با اینکه در ایران آمار مرگ‌های مغزی بالاست و ١٢ هزار نفر در سال اسم‌شان در لیست مرگ مغزی قرار می‌گیرد، اما هنوز خیلی از خانواده‌ها راضی به اهدای عضو نمی‌شوند.

گزارش شهروند/تیتر بزنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  آمار‌ها حرف‌های زیادی برای گفتن دارند؛ مثل همان‌هایی که می‌گویند در همین لحظه ٢٥ هزار نفر در صف گرفتن عضو انتظار می‌کشند تا جان دوباره بگیرند، یا اینکه هر روز ٧ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی، جانشان را از دست می‌دهند. آمارها، اما پیچیده‌تر می‌شوند وقتی اعلام می‌شود تا زمستان سال گذشته، ٣٥٠ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور زندگی می‌کردند و هر سال هم نزدیک به ١٠٠ هزار نفر دیگر به آمار بیماران مبتلا به سرطان افزوده می‌شود. خیلی‌ها هم به دلیل وخامت حال، قربانی می‌شوند. از زمانی که حرف از اهدای عضو آمد، دل بیماران منتظر، روشن شد. امیدشان افرادی بودند که پس از مرگ، اعضایشان هدیه و به آن‌ها پیوند زده می‌شد.

با اینکه در ایران به دلیل بالا بودن تصادفات، آمار مرگ‌های مغزی بالاست و گفته می‌شود ١٢ هزار نفر در سال اسم‌شان در لیست مرگ مغزی قرار می‌گیرد، اما هنوز خیلی از خانواده‌ها راضی به اهدای عضو نمی‌شوند و در نهایت بیماران زیادی جان می‌دهند. این همه ماجرا نیست، در این میان، خیلی‌ها برای پیشکش کردن عضوی از خودشان، پیشقدم می‌شوند، مثل همه آن ٤میلیون نفری که کارت اهدای عضو دارند، یا ٢,٥ درصدی که خون هدیه می‌دهند، آن‌هایی که دنبال اهدای پلاسما و پلاکت و سلول‌های بنیادی هستند و حتی گاهی فراتر از اینها، تخمک و اسپرم و در بعضی موارد کلیه و بخشی از کبد و ریه‌شان را هم اهدا می‌کنند. در این گزارش تمام روش‌هایی را که تا زنده‌اید می‌توانید به دیگران هدیه کنید، آمده است.

اهدای خون بندناف

شما می‌توانید خون بند ناف نوزادتان را هدیه کنید. این اتفاق چطور می‌افتد؟ ما در کشور بانک خون داریم که خون بندناف نوزاد در صورت تمایل والدین در آن ذخیره می‌شود. برای این کار هم سالانه مبلغی گرفته می‌شود که صرف هزینه نگهداری از خون بندناف می‌شود. در آینده، از خون بند ناف می‌توان برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج صاحب نمونه یا سایر افراد استفاده کرد. خون بند ناف، همان خون باقی‌مانده در بندناف و جفت نوزاد است که سلول‌های بنیادی زیادی در آن وجود دارد. پیوند سلول‌های بنیادی به معنی گرفتن سلول‌های بنیادی از خون محیطی بندناف یا از مغز استخوان و تزریق مجدد آن به بیمار است. سلول‌های بنیادی، پتانسیل بالای درمانی دارند که در اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و برای درمان یا کاهش شدت بیماری‌های صعب‌العلاج به کار گرفته می‌شوند.

بر اساس اعلام متخصصان، بیماری‌هایی که منشأ خونی دارند، به کمک سلول‌های بنیادی قابل درمان هستند، انواع سرطان‌های خون، تالاسمی، کم‌خونی مادرزادی و نقص سیستم ایمنی با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف قابل درمان است، همچنین این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی‌درمانی در درمان انواع سرطان‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. تنها ایرادی که بندناف دارد این است که تعداد سلول‌های آن برای درمان بیماری بزرگسالان کافی نیست. ذخیره این خون تنها یکبار برای هر فرد در طول دوران زندگی و هنگام تولد فرصت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف وجود دارد. براساس اعلام مدیر فنی بانک خون بندناف رویان، تاکنون ١٠٥‌هزار نمونه خون در بانک خون بندناف رویان ذخیره‌سازی شده که بیشترین استفاده آن در درمان سرطان خون کودکان بوده است. آن‌هایی که تمایل به ذخیره خون بندناف دارند، می‌توانند به سایت www.rsct.ir وارد شوند و اطلاعات لازم را به دست آورند. همچنین افراد می‌توانند به نمایندگی رویان در استان خودشان مراجعه کنند.

