مصرف چربی، قند و نمک عامل اصلی بیماری‌های غیر واگیردار است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، حمیدرضا مبشری رئیس شبکه بهداشت و درمان در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه پویش استانی من مراقب خود هستم با هدف کاهش مصرف قند و چربی و نمک با فرهنگ سازی و آموزش اجرایی شود، گفت: بیشترین علت مرگ و میر در گذشته بیماری های واگیر دار بود که امروزه به سمت بیماری های غیر واگیر دیابت نوع دوم بیماری های قلبی و عروقی که عامل آن چاقی و اضافه وزن بوده رفته است.

وی افزود: ۷۶ درصد بیماری ها غیر واگیر بوده و باید با برنامه ریزی و آموزش این بیماری ها را مهار و هزینه ها را کاهش دهیم.

مبشری با بیان اینکه تغذیه نامناسب، الگوی نامناسب غذایی، مصرف قند و شکر نمک و چربی باعث چاقی است، افزود: طبق مطالعات صورت پذیرفته در کشور تغذیه نامناسب بیشترین علت افزایش وزن و چاقی بیماری های دیابت نوع دوم و مصرف قند نمک چربی مهمترین علت مرگ و میر و بیماری ها است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر با بیان اینکه در کشور ما طبق مطالعات انجام شده ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال اضافه وزن دارند و چاق هستند، گفت: چاقی در کودکان و نوجوانان روند افزایشی دارد و در کشور ما ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در خطر افزایش و اضافه وزن هستند و در استان های همجوار این آمار ۲۰ درصد است.

مبشری افزود: مازندران رتبه اول چاقی در کشور را دارد و باید با برنامه ریزی و آموزش این درصد کاهش یابد.

وی با بیان اینکه در ایران مصرف قند و شکر ۶۶ گرم بوده و طبق سبد غذایی مطلوب مصرف روزانه ۴۰ گرم توصیه شده است، گفت: مصرف روزانه روغن و چربی طبق مطالعات انجام شده ۴۶ گرم بوده در صورتی که بر اساس مطالعات سبد مطلوب باید ۳۵ گرم باشد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر افزود: مصرف متوسط نمک در کشور ۱۱ گرم بوده که طبق مقادیر توصیه شده سازمان جهانی این مقدار دو برابر بیشتر از استاندارد است.

وی گفت: بهداشت به تنهایی نمیتواند این کارها را انجام دهد و سازمان ها، ادارات و خبرنگاران در بخش اطلاع رسانی و مداخلات اجرایی جهت پیشگیری اضافه وزن و چاقی در جهت ارتقای سلامت جامعه اقدام کنند.

مبشری افزود: با هدف کاهش مصرف قند، نمک و چربی وزارت بهداشت ابلاغیه ای تحت عنوان پویش استانی من مراقب خود هستم را عنوان کرده و با نشر پوستر در شهر و ادارات و جلسات در کاهش مصرف قند نمک و چربی کوشا است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر گفت: فشار خون بعنوان عامل اصلی مرگ و میر و نمک اصلی ترین علت افزایش فشار خون بوده و کاهش مصرف بعنوان ساده ترین روش کاهش فشار خون است.

وی با بیان اینکه مصرف نمک در ایران بیش از ۲ برابر مصرف جهان است، افزود: زندگی سالمتر با مصرف روغن و چربی کمتر در دستور کار خانواده ها قرار گیرد.

مبشری گفت: روغن علیه قلب بوده و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد رسوب در قلب شده و چنانچه دچار انسداد عروق شود بیمار دچار حمله قلبی می شود.

وی افزود: چربی و روغن ارتباط مستقیم با چاقی دارد و روغن هایی که مصرف میکنیم برخی حاوی اسید های چرب اشباء و ترانس  بوده که پر خطر بوده و باید از روغن های که اسیدهای چرب غیر اشباء دارند استفاده شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر با بیان اینکه مصرف بالای روغن و چربی ارتباط با سرطان دارد، گفت: مصرف زیاد روغن باعث ابتلا به سکته مغزی، انسداد عروق و افزایش فشار خون است.

مبشری افزود: مصرف بالای قند و شکر با چاقی ارتباط مستقیم دارد و افزایش مصرف قند و شکر باعث دیابت می شود که جز بیماری هایی است که با مصرف بی رویه قند و شکر اتفاق می افتد و باعث آسیب دیدگی و پوسیدگی دندانها می شود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر  قانون گفت: طبق احکام دائمی برنامه های توسعه کشور که ماده ۷ بند ج هرگونه تبلیغات خدمات و کالاهای آسیب رسان به سلامت بر اساس تشخیص و اعلام وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی و سازمان ملی استاندارد ایران از سوی همه رسانه ها ممنوع است‌.

انتهای پیام/ م

چربی، قند و نمک سه عامل ابتلا به بیماری های غیر واگیردار

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.