پژوهشگران آمریکایی سعی دارند با فراهم کردن قوه عقل برای هوش مصنوعی، کاربرد بیشتر آن را تضمین کنند.

هوش مصنوعی، عاقل می‌شود!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هوش مصنوعی می‌تواند اشیا را در کسری از ثانیه شناسایی کند اما درک کافی را از اشیا و فعالیت‌های روزمره ندارد؛ به عبارت دیگر، هوش مصنوعی فاقد "عقل سلیم" است.

"آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی آمریکا" یا "دارپا" (DARPA) در نظر دارد با همکاری "موسسه هوش مصنوعی آلن" (AI2)، این ویژگی را به هوش مصنوعی اضافه کند.

هدف از طراحی این برنامه موسوم به " عقل سلیم ماشینی"(MCS)، هم تعریف مشکل و هم پردازش آن است؛ هر چند که انتظار نمی‌رود این مشکل در یک یا دو سال حل شود. در هر حال، اگر هوش مصنوعی بتواند از شکاف‌های مافوق علمی عبور کند، باید مغزی پرورش داده شود که کاری بیش از وظیفه مشخص خود انجام دهد.

"دیو گانینگ"(Dave Gunning)، مدیر برنامه دارپا گفت: فقدان عقل، هوش مصنوعی را از درک جهان، ارتباط طبیعی با مردم، رفتار منطقی در موقعیت‌های پیش‌بینی نشده و درس گرفتن از تجربه‌های جدید باز می‌دارد. شاید همین ناتوانی، قابل‌توجه‌ترین مانع میان کاربردهای دقیق هوش مصنوعی و کاربردهای کلی‌تر آن در آینده باشد.

تعریف و آزمایش عقل سلیم و توضیح مفهوم آن، دشوار است. این توانایی می‌تواند هر تعریفی از جمله درک اشیاء جامد یا مفهوم آشپزخانه را در بر داشته باشد. عقل سلیم، توانایی فهمیدن و قضاوت کردن درباره موضوعات و اشیاء به صورتی است که تقریباً بیشتر انسان‌ها به‌طور منطقی آن را انجام می‌دهند.

درک چنین مفاهیمی، براساس ارتباطی صورت می‌گیرد که مبتنی بر مشاهده است. به همین دلیل، دارپا، ساخت مدل‌هایی را پیشنهاد کرده می‌توانند از تجربه‌ها درس بگیرند و دامنه‌های اصلی شناخت را براساس تعریف روانشناسی رشد تقلید کنند.

هوش مصنوعی عاقل می‌شود!

"اورن اتزیونی"(Oren Etzioni)، مدیر موسسه آلن گفت: اگر موفق به سنجش عقل نشویم، نمی‌توانیم آن را ارزیابی کنیم. این نخستین باری است که انسان‌ها تلاش می‌کنند به عقل، قابلیت اندازه گیری بدهند و یقینا نخستین باری است که دارپا، رهبری چنین پروژه‌ای را بر عهده دارد.

این پروژه، با سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری دارپا صورت می‌گیرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.