اهدای خون

حالا دیگر همه می‌دانند که برای اهدای خون می‌توانند به یکی از مراکز انتقال خون در شهرشان مراجعه و خون هدیه کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد ٢,٦‌درصد ایرانیان خون اهدا می‌کنند که توسط همین گروه به طور میانگین دو میلیون اهدای خون در کشور انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید: ۲۵ هزار بیمار ایرانی چشم انتظار اهدای عضو هستند


مراحل اهدای خون چیست؟

برای اهدای خون باید به یکی از مراکز انتقال خون مراجعه کنید، فراموش نکنید که با خودتان کارت شناسایی معتبر عکس‌دار و شماره کد ملی‌تان را ببرید. در مراکز از شما تست هموگلوبین گرفته می‌شود، سپس در اتاق معاینه، نبض و فشار خونتان را می‌گیرند، از شما درباره بیماری‌هایی که ممکن است داشته باشید، دارو‌هایی که مصرف می‌کنید و رفتار‌های شخصی پرسیده می‌شود. بخش مهمی از تضمین سلامت خون و فرآورده‌های آن به صداقت داوطلبان مربوط می‌شود. در مرحله بعد باید رضایتنامه کتبی را امضا کنید. داوطلبانی که برای اهدای خون انتخاب می‌شوند، به سالن خون‌گیری می‌روند و حدود ٥ تا ١٠ دقیقه از آن‌ها خون گرفته می‌شود. همین‌جا کار تمام می‌شود؛ زمان متوسط برای انجام تمام این روند حدود ٣٠ دقیقه است.

اهدای خون چه فوایدی دارد؟

از بروز خطر هموکروماتوز جلوگیری می‌کند؛ هموکروماتوز نوعی عارضه است که به علت جذب بیش از حد آهن توسط بدن ایجاد می‌شود. این عارضه علت‌های ارثی و ژنتیکی دارد یا ممکن است در اثر کم‌خونی یا اختلالات دیگر ایجاد شود. اهدای منظم می‌تواند به کاهش مقدار اضافی آهن خون کمک و به این ترتیب از بروز این عارضه در افراد جلوگیری کند. اهدای خون ضد سرطان است، برای سلامت قلب و کبد مفید است و منجر به کاهش وزن می‌شود.

اهدای تخمک

گروهی از زنان هستند که تخمک مناسب ندارند و به دنبال آن امکان بارداری هم پیدا نمی‌کنند. برای این زنان، اما این اتفاق پایان کار نیست. این زنان می‌توانند از زن دیگری تخمک بگیرند. اما چطور این اتفاق می‌افتد؟ در محیط آزمایشگاه تخمک اهدایی توسط اسپرم‌های مرد که همسر گیرنده تخمک است، لقاح یافته و جنین حاصله از این لقاح به رحم زن نابارور منتقل می‌شود. نخستین کودک حاصل از اهدای تخمک در جهان در سال ۱۹۸۴ متولد شده و این روش اکنون در کشور ما پس از طی مراحل شرعی و قانونی آن، سال‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرایط اهدای تخمک چیست؟

گیرنده تخمک باید حداکثر ٤٥‌سال داشته باشد، از خطرات باروری در سن بالا باخبر باشد و پس از انجام مشاوره با متخصص و روانپزشک اقدام به این کار کرده باشد. از آن طرف سن اهدا‌کننده تخمک بهتر است بین ۲۱ تا ۳۴‌سال باشد و ترجیحا این فرد قبلا بچه‌دار شده باشد، چراکه این موضوع شانس حاملگی را در فرد گیرنده تخمک بالا می‌برد، همچنین بهتر است خصوصیات فیزیکی فرد گیرنده و اهدا‌کننده تخمک مثل رنگ پوست، رنگ چشم، رنگ مو و ساختمان بدنی، با هم هماهنگ باشد. لازم است فرد اهدا‌کننده تخمک، از نظر ژنتیکی سالم باشد و از نظر بیماری ابتلا به بیماری‌هایی مثل سیفلیس، هپاتیت و ایدز نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

اهدای پلاسما

اهدای پلاسما مثل جمع‌آوری خون است. یک سر سوزن وارد رگ بازوی اهدا‌کننده شده و خون از طریق آن و لوله استریل یک‌بار مصرف وارد محفظه‌ای می‌شود که در آن خون اهداکننده بسته به نوع دستگاه سانتریفیوژ یا فیلتر می‌شود، در نتیجه اجزای سلولی خون و پلاسما از هم جدا شده و سلول‌های خونی از طریق همان سوزن به اهداکننده برگشت داده و پلاسما در ظرف مخصوص جمع‌آوری می‌شود. به این فرآیند، پلاسما فرزیس گفته می‌شود.

