به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بادام هندی جزو مغزهای فوق العادهای است که متعلق به خانواده Anacardiaceae میباشد که شامل انبه و پسته است. آنها در اصل بومی نواحی ساحلی شمال شرقی برزیل هستند. بادام هندی دانههایی شبیه به کلیه دارند و به طور گسترده در مناطقی که دارای آب و هوای گرمسیری هستند کشت میشوند. بادام هندی در کشورهایی مانند هند، سریلانکا، کنیا و تانزانیا رشد میکند. این نوع آجیل به پایین میوه ای، که به عنوان سیب بادام هندی شناخته میشود، چسبیده میشود و کاربردهای مختلف دارد و به طور خاص در برزیل، آسیا و آفریقا مورد استفاده قرار میگیرد.
بادام هندی بسیار مغذی است و منبعی قدرتمند از پروتئینها و مواد معدنی ضروری مانند مس، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی است. سدیم نیز در مقدار بسیار کم در آن وجود دارد. بادام هندی همچنین حاوی ویتامینهایی مانند ویتامین C، ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۳ (نیاسین)، ویتامین B۶، فولات، ویتامین E. (آلفا توکوفرول) و ویتامین K. (فیلیووینون) میباشد. بادام هندی منبع اسید اولئیک است و در صورت مصرف مناسب، مقدار مفید چربی تک غیراشباع و مقادیر کم چربیهای چندگانه غیر اشباع را بدون کلسترول مضر در اختیار بدن قرار میدهد.
فواید سلامتی بادام زمینی باور نکردنی است و مواردی که در ادامه ذکر شده اند دلایل کافی برای اینکه باید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید ارائه میدهند:
پیشگیری از بیماریهای قلبی
بادام هندی منبع خوبی از چربیهای سالم است که برای جذب ویتامینهای محلول در چربی A، D، E. و ویتامین K. و تولید اسیدهای چرب ضروری برای رشد مغز و لخته شدن خون ضروری است. این چربیهای سالم شامل چربیهای تک غیر اشباع (MUFA) و چربیهای چندگانه غیر اشباع (PUFA) میباشند. آنها برای قلب مفید هستند و به کاهش کلسترول بد (LDL کلسترول) در صورت مصرف در مقادیر مناسب، حتی در افراد دیابتی نیز کمک میکنند. کلسترول LDL میتواند به علت مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده افزایش یابد و تهدیدی جدی برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی-عروقی مانند آترواسکلروز یا سخت شدن سرخرگها باشد. مطالعات نشان داده اند که انتخاب چربیهای غیر اشباع به جای چربیهای اشباع، سطح کلسترول HDL را بهبود میبخشد، سطوح تری گلیسرید را کاهش میدهد و به طور کلی فشار خون را نیز کاهش میدهد. گنجاندن مغزهایی همچون بادام هندی، و روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون و روغن کلزا در رژیم غذایی میتواند این چربیهای غیراشباع سالم را در اختیار بدن قرار دهد.
عضلات و اعصاب سالم
روغنهای گیاهی منبع خوبی از منیزیم هستند که برای رشد سالم استخوان ها، عضلات، بافتها و اندامهای بدن حیاتی است. منیزیم به حفظ فشار خون کمک میکند، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، عملکرد عصب را حفظ میکند و استخوانها را قوی نگه میدارد. همچنین در فعالیتهای متابولیک نقش دارد، فعالیتهای انسولین را کنترل میکند و سطح قند خون بدن را تنظیم میکند. کمبود منیزیم متابولیسم کلسیم و هورمونهای مسئول تنظیم آن را تغییر میدهد.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
وجود مقادیر بسیار کم قند و کلسترول مضر در بادام هندی، باعث میشود این مغز برای بیماران دیابتی بی خطر باشد! بادام هندی حتی به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات انجام شده نشان داده اند که فراوانی آنتی اکسیدانهایی همچون اسیدهای آناکاردیک، کاردانولها و کاردولها در بادام هندی، آن را برای افرادی که تحت درمان برای تومور و سرطان قرار دارند، موثر میسازد. بادام هندی آسیاب شده شکلی از پروتئین است که نسبتا ساده جذب میشود و توصیه میشود که برای بیماران نیز مفید است.
