- اگر قرار باشد گروه اقدام مالی - FATF- ایران را از لیست سیاه خارج کند آیا این تصمیم با مخالفت آمریکا، عربستان و اسرائیل روبرو نخواهد شد؟!

برای توضیح بیشتر به گزارش تیرماه ۱۳۹۶ شورای عالی مبارزه با پولشویی کشورمان توجه کنید. در این گزارش آمده است که؛
«در طول یک سال گذشته و پیرو تعاملاتی که با این گروه برقرار شد، وضعیت ایران به‌ویژه در حوزه نظارت بر حوالجات الکترونیکی و نقل و انتقال فیزیکی ارز در مرزهای ورودی و خروجی کشور به نحو ملموس‌تری برای اعضا بیان شد و پیرو تلاش‌های مزبور، در اجلاس دوره‌ای FATF که ۲۸ خرداد تا ۲ تیر ۱۳۹۶ در والنسیا (اسپانیا) برگزار شد، اکثریت اعضا شامل عموم کشورهای اروپایی، روسیه، چین، برزیل، آفریقای‌جنوبی، کانادا، استرالیا، ژاپن، نیوزیلند و مکزیک تدابیر متخذه و توفیقات حاصله را در حوزه‌های مزبور کافی و حتی قابل ملاحظه ارزیابی کرده و خواهان لغو کامل اقدامات مقابله‌ای(Counter Measure) شدند.»

خب، نتیجه چه شد؟ از قول همان مرجع رسمی در وزارت دارایی بخوانید؛

«معدود کشورهایی شامل آمریکا، آرژانتین، رژیم‌صهیونیستی (عضو ناظر) و نماینده شورای همکاری خلیج‌فارس بدون استدلال فنی و صرفا بر مبنای انگیزه‌های سیاسی خواهان اعمال مجدد اقدامات مقابله‌ای علیه کشورمان بودند و از آنجا که بر اساس رویه حاکم بر FATF، مواضع رسمی این گروه بر پایه اجماع اتخاذ می‌شود و با توجه به مخالفت‌های برخی کشورهای عضو که به آن ‌اشاره شد، اعضا مبتنی بر راه‌حل مصالحه‌ای عمل کردند که نتیجه آن توافق کلیه اعضا بر «تصمیم به تداوم تعلیق اقدامات مقابله‌ای» قرار گرفت.» یعنی ادامه حضور ایران در لیست سیاه، اما چرا؟ بخوانید!

چون آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان با خروج ایران از لیست سیاه مخالفت کرده بودند!
اگرچه بنا به دلایلی که بارها مطرح شده است، هرگز با عادی شدن روابط تجاری ایران موافقت نمی‌کنند ولی بر فرض که همه کشورهای عضو نیز موافق خروج ایران از لیست سیاه باشند، سؤال از دولت و نمایندگان موافق این است که آیا رژیم صهیونیستی و آمریکا و عربستان این تصمیم احتمالی را وتو نمی‌کنند؟! بنابر‌این چه اصراری بر تصویب این سند ذلت‌بار دارید؟! آیا فاجعه برجام که ظرف بیست دقیقه تصویب و خسارت‌های فراوانی را به ملت تحمیل کردید کافی نبود؟!

دوم: مخالفت و خودداری کشورها و شرکت‌های بزرگ از برقراری روابط تجاری و بانکی با ایران ناشی از تحریم‌های ثانویه-Secondary Sanctions- آمریکاست، که براساس آن هر کشور، شرکت و شخصیت حقیقی یا حقوقی که با ایران روابط تجاری داشته باشد شامل جریمه‌های سخت و یا قطع روابط تجاری با آمریکا خواهد شد.

دقیقا به همین علت است که کشورها و شرکت‌ها حاضر به برقراری روابط تجاری با ایران نیستند. مقامات عالی کشورهای اروپایی که دولت محترم اینهمه به آنان دل‌بسته است نیز بارها تکرار کرده‌اند که نمی‌توانند شرکت‌های بزرگ کشورشان را ملزم به روابط تجاری با ایران کنند.

حالا دومین پرسش از حامیان FATF این است که برفرض کسب موافقت FATF با خروج ایران از لیست سیاه، برای تحریم‌های ثانویه چه تدارکی دیده‌اید؟ و آیا بعد از اینهمه بدعهدی و کینه‌توزی غرب علیه کشورمان، هنوز وقت آن نرسیده است که به خود آئید و تلاش و همت خویش را از غرب وحشی به درون ایران اسلامی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های فراوان و برزمین‌مانده آن کوچ بدهید؟! آقایان به روشنی و با صراحت برای مردم توضیح بدهید که در مقابل دو پرسش مورد ‌اشاره چه پاسخی دارید؟!