پلاسما چیست؟

پلاسما بخش مایع خون را تشکیل می‌دهد و محلولی متشکل از پروتیین‌ها و املاح است که در آن گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها شناورند. حدود ۹۰‌درصد پلاسما را آب تشکیل می‌دهد. باید توجه کرد که پلاسما‌های اهدایی با تبدیل به فرآورده‌های مختلف مانند آلبومین، فاکتور‌های انعقادی، ایمونوگلوبولین و ده‌ها محصول دیگر نقش بسزایی در درمان بیماران به‌ویژه بیماران دچار بیماری‌های مزمن مثل هموفیلی که به‌طور دایمی نیازمند این دارو‌های خاص هستند، دارند. بیماران مبتلا به هموفیلی به دلیل کمبود فاکتور‌های انعقادی ٨ یا ۹ دچار خونریزی می‌شوند، اما با استفاده از فاکتور‌های انعقادی ٨ و ۹ که از پلاسما تهیه می‌شود، می‌توان از خونریزی جلوگیری کرد و بیماران مبتلا به این بیماری می‌توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند، همچنین در مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی در مواردی از داروی ایمونوگلوبولین استفاده می‌شود که آن هم از مشتقات پلاسماست. بیماران کبدی و بیماران مبتلا به انعقاد داخل عروق برای جبران سریع فاکتور‌های انعقادی بیمارانی که میزان زیادی داروی وارفارین مصرف کرده‌اند، همچنین افرادی که دوره‌های شیمی درمانی خود را می‌گذرانند و... از مهمترین مصرف‌کنندگان پلاسما و فرآورده‌های پلاسمایی به شمار می‌روند.

چه کسانی می‌توانند پلاسمای خون اهدا کنند؟

اهداکننده باید بین ١٨ تا ٦٠‌سال داشته باشد و حداقل دو ماه از اهدای قبلی گذشته باشد. حداکثر اهدا از ٤ بار در سال برای مردان و ٣ بار در سال برای زنان است. ٤ تا ٦ ساعت قبل از اهدا، غذا صرف شده باشد و اهداکننده حداقل ٥٠ کیلو وزن داشته باشد. شرایط اختصاصی برای اهدای پلاسما هم از طریق معاینه و مصاحبه از سوی پزشک تعیین می‌شود که شامل کنترل نبض، فشارخون، درجه حرارت بدن و سایر معاینات ضروری است. علاوه‌بر این هنگام ثبت‌نام آزمایش‌هایی، چون ایدز، هپاتیت و دیگر بیماری‌های خونی از بیمار گرفته می‌شود تا سلامت خون او تایید شود. همراه داشتن کارت‌ملی یا کارت شناسایی معتبر هم برای اهدای خون ضروری است. هر فرد سالم می‌تواند در سال، ٤٢ بار پلاسمای خونش را برای تامین نیاز بیماران هموفیلی که تعدادشان هر روز بیشتر می‌شود، اهدا کند. از سال ١٣٥٣ جمع‌آوری پلاسما در تهران به روش پلاسما فرزیس (جداسازی پلاسما از خون) شروع شد. مرکز اهدای پلاسمای کشور در سال ١٣٨٧ راه‌اندازی و پس از تجهیزشدن در بهمن ماه ١٣٨٨ افتتاح شد.

اهدای پلاکت

پلاکت‌ها اجزای سلولی بسیار کوچکی هستند که در جراحت و خونریزی با چسبیدن به جداره رگ‌ها به انعقاد خون کمک می‌کنند. پلاکت‌ها در مغز استخوان و در داخل سیستم گردش خون ساخته می‌شوند، ٩ - ١٠ روز زنده می‌مانند و بعد از آن توسط طحال از بین می‌روند. پلاکت‌ها برای بدن حیاتی هستند؛ چرا که از خونریزی‌های بزرگ ناشی از آسیب‌دیدگی عروق خونی که در زندگی طبیعی روزمره ایجاد می‌شود، جلوگیری می‌کنند. پلاکت‌ها حداکثر تا ٥ روز و در دمای اتاق قابل نگهداری هستند.

چه کسانی می‌توانند پلاکت اهدا کنند؟

همه آن‌هایی که می‌توانند خون اهدا کنند، شرایط اهدای پلاکت را هم دارند. همین که سالم باشند، بین ١٧ تا ٦٠ سال داشته باشند و حداقل ٥٠ کیلوگرم وزن داشته باشند، می‌توانند برای اهدا اقدام کنند. هر عاملی که مانع اهدای خون کامل است، برای اهدای پلاکت هم مانع به شمار می‌رود. در حالی که فاصله بین دو اهدای خون حداقل ٨ هفته است، هر شخص می‌تواند هر ٤٨ ساعت یک بار اهدای پلاکت داشته باشد، اما بیش از ٢ بار در هفته و درمجموع بیش از ٢٤ بار در سال مجاز نیست.

