به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عزتالله فاضلیمقدم متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه کسانی که مشکل پرفشاری خون و بیماری قلبی و عروقی دارند ترکیباتی کافئیندار استفاده نکنند، افزود: برای خانمهای باردار موادی که ترکیبات کافئینی دارند، توصیه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه اکثراً پرفشاری خون جنبه ژنتیکی دارد، گفت: استرس سبب انقباض عروق میشود و عاملی برای افزایش پرفشاری خون و در کنار مسائل زمینهای و ژنتیکی مشکلساز میشود.
فاضلی مقدم اینگونه افراد را دعوت به آرامش کرد و یادآور شد: البته این مهم در کنار رعایت رژیم غذایی سرشار از پتاسیم و کاهش مصرف نمک نتیجه بهتری را به دنبال دارد.
سبزیجات و میوهجات بهترین منابع غذایی سرشار از پتانسیل
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بهترین منابع غذایی سرشار از پتانسیل را سبزیجات و میوهجات برشمرد و با بیان اینکه به افرادی که پرفشاری خون و بیماری قلبی و عروقی دارند توصیه میشود سبزیجات و میوهجات را زیاد مصرف کنند چراکه داری فیبر و پتانسیل هستند، گفت: خیلی از سکتهها به خاطر استرس ایجاد میشود، این افراد پیشزمینهای دارند و یک فشار عصبی میتواند منجر به سکته در آنها شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه نمک به دو شکل مستقیم و پنهان استفاده میشود که باید میزان مصرف را محدود کنیم، عنوان کرد: نمک آشکار همان نمکی است که بر سفرهها قرار میگیرد و بخش قابل توجهی از نمکهای پنهان در نان، پنیر، خیارشور، غذاهای کنسرو شده و فستفودها وجود دارد که مصرف اینها باعث افزایش فشار خون میشود.
بیشتر بخوانید:چگونه بطور سریع و کارآمد فشار خون بدنمان را تنظیم کنیم؟
مصرف نمک دریا به دلایل مختلف مورد تایید نیست
وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف نمک دریا را به دلایل مختلف تایید نمیکنیم، افزود: عدهای سودجو که به دنبال تجارت و سود هستند، تبلیغات وسیعی برای مصرف این ماده دارند.
فاضلی مقدم با بیان اینکه نمک دریا ناخالصی و فلزات سنگین دارد، اضافه کرد: مصرف این ماده سبب رسوب شدن موادسمی در بدن و اسیب رسیدن به کلیه میشود و در درازمدت ایجاد سرطان میکند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: بر خلاف تبلیغاتی که میشود میزان ید نمک دریا بسیار پایین است و قابل مقایسه با نمکهای تصفیه شده یددار نیستند.
کاهش مصرف نمک یدار تصفیه شده در لرستان
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: متأسفانه لرستان جز استانهایی است که در مقایسه با استانهای دیگر کمترین مصرف نمکهای یددار را دارد و این میتواند باعث بروز اختلالات ناشی از کمبود ید از جمله گواتر شود.
فاضلی مقدم یادآور شد: از سال 68 تاکنون با غنی کردن نمکها با ید شیوع گواتر از 70 درصد به زیر 10 درصد رسیده است.
وی هشدار داد: جایگزین کردن نمک دریا به جای نمکهای یددار تصفیهشده میتواند سبب بروز بیماریهای ناشی از کمبود ید نظیر گواتر شود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/