منبع: کیهان

انتهای پیام/

برای این دو سؤال چه پاسخی دارید؟!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۷
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
انشاالله شورای نگهبان بابررسی منطقی قاطعانه جواب خائنی خارجی رابدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
کاش یه نفر دلسوز ملت پیدا بشه بگه اصلا این دوتا (FATF , CFT)یعنی چی؟ آیا به نفع ملت و کشوره یا به ضرر؟
Iran (Islamic Republic of)
313
۰۹:۵۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
احسنت به دکتر شریعتمداری واقعا که دارای بصیرت و آینده نگری هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
نزديك 180 كشور FATF رو تصويب و اجرا كردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
توجه داشته باشيد FATF يكي از مهمترين ابزارها كنترلي كشورهاي آمريكا ،عربستان و اسرائيل خواهد بود تا به قولي بتوانند بر اوضاع مالي ايران كنترل داشته باشند پس مخالفت آنها با اين موضوع غير منطقي و به ضرر خودشان است از سويي اگر هم مخالفت كنند ايران توانسته در وجهه بين المللي تصوير مثبت خود را بار ديگر به جهانيان ثابت كند حال اگر شرايط از مذاكره و گفتگو به شرايط درگيري و هر نوع تقابلي بيانجامد ايران قدرتمند درس خوبي به آنها خواهد داد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
محمدی
۰۱:۵۵ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
ایشالا اینو تصویب کنن
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۰۰:۴۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسراییل
مرگ بر ال سقوط
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۲۱:۰۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
مسالهfatfمانند برجام و هر مساله دیگر داری ابعاد مختلف و محاسن و معایب و هزینه و منفعت می باشد بر خورد صفر و یک با این مسایل غلط است نمی توان به صرف معایب و هزینه های هر طرح آنرا طرد کرد و یا به صرف محاسن و فواید هر طرح ، بطور کامل و بررسی همه جانبه آنرا پذیرفت این مسایل در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد و شوری نگهبان هم نظر نهایی و مغایرت و یا عدم مغایرت آنرا با اصول قانون اساسی و شرع اعلام می کند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
امیدوارم شورای نگهبان جلوی تصویب لوایح ضد اسلام رو بگیره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۶:۲۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
Faft تصویب شد چرا ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۶:۲۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
Faft تصویب شد چرا ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
به جان خودم نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
حاضرم شرط ببندم خیلی از اقایون موافق اف... حتی یه بار هم زحمت خوندن معاهده رو به خودشون ندادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
ننگ بر عوامل داخلی آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۵:۴۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
من نمیدونم این اقا چرا هر چیزی را باهاش مخالفت میکنه!!!! ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
دلیلیلشو بخون بعد قضاوت کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شما اگه می تونی پاسخش رو منطقی بده،
دیدید که هر چه در مورد برجام گفت درس بود
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۰۰:۳۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اقا سعید عزیز و فهیم
فکر می کنم خودت رو به اون راه زدی چرا که توضیح هایی که ارایه شده خیلی شفاف و قابل فهم هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
برو ببین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
FATF باید تصویب شود.
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۰۰:۳۴ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
حالا چرا اینقدر خشن؟
باید ؟!
Iran (Islamic Republic of)
داود
۰۱:۱۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
دلیلش خیلی خوب نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
مهرداد
۱۴:۳۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
ما هم یک سوال داریم
United States of America
محمد
۱۴:۳۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام.در این مورد تخصصی ندارم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
آقای شریعتمداری بر روی قانون شفافیت آرای نمایندگان تمرکز کنید.
باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اسراییل باید نابود شود . اینم جوابیه برای برجام و FATF.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
دلیل بسیاری از مشکلاتمان را باید در خودمان جستجو کنیم .در جوانان مستعدی که توانایی حل بسیاری از مشکلات را دارند.