چه کسانی به پلاکت نیاز دارند؟

بیماران تحت دوز‌های بالای شیمی‌درمانی هر ٣ روز نیاز به ٨ واحد پلاکت دارند. بیماران مبتلا به لوسمی ممکن است که هفته‌ای به ١٠- ١٢ واحد پلاکت و بیماران تحت پیوند مغز استخوان ممکن است تا ١٢٠ واحد پلاکت نیاز داشته باشند. پلاکت‌ها نقش حیاتی در درمان‌های جدید دارند و اهمیت آن‌ها هر روز بیشتر می‌شود.

فرآیند اهدای پلاکت چگونه است؟

پلاکت هم می‌تواند از خون کامل اهدایی اهداکنندگان خون و هم به طور مستقیم از طریق فناوری جدیدی به نام «پلاکت فرزیس» تهیه شود. در روش پلاکت فرزیس‏، با یک‌بار اهدا، به میزان ٦ - ٨ برابر روش اهدای خون عادی‏ پلاکت تهیه می‌شود.

اهدای سلول‌های بنیادی

سلول‌های بنیادی هم در گروه هدیه‌هایی است که تا زنده هستید می‌توانید آن را به دیگران پیشکش کنید و به بیماران زیادی که با مرگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، جان دوباره دهید. سلول‌های بنیادی خون‌ساز در مغز استخوان ما قرار دارند و تنها چند روز طول می‌کشد تا پس از اهدا دوباره به همان تعداد و حالت قبلی برگردند. سلول‌های بنیادی بیش از همه برای درمان بیماران مبتلا به سرطان کاربرد دارد، یعنی برای بیماران پیوند سلول‌های بنیادی صورت می‌گیرد. پیوند سلول‌های بنیادی یکی از روش‌های جدیدی است که برای درمان بیماری‌های مختلف مثل سرطان‌ها به کار می‌رود.

چرا باید سلول‌های بنیادیمان را اهدا کنیم؟

یکی از مشکلات پیوند سلول‌های بنیادی وجود اهدا‌کننده مناسب است که در بهترین شرایط، یک بیمار تنها ٢٥‌درصد شانس دارد تا از والدین، خواهر و برادر یا خویشاوندان، سلول بنیادی دریافت کند.

شرایط اهدای سلول‌های بنیادی چیست؟

برای اهدای سلول‌های بنیادی، سن داوطلب باید بین ١٨ تا ٥٠‌سال باشد، افراد زیر ٣٠‌سال گروه اصلی اهداکنندگان هستند، افراد نباید سابقه بیماری بدخیم، بیماری‌های قلبی – عروقی و ریوی یا دیابت وابسته به انسولین داشته باشند، به بیماری خاصی مثل ایدز و هپاتیت مبتلا نباشند، سابقه مصرف داروی خاص به دلیل بیماری قلبی یا فشار خون نداشته باشند، عضو مرکز پذیره‌نویسی دیگری نباشند، سابقه پیوند مغز استخوان، قرنیه، کلیه و... نداشته باشند.

چطور می‌توان اهدا کرد؟

مراکز پذیره‌نویسی در چند بیمارستان متمرکز شده‌اند که ازجمله آن‌ها بیمارستان‌های شریعتی، طالقانی، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، بیمارستان منتصریه مشهد، سازمان انتقال خون ایران و ... است. موسسه محک هم با روش جدید و کم‌تهاجمی اقدام به نمونه‌گیری می‌کند. برای این کار، تنها کافی است یک ساعت از وقت خود را برای این کار اختصاص دهید، به یکی از دفاتر محک در چیذر و خیابان باستان یا به خود بیمارستان محک در بزرگراه ارتش مراجعه کنید و پس از تکمیل پرسشنامه، نمونه بزاق دهانتان را بدهید. اطلاعات DNA شما، از طریق بزاق دهان گرفته می‌شود و در داخل بانک HLA قرار می‌گیرد. در این بانک اطلاعات تمام کسانی که اقدام به نمونه‌گیری برای اهدای سلول‌های بنیادی کرده‌اند، ثبت می‌شود. در صورتی که بیماری نیاز به سلول‌های بنیادی داشت، ویژگی DNA او با داوطلبان اهدا بررسی شده و در صورت پیدا کردن فردی با نزدیکترین مطابقت، مراحل بعدی انجام می‌شود.

