به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیستم ایمنی بدن به تمام عناصر خارجی مانند میکروبهای مهاجم، گرده گیاهان و یا حتی عناصر شیمیایی حمله میکند. این فرایند خود سبب التهاب میشود. حملات متناوب سیستم ایمنی بدن به مهاجمان خارجی گاه سبب تهدید سلامت بدن میشود.
این در حالی است که بسیاری از بیماریهای عمده از قبیل: بیماریهای قلبی، دیابت، آرتروز، افسردگی و آلزایمر با التهاب مزمن در بدن ارتباط دارد.
با این حال، یکی از قدرتمندترین ابزار مبارزه با التهاب مزمن نه داروخانه بلکه مواد غذایی و دریافت انواع ویتامینها است. ویتامین ها، شما را قادر به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها میکند و آن هم با کم کردن روند التهابی بدن:
ویتامین دی: اگر به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار بگیرید نیاز به دریافت مکمل ویتامین دی ندارید. این ویتامین برای مبارزه با التهاب مفید است به ویژه در کسانی که از سرطان رنج میبرند. با این حال اگر به اندازه کافی از نور خورشید بهره نمیبرید، مصرف ماهی، قارچ، شیر، آب میوه ها، غلات و لبنیات غنی شده با این ویتامین را فراموش نکنید.
ویتامین کا: منجر به مهار عوامل التهابی ایجاد شده توسط سلولهای سفید خون میشود. سطح بالایی از ویتامین کا منجر به حفظ سلامت استخوانها و قلب میشود. اسفناج، جعفری، کاهو، کلم بروکلی، گل کلم، سرشار از ویتامین کا هستند.
ویتامین ث: از بافتهای عضلانی محافظت میکند و با کاهش التهاب بدن منجر به کم شدن درد عضلات و مفاصل میشود. ویتامین ث. همچنین منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. برای دریافت ویتامین ث، سبزیجاتی مثل کنگر فرنگی، اسفناج، کلم بروکلی، میوههایی مثل سیب، لیمو، انار، زرد آلو و آلو، چای سبز، کاکائو، فلفل، آویشن، کیوی و ... را به رژیم تان اضافه کنید.
ویتامین ب: منجر به تنظیم متابولیسم میشود و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ویتامین ب. همچنین در کاهش درد و التهاب ماهیچهها و مفاصل موثر است و برای حفظ سلامت پوست ضروری به نظر میرسد. ویتامین ب. کمپلکس نیز مسئول حفظ سلامت ماهیچهها و کاهش التهاب در مفاصل است. از این رو، مصرف آن در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آرتروز ضروری است. روزانه حداقل ۵۰ میلی گرم ویتامین ب. را از طریق غذاهایی مانند تخم مرغ، گوشت بدون چربی، کره بادام زمینی، گردو و سویا به بدن برسانید.
ویتامین آ: ویتامین آ. دارای خواص آنتی اکسیدانی است که اثرات رادیکالهای آزاد در بدن و آسیبهای بافتی و سلولی که ایجاد میکنند را خنثی میکند. ویتامین آ. میتواند از فعالیت بیش از حد سلولی جلوگیری کند. زمانیکه سیستم ایمنی بدن عکس العمل زیادی به پروتئینهای غذایی نشان میدهد باعث ایجاد آلرژی غذایی و در نهایت التهاب میشود. دریافت ویتامین آ. میتواند به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از آلرژیهای غذایی کمک کند، چون مانع واکنشهای افراطی در بدن میشود. کاهش سطح التهاب نیز با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون در ارتباط است. شما میتوانید با مصرف روزانه پاپریکا، فلفل قرمز، سیب زمینی شیرین، هویج و کاهو سطح مناسب این ویتامین را به بدن برسانید.
ویتامین ای: از آنجا که بدن شما به طور طبیعی قادر به تامین این ویتامین نیست، شما ناچار به مصرف غذاهایی برای تامین ویتامینای هستید. نیاز روزانه بزرگسالان به این ویتامین ۱۵ میلی گرم است. مطالعات نشان داده مصرف ویتامینای منجر به کاهش سطح سیتوکینها میشود؛ یعنی واسطههای التهابی در بدن. برای دریافت سطح مناسب ویتامین ای، روزانه آجیلهایی از قبیل: گردو و فندق، دانههای آفتاب گردان، روغنهای گیاهی، سبزیجاتی از قبیل: اسفناج، بروکلی، گوجه فرنگی و میوههایی مثل کیوی و انبه بخورید.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/