به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، رژیم حاکم بر عربستان سعودی قبل از ماجرای ربودن جمال خاشقجی، روزنامهنگار برجسته این کشور هم ید طولایی در ربودن مخالفان خود داشته است که در میان ربودهشدگان برخی از شاهزادههای وابسته به خاندان حاکم نیز به چشم میخورند.
جمال خاشقجی اولین کسی نیست که در عربستان سعودی ربوده میشود بلکه در دو سال گذشته سه تن از شاهزادههای مخالف سعودی که در اروپا زندگی میکردند و منتقد رژیم آلسعود بودند، ربوده شدهاند. این در حالیست که ادله و شواهدی در دست است که نشان میدهد برخی از مخالفان سعودی در خارج از کشور به قتل رسیدهاند که ناصر السعید از جمله آنها به شمار میرود.
گزارشگر العالم در گزارشی درباره ماجرای ربوده شدن جمال خاشقجی، روزنامهنگار برجسته عربستانی که ترکیه احتمال قوی میدهد در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسیده باشد، به بررسی دیگر موارد آدمربایی در عربستان پرداخت و گفت: این ماجرا، ماجراهای ربوده شدن دیگر مخالفان برجسته رژیم عربستان سعودی را در اذهان تداعی میکند که برخی از شاهزاده های خاندان حاکم بر این کشور نیز در میان آنها دیده میشوند.
بیشتر بخوانید: سکوت؛ تنها واکنش مدعیان حقوقبشر به قتل جمال خاشقجی
در ادامه گزارش آمده است: شاهزاده سلطان بن ترکی اولین شاهزاده از این دسته به شمار می رود که به سبب انتقادات شدید از خاندان حاکم بر عربستان شهرت داشت. وی یک بار در سال 2003 در ژنو و بار دیگر در سال 2016 هنگام عزیمت به قاهره ربوده شد و اکنون در عربستان بازداشت است.
شاهزاده ترکی بن بندر آل سعود از مسئولان امنیتی سابق عربستان سعودی است که به اطلاعات بسیار حساس دسترسی داشت و در ژوئن سال 2012 درخواست های خود را برای اجرای اصلاحات در عربستان سعودی مطرح کرد. وی سال 2015 هنگام عزیمت به مغرب بازداشت و به ریاض بازگردانده شد.
شاهزاده سعود بن سیف النصر آل سعود نیز یکی دیگر از شاهزاده های وابسته به خاندان حاکم بر عربستان است که شهرت چندانی ندارد و فعالیت سیاسی چندانی از وی دیده نشده است اما در سال 2014 با انتشار مطالبی به انتقاد از خاندان حاکم بر عربستان پرداخت و از آن زمان تا کنون هیچ خبری از وی در دست نیست.
در ادامه گزارش آمده است: اگر اندکی بیشتر به عقب برگردیم به ربودن و سپس قتل ناصر السعید از مخالفان سعودی در سال 1979 می رسیم. یک جاسوس انگلیسی، سی سال پس از ربوده شدن ناصر السعید فاش کرد وی پس از ربوده شدن، به قتل رسید و جسد وی از هواپیما در ساحل دریای مدیترانه انداخته شد.
گزارشگر العالم ادامه داد: دیپلماسی آدمربایی عربستان سعودی به شهروندان خودش محدود نمی شود بلکه شهروندان دیگر کشورها را نیز شامل می شود که از آن جمله می توان به ربودن شخصیت های سیاسی لیبیایی اشاره کرد که برای ادای مناسک حج عمره به عربستان آمده بودند. عربستان پس از ربودن این افراد، آنها را تحویل نیروهای خلیفه حفتر، ژنرال بازنشسته لیبیایی داد.
ربودن سعد الحریری، نخست وزیر لبنان به مدت چند هفته در ماه نوامبر پارسال و واداشتن وی به اعلام استعفا از دیگر موارد آدم ربایی عربستان سعودی به شمار می رود.
انتهای پیام/