افزایش تشکیل گلبولهای قرمز
بادام هندی غنی از مس است که در متابولیسم آهن، کمک به تشکیل سلولهای قرمز خون (RBC) و حفظ استخوانها و سیستم ایمنی سالم نقش دارد. همچنین برای سیستم عصبی و اسکلتی بدن ضروری است. کمبود مس در بدن ممکن است سبب پوکی استخوان، ضربان قلب نامنظم و کم خونی شود.
تقویت استخوان و سلامت دهان و دندان
بادام هندی حاوی فسفر است که برای رشد سالم دندانها و استخوانها ضروری است. فسفر به سنتز پروتئین، جذب کربوهیدراتها و چربیها و حفظ سلامت سلولی نیز کمک میکند.
کاهش خطر ابتلا به کم خونی
بادام هندی منبع غذایی آهن است که برای حمل اکسیژن در بدن و کمک به عملکرد آنزیمها و سیستم ایمنی حیاتی است. کمبود آهن در رژیم غذایی میتواند منجر به خستگی، کم خونی و افزایش حساسیت به عفونت شود.
پیشگیری از سنگهای صفراوی
سنگهای صفراوی رسوبات شبیه به سنگ هستند که معمولا شامل کلسترول هستند که در کیسه صفرا تجمع مییابند. گنجاندن منظم آجیلهای سالم مانند بادام هندی به رژیم غذایی میتواند به کاهش خطر ابتلا به سنگهای صفراوی کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
بادام هندی حاوی روی است، که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، عفونتهای میکروبی، سنتز پروتئین و بهبود زخمها دارد. روی در دوران بارداری برای رشد نوزاد و سالهای رشد کودکی برای حفظ حالت پایدار بدن آنها بسیار مهم است.
مغزهای بادام زمینی خوشمزه و بسیار پرطرفدار هستند. میتوان از آنها به شکل ساده یا برشته با نمک یا بدون نمک لذت برد. آنها به غذاهای گیاهی و غیر گیاهی و طیف وسیعی از خوراکیهای شیرینی مانند کوکی ها، بیسکویتها و بستنی اضافه میشوند. به غیر از مغز معروف و خوشمزه بادام هندی، درخت بادام هندی نیز گنجینهای ارزشمند از کاربردهای دارویی و صنعتی میباشد. این کاربردها به طور گستردهای در گویانا و سراسر آمازون محبوب هستند.
مایع پوسته مغز بادام هندی: این یک محصول جانبی است که در هنگام پردازش بادام هندی به دست میآید و به لحاظ مصرف صنعتی بسیار متنوع است. این مایع یکی از منابع فنولهای طبیعی موجود است. فنول یک ماده خام است که برای تهیه داروها، حشره کش ها، رنگ ها، پلاستیک ها، رزینها و خاصیت ضد موریانه برای چوب استفاده میشود. با توجه به خواص دارویی و وجود اسید آناکاردیک، مایع پوسته مغز بادام هندی دارای اثر آنتی بیوتیکی است و در درمان زخمهای دهانی، جذام، عفونت قارچی، زگیل، اسکوربوت و پیلپا استفاده میشود.
برگ و پوست بادام هندی: پوست و برگ این درخت دارای فواید دارویی است و به عنوان درمان هم برای اسهال و هم برای کولیک استفاده میشود. عصاره برگ بادام هندی برای کاهش قند خون و فشار خون مورد استفاده قرار میگیرد. روغن استخراج شده از دانههای آن در تهیه حشره کشها موثر است. دم کرده پوست درخت بادام هندی دارای خواص قابض است و به عنوان دهانشویه برای درمان زخمهای دهانی و به عنوان درمان برای گلو درد و آنفولانزا استفاده میشود. برگهای درخت بادام هندی، هنگامی که با آب جوشانده میشوند، به عنوان ضد پریتیک عمل میکنند و برای درمان درد و ناراحتی در سراسر بدن مورد استفاده قرار میگیرند.
