بهروز آقازاده، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،افزود: تاکنون بیش از 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان به کشت گندم اختصاص یافته است و پیش بینی می شود در سال زراعی جاری سطح کشت این محصول به بیش از 30 هزار هکتار برسد.
وی تصریح کرد: توزیع بذور گندم گواهی شده در 14 عامل توزیع و شرکت های مورد تایید جهاد کشاورزی در شهرستان اردبیل آغاز شده و همچنان ادامه دارد و مشکلی از بابت تامین و توزیع بذر گندم در این شهرستان وجود ندارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل خدمات ارائه شده به کشاورزان گندم کار را علاوه بر تامین کود شیمیایی و بذور اصلاح شده ، بوجاری کردن بذر، در اختیار قرار دادن تراکتور و دستگاه های کشت مستقیم و سایر ادوات خاکورز حفاظتی و خطی کار بذور، برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی و ارائه دانش فنی و نظارت کارشناسان کشاورزی در زمان کاشت عنوان نمود.
آقازاده مزایای کشت مکانیزه را در مقایسه با کشت سنتی تراکم مناسب بذر، عمق مناسب کشت و سطح سبز یکنواخت، استفاده از نهاده های کشاورزی کود و بذر به صورت همزمان، افزایش عملکرد تولید، کاهش هزینه های تولید و ذخیره سازی مناسب آب عنوان کرد و به کشاورزان توصیه نمود که کشت مکانیزه را جایگزین کشت سنتی نمایند.
وی همچنین بر اجرای خاکورزی حفاظتی و استفاده از ادوات خاکورزی حفاظتی (ادوات کشت مستقیم و گاوآهن قلمی) در زمان کاشت گندم خصوصا در اراضی دیم تاکید کرد.
انتهای پیام/ح