به فرض مثال اگر FATE را هم اگر بپذیریم باز هم مشکلاتمان حل نخواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۳۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
من خیلی از مباحث ایشان را در زمینه هاد مختلف دنبال کردم دبدم ایشان در همه زمینه ها تخصص دارند و اجتهاد دارند عجیب نیست به تمام علوم احاطه دارند والله خوب است این همه اطلاعات راستی مدرک شما چیست پزشکی سیاسی دینی ریاضی حقوق نجوم شیمی فیزیک ...... کدام همه با هم الله اکبر جل الخالق
Iran (Islamic Republic of)
قاسم
۱۲:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شما چکار دارید تخصص ایشان چیست اگه جوابی داری لطف کنید بنویسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شما اگه اشکالی داری جواب بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اینکارتخصص نمیخوادبصیرت میخواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس.
۱۳:۲۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام.
شما چی؟
حرف حق و حساب را متوجه شدی؟
احتیاج به مدرک و تخصص هم نداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
چرا ازشنیدن حرف حق اینقدر برآشفته میشید.نیازی به مدرک بالا نیست حاج حسین بصیرت دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
قاسم آقا جواب داریم جوابهای بسیار خوبی هم داریم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۴:۳۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
جان برادر ایا پا فشاری در تصویب نشدن حکایت از این ندارد که برخی دوست ندارند حسابشان شفاف شود این موضوع جنبه اقتصادی سیاسی دارد پس باید علم دو مبحث رو داشته باشه با سر و صدا و حل نمیشه مشکل ما اینهست که همه متخصص همه چیز هستند حق را در ادمها میبینیم حق و راست ودرست در زبان افراد و ظاهر ادمها نیست هر چیز رو از اهل ان پرس و جو کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
این آقا در‌مورد شیمی و زیست حرف نمیزنه در مورد سیاست حرف میزنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام
ایشان یک انقلابی هستند و دیدیم که با برجام هم مخالف بودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
چشم بینام و گوش شنوا میخواهد که شما ندارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
دوستان به جای اینهمه بحث در نظر داشته باشند اگه قانون شفافیت آرای نمایندگان اجرا بشه خیلی از مسائل وابهامات برطرف میشه.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
با حل گوشه ای از مشگلات مسئله ما حل نمیشود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
حرف حساب بیان جواب بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
یکی از اینها بپرسه اصلا" (اف ای تی اف )چی هست .؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
نمیدونم والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
وضعیت اقتصادی و دلار را حل کنیددد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بسیار عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
تصویب FATF , شاید تاثیری در اقتصاد نداشته باشد...اما برای این که بهانه رو از غرب بگیریم باید تصویب شود.. این بهانه ها تا کجا ادامه داره ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درسته تاثیر در اقتصاد نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
کدوم بهانه رو؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس.
۱۳:۱۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام.
((بهانه))، اسمش که نشون میده، یعنی تا هر وقت که بخواهند ادامه داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
تصویب FATF یعنی فلج کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شمافکری بحال این توروم بکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اینو به مسئولان بگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اگر مجلس FATF را تصویب کند به کشور و ملت و خون شهدا خیانت کرده است
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ع ف
۱۱:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
کاملا درست می فرمائید.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۵۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
خدایا به فریادمون برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شریعتمداری لطفا به فکر گرانی ها هم باشید ملت کمرشون خم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
باید مسئولان دیگر رسیدگی کنند راجب گرانی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شریعتمداری که کمترین اطلاعاتی درباره اقتصاد دارن سخن می گوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اینه کل پاسخ شما به سوالات اقای شریعتمداری؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بنام خدا
با سلام
شما در مورد برجام هم نظر مخالف داشتید
درسته ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
با برجام هم مخالف بود، نظر چه کسی درست بود؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
دستاوردبرجام چی بود؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
برجام چه نتیجه ای داشت اینو یکی بگه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بنام خدا
با سلام
شما در مورد برجام هم نظر مخالف داشتید
درسته ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
آره مخالف برجام بود ... برجام دلار رااز۳۰۰۰تومان به۱۸۰۰۰تومان افزایش دادند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
قبل از برجام دلار جهش قیمتی نداشت؟ اون موقع علتش چی بود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
جواب حرف منطقی دلیل و برهان و منطق هست نه سفسطه و فرافکنی . به این دلیل و اون دلیل حرف شما غلطه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
جرا !!! ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
ما مردم ایران اسلامی که مخالفت این طرح هستیم
نباید طرح های بیگانه در ایران تصویب بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
منم مخالفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
متاسفیم
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۰:۲۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
حرف حق همیشه بی جوابه...
خدا به ملت ایران صبر بده
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۰:۲۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
یک گام بزرگ برای بهبود اوضاع اقتصادی و تجاری ایران ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
جالبه پاسخی ندارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
وای وای مثل برجام که الان همه خوشبختو خوبن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
یک گام بزرگ برای بهبود اوضاع اقتصادی و تجاری ایران ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
واقعا جواب مستند بدهید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
.FATFباید تصویب شود.
Iran (Islamic Republic of)
سیامک
۰۰:۴۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
شما باید کمی بصیرت و غیرت ملی داشته باشید
Iran (Islamic Republic of)
حمزه
۱۰:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بابا به داد عزت ایران برسید ای کاش مثل شریعتمداری بصیرت داشتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
این قانون باید تصویب شود.خرج ومخارج کشور باید شفاف شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شفافیت ابجاد شود؟؛
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
کسی باشفافیت خرج ومخارج مخالف نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس.
۱۳:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
سلام.
خرج و مخارج داخل کشورمان نیاز به قوانین داخلی دارد و ربطی به خارجی ها ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
اصل مطلبو نفهمیدی متاسفم برات شفافیت یعنی اینکه اینهمه مخارجش از کجاست نه اینکه به اروپا گزارش مخارجمونو بدیم؟ایا شما به دشمنت میای گزارش کاراتو بدی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
دنبال شفافیت برای چه کسی هستی؟
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۰:۰۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
شما که نمره منفی دادی آیا متن رو منصفانه خواندی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
عالی بود ممنون از آقای شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۹:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۹:۳۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
درود بر شریعتمداری