سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: موافقان در کمیسیون تاکید کردند که الحاق به کنوانسیون CFT دفع ضرر را قطعی می‌کند و در بهبود شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور تاثیرگذار است.

عینی///تصویب این لایحه دفع ضرر قطعی استبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی نجفی‌خوشرودی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صحن علنی امروز (یکشنبه 15 مهرماه) در توضیح گزارش این کمیسیون درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم، گفت: این لایحه برای بررسی مجدد از صحن علنی به کمیسیون ارجاع شد و طی دو نوبت در تاریخ 29 مرداد و سوم مهرماه در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از طرح موضوع با تذکر آیین نامه ای اعضا مبنی براینکه لایحه مذبور در خردادماه در کمیسیون مصوب شده است و از لحاظ آیین نامه ای امکان بررسی مجدد نیست، مواجه شد.

نماینده مردم بابل در مجلس اظهار کرد: اعضا بر مصوبه خود که در 9 خردادماه به مجلس ارسال شده بود، تاکید داشتند لذا امروز نیز از ساعت 6 تا 8 صبح جلسه ای با همکاران خود برگزار و نظرات اعلام شد، در حقیقت به جز معدود کشورهایی همه به این کنوانسیون الحاق شده اند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: مباحث مختلف درخصوص لایحه CFT در کمیسیون مطرح و ابعاد این لایحه مورد بررسی قرار گرفت. از لحاظ حقوق بین الملل سیاسی، شرایط بین المللی و اقتصاد سیاسی داخلی این لایحه مورد بررسی و توجه قرار گرفته است. همچنین تاثیر الحاق و عدم الحاق نیز بررسی و در جلسه غیرعلنی هم به آن اشاره شده است.

نجفی خوشرودی تاکید کرد: ما با پیوستن به این کنوانسیون می توانیم حق الشرط ها و اعلامیه تفسیری ارائه دهیم، لذا هیچ تعهدی خلاف مسائل و امنیت جمهوری اسلامی ایران وضع نشده و هیچ اطلاعاتی نیز به موجب الحاق به بیگانگان داده نمی شود. علاوه بر این از فرصت های بین المللی و تدابیر برای مقابله با جنگ اقتصادی به موجب الحاق به این کنوانسیون می توانیم استفاده کنیم.

وی بیان کرد: برخی منتقدان لایحه را با تحریم ها ارتباط می دهند در حالی که تحریم ها یکجانبه از سوی آمریکا بوده و عدم الحاق به این کنوانسیون محدودیت های بین المللی جدیدی برای ایران درپی خواهد داشت.

نماینده مردم بابل در مجلس افزود: به موجب بررسی لایحه CFT جلسات متعدد مشورتی با مسئولان اتاق بازرگانی، روسای همه اتاق های بازرگانی، روسای بانک های دولتی و خصوصی و سایرین داشتیم و همه متفق بر بروز محدودیت ها به موجب عدم الحاق به کنوانسیون تاکید کردند.

نجفی خوشرودی تصریح کرد: در بندهای مختلف این لایحه از جمله ماده 6، 7، 8 ، 10، 11 و 19 به سازوکار داخلی کشور متقاضی اشاره و به قوانین داخلی ارجاع می شود، لذا نگرانی از این جهت وجود ندارد. در ماده 27 نیز ترتیبات خروج از کنوانسیون تعبیه شده و در ماده 10 موضوع استرداد مجرمین و در ماده 24 ترتیبات داوری مورد تاکید قرار گرفته است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: طرفین به موجب این کنوانسیون می توانند در صورت بروز اختلاف در دیوان بین المللی دادگستری طرح دعوی و موضوع شکایت خود را پیگیری کنند. به موجب این مفاد، موافقین در کمیسیون تاکید کردند الحاق به کنوانسیون دفع ضرر قطعی می کند و در بهبود شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور و فعالیت ترانزیتی و همکاری های انرژی تاثیرگذار است.

نجفی خوشرودی تصریح کرد: اعضای این کمیسیون مطیع فرمایشات رهبری بوده و با نظرداشت همین مطلب الحاق به لایحه CFT را در کمیسیون تصویب کرده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بهبود شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور مد نظر هستش ایرانیان مقیم داخل کشور که مهم نیستن ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
بهبود شرایط ایرانیان مقیم خارج از کشور مد نظر هستش ایرانیان مقیم داخل کشور که مهم نیستن هربلایی سرشان میاد بیاد
Iran (Islamic Republic of)
arb
۱۴:۴۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
ریشه اصلی مشکلات ما داخلیه و با عضو شدن یا نشدن در این چیزها مشکل ما حل نمیشه.
مزایا و معایب FATF برای کشور چیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
چقدرخوب بودمشکلات مالی وگرانی توان خریدمردم ودلواپسی جوانان ازازدواج وبیکاری راهم بابانکهای دولتیوخصوصی واطاق بازرگانی درمیان بگذارید شاید برنامه ای مثل برنامه خارج نشینان داشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۱۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۷
نفی سبیل یعنی چی پس؟!
آخرین اخبار