اهدای اسپرم

اهدای اسپرم به این معنی است که از اسپرم یک نفر غیر از همسر برای عمل لقاح استفاده شود که در ایران این عمل توسط مراکز باروری انجام می‌گیرد.

چه زمانی از اسپرم اهدایی استفاده می‌شود؟

زمانی که با هیچ یک از روش‌های درمانی موفق به دریافت اسپرم از مرد نشویم یا زمانی که موفق به دریافت اسپرم می‌شویم، ولی اسپرم‌ها مرده و ناکارآمد هستند، در مواردی که همسر (مرد) اسپرم زنده دارد، ولی به دلیل ابتلا به یک بیماری ارثی صعب‌العلاج می‌خواهند از بروز بیماری در فرزندشان پیشگیری شود، زمانی که مرد ناقل یک ناهنجاری کروموزومی است، از اسپرم‌های اهدایی استفاده می‌کنیم.

شرایط اهداکنندگان اسپرم چیست؟

بهتر است سن اهدا‌کننده اسپرم کمتر از٣٠‌سال باشد. قدرت باروری اهدا‌کننده اسپرم باید خوب یا عالی باشد که این مسأله با انجام آزمایش اسپرم مشخص می‌شود. بیماری ارثی مثل تالاسمی یا بیماری‌های واگیر مثل ایدز و هپاتیت نداشته باشد. تناسب اندام و ضریب هوشی بالاتر از میانگین جامعه داشته باشد. از نظر روانی، روحی و اجتماعی طبیعی باشد. در اقوامش بیماری ژنتیکی وجود نداشته باشد. همچنین از نظر مذهبی، فرهنگی و اجتماعی شباهتی با گیرنده اسپرم داشته باشد. خصوصیات ارثی قابل انتقال اهدا‌کننده (مثل رنگ چشم و مو- اندازه قد) با زوج گیرنده تطابق داشته باشد.

اهدای اسپرم از نظر شرعی مشکلی ندارد؟

تعدادی از مراجع تقلید (آیت‌الله خامنه‌ای- آیت‌الله یزدی- آیت‌الله مظاهری- آیت‌الله موسوی اردبیلی- آیت‌الله موسوی بجنوردی- آیت‌الله روحانی- آیت‌الله طباطبائی قمی) فتوا داده‌اند که «تلقیح اسپرم فرد غریبه به داخل رحم زن به منظور بارداری اشکال شرعی ندارد، ولی در مورد ارث و محرمیت احتیاط باید مراعات شود.» تعدادی از فقها هم تلقیح اسپرم اهدایی را جایز ندانسته‌اند: امام‌خمینی (ره) - آیت‌الله سیستانی- آیت‌الله بروجردی- آیت‌الله مکارم شیرازی- آیت‌الله شیرازی- آیت‌الله نوری همدانی.

اهدای عضو

کلیه و بخشی از کبد جزو اعضایی از بدن هستند که فرد حتی در زمانی که زنده است هم می‌تواند آن‌ها را اهدا کند. مابقی اعضا، اما تنها در صورت مرگ مغزی قابل اهدا است. آمار‌ها نشان می‌دهد که هر سال ٩‌هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که ٧٠‌درصد خانواده‌ها با اهدای عضو موافقت می‌کنند. آمار‌ها نشان می‌دهد که در ایران هر سال بیش از ۴۵‌هزار پیوند کلیه انجام می‌شود که رکوردی قابل توجهی در جهان است.

از آن طرف هم سالانه ٥ تا ٦‌هزار نفر نیاز به پیوند کلیه دارند که هزار و ٢٠٠ تا‌هزار و ٣٠٠ کلیه در دسترس است؛ البته ماجرا تنها به اهدای کلیه محدود نمی‌شود و به گفته مسئولان وزارت بهداشت از مجموع ٥ تا ٨هزار مرگ مغزی در کشور، بیش از نیمی از آن‌ها قابل اهدا است، اما سالانه تنها حدود هزار مورد اهدا انجام می‌شود، همه این‌ها در شرایطی است که حدود ٢٥‌هزار نفر در نوبت دریافت عضو هستند که این عدد سالانه میلیارد‌ها تومان به اقتصادی صنعت بهداشت و سلامت کشور آسیب می‌زند. همین‌جاست که ماجرای فرهنگسازی برای اهدای عضو پس از مرگ مغزی مطرح می‌شود. در سال ٩٦، اعلام شد که ٤‌میلیون شهروند ایرانی کارت اهدای عضو دریافت کرده‌اند و روند مشارکت هم رو به افزایش است. کسانی که علاقه‌مند به دریافت کارت اهدای عضو هستند می‌توانند به سایت www.ehda.bpums.ac.ir مراجعه کنند.

