به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «اروپا» قمر سیاره مشتری با وجود اقیانوسهای پنهان خود یکی از شگفتانگیزترین اجرام منظومه شمسی است.
براساس گزارش «نیواطلس»، این قمر امیدی برای یک زندگی فرازمینی است. ناسا قصد دارد تا در سالهای آینده یک فرودگر را به سطح این قمر ارسال کند.
در حال حاضر دانشمندان در کشف جدیدی متوجه شدند که سواحل بزرگی بر سطح اروپا وجود دارد که پوشیده از تیرهای یخی به ارتفاع تقریبا 15 متر است.
مطالعه جدید که به سرپرستی محققان دانشگاه کاردیف انجام شد، برخی از ویژگیهایی را که ممکن است سطح قمر اروپا را ساخته باشد، در مقیاس کوچکتر بررسی کردند.
طبق محاسبات این تیم شرایطی بر روی قمر وجود دارد که منجر به ایجاد سازههایی به نام «پنیتنت» (یخهایی با تیغههای دندانهدار و بلند) میشود.
«پنیتنتها» از طریق فرایند تصعید شکل میگیرند. فرایندی که طی آن یخ بدون عبور از فاز آب مایع به طور مستقیم از جامد به گاز تبدیل میشود.
برای به وجود آمدن این اتفاق به نور خورشید، هوای سرد و خشک نیاز است. بر روی زمین این اتفاق در مناطقی شبیه به کوههای آند آمریکای جنوبی رخ میدهد.
حتی شواهدی نیز وجود دارد که «پنیتنتها» در پلوتون نیز وجود دارند.
محققان از اطلاعات مشاهده شده برای تعیین چگونگی تصعید سریعی که پیرامون بخشهای مختلفی از سطح این قمر رخ میدهد، استفاده کردند تا مکانی را که ممکن است پنیتنتها در آن شکل بگیرند و میزان بزرگ شدن آنها را تخمین بزنند.
این تیم دریافت که قندیلهای یخی میتواند تا 15 متر ارتفاع داشته باشند که تقریبا سه برابر اندازه پنیتنتهای زمینی است.
منبع:فارس
انتهای پیام/