چه کسی می‌تواند جزو اهداکنندگان عضو باشد؟

همه می‌توانند برای اهدای عضو پس از مرگ اقدام کنند و این کار محدودیت سنی ندارد. تنها عاملی که می‌تواند مانع اهدای عضو شود، شرایط بالینی فرد اهداکننده است که در زمان فوت او توسط پزشک متخصص تشخیص داده خواهد شد.

منبع: روزنامه شهروند 

انتهای پیام/ 

کدام یک اعضای بدن را می توان اهدا کرد؟ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۳۶ ۰۷ دی ۱۴۰۲
نیت کردم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم با گروه خونی Aمًبت
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۳۶ ۰۷ دی ۱۴۰۲
نیت کردم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم با گروه خونی Aمًبت
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۳۶ ۰۷ دی ۱۴۰۲
نیت کردم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم با گروه خونی Aمًبت
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۳۵ ۰۷ دی ۱۴۰۲
نیت کردم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم با گروه خونی Aمًبت
Iran (Islamic Republic of)
امیر فرامرزی جاویده 09194028291شماره موبایلم
۰۶:۴۳ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
من میخواهم اعضای بدنمو اهدا کنم دوبار کمر عمل کردم درد زیادی دارم لا اقل اجزای بدنمو اهدا کنم تا اینکه به مرگ طبیعی بمیرم لا اقل اگه بتونم چند مورد زنده میمونن بعد زجر نمیکشن من چند ساله دارم زجر میکشم ممنون میشم بشه کاری کرد برای هموطنان عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۰ ۲۷ آذر ۱۴۰۲
من میخواهم اعضای بدنمو اهدا کنم دوبار کمر عمل کردم درد زیادی دارم لااقل اجزای بدنمو اهدا کنم تا اینکه به مرگ طبیعی بمیرم لا قل اگه بتونم چند مورد زنده میمونن بعد زجر نمیکشن من چند ساله دارم زجر میکشم ممنون میشم بشه کاری کرد برای هموطنان عزیز
Sweden
ساره
۱۴:۱۵ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
سلام.من میخام اعضای بدنمو رایگان اهدا کنم هرکی خواست زنگ بزنه
Sweden
سارا
۱۴:۰۸ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
من حاضرم اعضای بدنمو زنده زنده اهدا کنم
Sweden
سارا
۱۴:۰۸ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
من حاضرم اعضای بدنمو زنده زنده اهدا کنم هرکی خواست زنگ بزنه۰۹۱۹۵۹۶۵۶۳۹
Germany
ناشناس
۱۰:۰۳ ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
تمایل دارم اعضا بدنم رو هدیه بدم به کسایی که شوق زندگی دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
سلام من ۳۰سالمه کاملا سالمم و زنده هیچ نقصی در بدنم نبوده و نیست .کله اعضای بدنمو اهدا میکنم با رضایت خودم ...و ازین کار احساس رضایت کامل دارم گروه خونیم A+ کرج زندکی میکنم 09120257840...
Iran (Islamic Republic of)
یه تنها
۲۱:۵۴ ۱۳ آذر ۱۴۰۱
سلام
شرایط اهدا برای ادم زنده چیه؟
راهنمایی کنید ممنون میشم
Romania
هایده
۱۸:۴۸ ۰۷ آبان ۱۴۰۱
سلام.منم مثل تمام افرادی که اینجا هستن می خوام تمام اعضای بدنم رو رایکان اهدا کنم.به قول دوست عزیزمون بهتر از خودکشی هست.من بیمار ام اس هستم و مسکل شدید حرکتی وادم و از طرفی خانواده بسیار بدی دارم.باید چی کار کنم برای اهدای عضو.۳۲ شالمه و بجز ام اس مشکلی ندارم.
به نظرتون بهتردنیس این اعضا مورد استفاده افراد دیگه قرار بگیره تا من با داشتنشون زجر بکشم و در نهایت خودکشی کنم و ببرمشون زیر خاک
Iran (Islamic Republic of)
اهدا کننده
۲۱:۲۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
من تمام عضو بدنمو رایگان اهدا میکنم،،در غیر این صورت حروم میشه،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
سلام
سن ۴۶ سال
برای اهدای اعضا باید چیکار کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام من می‌خوام بدنم رو اهدا کنم راهنمایی ام کنید
Iran (Islamic Republic of)
دانیال 09179215957
۰۸:۲۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۱
کسی که زندست میتونه تمام اعضای بدنشواهداکنه من میخوام تمام اعضای بدنمواهداکنم.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۴:۱۵ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
خدایا همه مریض هارو درمان کن خواهش میکنم ازت عشقم ای خدای مهربون منم توشون درمان کن . خدایا بوووووس دوستت دارم مرسی.
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۰:۵۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
سلام من کل بدنم رو رایگان اهدا میکنم توی این چند روز توی این چند روز نشه خودکشی
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۰:۲۱ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
سلام
من ۱۹ سالمه میخوام کل بدنم رو رایگان اهدا توی این دنیا فقط دارم سختی میکشم اگه بشه کل بدنم رو رایگان اهدا میکنم نشه هم خودکشی
Iran (Islamic Republic of)
دختر کوچولوی بی کس
۲۲:۱۷ ۲۸ دی ۱۴۰۰
سلام من میخام قلب مو اهدا کنم رایگان اگر دختری ب قلب نیاز داره بهم بگه ولی این کارو باید مخفیانه انجام بدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
سلام من 42 سالمه میخواهم بخاطرمشگل مالی کلیه اهداکنم
Iran (Islamic Republic of)
مبینا
۱۶:۴۹ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
من می‌خوام اهدا عضو کنم رایگان به دلیل اینکه من به خودم آسیب میزنم می‌خوام اهدا عضو کنم لااقل یکی بهتر از من لیاقت یه قلب یه کلیه و یه بدن سالم رو داره ومطمعنم بهتر از من لیاقتش رو داره ن منی که به خودم آسیب میزنم و خودکشی میکنم همش داغون میکنم
Iran (Islamic Republic of)
معین
۱۵:۴۴ ۰۸ آبان ۱۴۰۰
سلام من ۲۰ سالمه نخاعم اسیب دیده رو تختم ولی بدنم سالمه فقط پاهام حس نداره میخوام بدنمو اهدا کنم لطفا راهنمایی کنید باید چیکار کنم
Iran (Islamic Republic of)
مسعود ۰۹۳۷۱۷۶۶۰۰۶
۰۷:۰۸ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
میخواهم تمام اعضای بدنم را تا زنده هستم رایگان اهدا کنم خواهش میکنم دست اندرکاران به درخواست من جواب بدهند تا دیر نشده البته قبلا برای بعداز مرگ اهدا کردم وکارت هم دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۸ تير ۱۴۰۰
من میخوام تمام بدنم را اهدا کنم رایگان
Iran (Islamic Republic of)
اقا ۲۳ساله
۲۳:۳۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
آسیب نخاع گردنی هستم اهدا قلب یا مغز حاظرم اهدا کنم گروه خونی منم_Bمنتظر جوابتونم
Iran (Islamic Republic of)
اکرم نجفی
۰۱:۳۰ ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۴۵ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹
باسلام من هم می خوام همه اعضای بدنمو اهداکنم
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۸:۴۸ ۱۹ دی ۱۳۹۹
ایا یک فرد زمانی که زندس میتواند تمام اعضای بدنشو هدیه بده ؟؟؟؟؟خواهشا جواب سوال منو بدین ممنون
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۰۶ ۰۷ دی ۱۳۹۹
من می‌خواهم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم رایگان. باید چکار کنم لطفا جواب بدین
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۱۲ ۰۹ آذر ۱۳۹۹
من می‌خواهم تمام اعضای بدنم را اهدا کنم
Iran (Islamic Republic of)
دریا
۱۱:۵۰ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
سلام من هم میخوام کل بدنمو اهدا کنم ۱۳سالمه سالم سالم نیستم ولی میخوام اهدا کنم.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۵:۳۰ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
فوتبالیستم ۲۱ سالمه .. اهدای قلب سالم
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۵:۵۵ ۱۹ مهر ۱۳۹۹
به دلیل تنگ دستی اعضای بدنم را به فروش میزارم به خاطر خانوادم
Iran (Islamic Republic of)
دختر
۲۲:۲۳ ۲۳ مرداد ۱۳۹۹
من میخام الان که زنده هستم و سالمم اعضای بدنمو اهدا کنم چیکار باید بکنم ؟؟؟؟ لطفا جواب بدین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۱۰ تير ۱۳۹۹
سلام من دخترم پنج سالش بود اعضای بدنش اهدا شد وجان سه نفررونجات داد خودش رفت ولی به سه نفرجان جدا خیلی لحظه ی شیرینیه وقتی کسی جان دوباره میگیره تورخدا دریغ نکنید من هم برام سخت بود یک مادرولیرضای خدا خیلی باارزش تره
Iran (Islamic Republic of)
بگذارید ناشناس بمانم...
۰۹:۳۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سال 86 یکی از کلیه هایم را به برادر بزرگترم جهت پیوند اهدا کردم. الان حدود 13 سال میگذرد کوچکترین یا حتی سر سوزنی مشکل برایم ایجاد نشده و برادر در سلامتی کامل در کنار همسر و فرزندش زندگی میکند. در این 13 سال خداوند برکت و موفقیت و پیشرفت و هر آنچه فکر کنید بجای یک کلیه به من اهدا کرد. شغل عالی، تحصیلات عالی، مسکن عالی، خودرو عالی، از همه مهتر همسر بسیار تا بسیار عالی و خوبی نصیبم کرد. زنده بمانید و اجازه بدهید دیگران هم زندگی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
یه نفر
۱۸:۵۴ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
منم ۲۰ سالمه چجوری میتونم اعضای بدنم را اهدا کنم؟
Germany
مریم ابراهمی
۱۶:۱۹ ۲۲ فروردين ۱۳۹۹
سلام من 24 سالمه سالمم ولی میخوام عضای بدنمو اهدا کنم
ساکن المان هستم .
ممنون میشم اگه جواب بدید که چه مراحلی داره و چجوری باید اقدام کرد
Germany
مریم ابراهمی
۱۶:۱۴ ۲۲ فروردين ۱۳۹۹
سلام من 24 سالمه سالمم ولی میخوام عضای بدنمو اهدا کنم
Netherlands (Kingdom of the)
موسوی دوست دارم تقریبا ناشناس باشم
۱۳:۲۳ ۰۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام من ورزشکار سالم و میخوام تمام اعضای بدنم را اهدا کنم بعد مرگم سری اهدا شه به تمام نیازندها بدونه هیچ پولی میشه لطفا راهنمای کنید و خودم فقط اطلاع داشته باشم سنمم ۲۹سالمه دادم میرم تو ۳۰سال
Iran (Islamic Republic of)
قاسم رضازاده
۲۰:۳۸ ۱۵ دی ۱۳۹۸
من ۲۲ساله خیلی سالم ورزشکار هستم میخواهم تمام عضایه بدنم را اهدا کنم کجا باید مراجعه کنم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
یگانه
۲۰:۳۸ ۰۴ دی ۱۳۹۸
سلام.من سالمم ولی میخوام تمام اعضای بدنمو که الان زنده هستم همه رو اهدا کنم و ازین دنیا برم کجا باید مراجعه کنم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۳ دی ۱۳۹۸
سلام من اماده ام عضو بدنمو اهداکنم ۳۳سالمه کاملا
Iran (Islamic Republic of)
احمد وهابي برزي
۱۳:۱۲ ۰۱ دی ۱۳۹۸
باسلام بنده ميخواهم بعد از مرگم اعضاي بدنم را براي هرگونه نياز اهدا كنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۲ شهريور ۱۳۹۸
با سلام. میخواهم همه اعضای بدنم رو اهدا کنم و جان انسان های عزیز را نجات بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
من كل اعضا بدنمو اهدا ميكنم نميدونم به كجا مراجعه كنم سالمم مريضى ندارم فقط از اين دنيا بريدم من كه ميخوام بميرم چه بهتر اونابي كه نياز مندم اعضامو اهدا ميكنم
France
N.G
۰۳:۳۷ ۲۳ تير ۱۳۹۸
سلام.آیا فردی که زنده س میتونه بره و عضو اهدا کنه؟
United States of America
ناشناس
۰۱:۵۹ ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
سلام من هم میخوام عضوی از بدنمو اهدا کنم
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۰۱:۲۱ ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
میخوام قبل ‌ازمردنم بدنم را‌اهدا کنم
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۱۵:۲۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۸
کارت اهدا دارم
Iran (Islamic Republic of)
سیدمحمد
۱۷:۱۶ ۲۲ فروردين ۱۳۹۸
من همه اعضابدنم همین امرروز اهدامیکنم به۴میلیون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
خانوادهای عزیز که مریض مرگ مغزی دارین..درسته دلتون نمیاد.!ولی ازشماهامیخوام اعضای بدن عزیزانتو را اهداء کنید هم برای عزیزان شما در اون دنیا خوبه.هم جان چند نفر رانجات میدین..خودم خواهرم مرگ مغزی شده بود جان چهار نفر نجات دادیم .دعاهای خیرشان برا آخرت خواهرعزیزم خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
ممنون بسیار عالی بود
United States of America
علی
۰۵:۲۹ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
خوشبختانه عضو سازمان اهدای عضو هستم و باعث افتخار هست.
اخرت من باید بهشت باشه
Iran (Islamic Republic of)
مبینا
۱۶:۵۲ ۱۹ آذر ۱۴۰۰
شاید یکی بخواد اهدای عضو کنه یکی میبینی خونش نمیخوره به طرف نمیشه اهدا کرد اصن پیدا نشد کسایی که میخوان اهدا کنن بزارید اهدا کنن بهتر از اینکه به جسمشون آسیب بزنن