میوه بادام زمینی (سیب بادام هندی): سیبهای بادام هندی دارای خواص ضدباکتری هستند و اثبات شده است که در درمان زخم معده و گاستریت، که معمولا توسط باکتریهای H. pylori ایجاد میشود موثر هستند. آب سیب بادام هندی غنی از ویتامین C. است و دارای اثر ضد اسکوربوت است. به علت وجود آنتی اکسیدانها این میوه در صنایع آرایشی استفاده میشود و در آماده سازی کرمها و شامپوهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در آمریکای جنوبی، از سیب بادام هندی برای تهیه سس ها، مرباها، و کاریها استفاده میشود. به علت طعم اسیدی آن و به دلیل وجود یک لایه پوستی که به واکنشهای آلرژیک بر روی گلو یا زبان منجر میشود، خوردن آن خیلی خوشایند و محبوب نیست. این میوه را میتوان تنها پس از بخارپز کردن و یا جوشاندن به مدت چند دقیقه مصرف کرد.
عصاره بادام هندی: حاوی اسید آناکاردیک است که یک آنتی اکسیدان است و نشان داده شده است که اثرات تغییر رنگ پیری را محدود کرده و سلولهای سرطانی را از بین میبرد. میوههای درخت بادام هندی برای درمان برفک نوزادان و دهان درد استفاده میشوند. در آمازون، مردم از چای تهیه شده از پوست و آب سیب بادام هندی برای اسهال خونی مزمن و به عنوان یک دارو ضد اسهال استفاده میکنند. همچنین اعتقاد بر این است که این میوه دارای خاصیت سودورفیک یا القا کننده عرق است. آب گرفته شده از سیب بادام هندی میتواند به عنوان یک پماد برای درد روماتیسم و نورالژی نیز استفاده شود.
دانههای بادام هندی: روغن استخراج شده از دانههای بادام هندی به طور گستردهای برای درمان پاشنه ترک خورده استفاده میشود. پودر دانههای بادام هندی دارای اثرات ضد زخم است و برای درمان نیش مار مورد استفاده قرار میگیرد.
ساقه بادام زمینی: صمغ استخراج شده از ساقه بادام هندی به عنوان لاک و جلا برای کارهای چوبی و کتاب استفاده میشود.
عوارض جانبی بادام هندی
سنگهای کلیوی: بادام هندی حاوی نمکهای اگزالات است که باعث تداخل در جذب کلسیم در بدن میشوند. کلسیم انباشته شده میتواند منجر به تشکیل سنگهای کلیوی شود. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان میدهند افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه هستند، باید تنها مقادیر کمی از مغزهای بادام هندی را مصرف کنند.
آلرژی به بادام هندی: علیرغم تعدادی از فواید سلامتی، مصرف بادام هندی میتواند باعث ایجاد آسیبهای سلامتی به افرادی که به مغزهای درختان آلرژی دارند، شود. خوب است بدانیم که همراه با تغییر استانداردهای ملی در زمینه تولید، انتقال و پردازش مواد غذایی، چنین آلرژیهایی در مناطق یا کشورهای مختلف نیز متفاوت است.
واکنشهای آلرژیک ناشی از مغزهای درختی مانند بادام هندی، گردو، و پسته میتوانند خفیف یا شدید باشند. توصیه میشود در صورت بروز هرگونه آلرژی پس از مصرف بادام هندی با پزشک مشورت کنید.
درماتیت تماسی: درماتیت تماسی یک بیماری پوستی خارشی است که در نتیجه تماس پوست با آلرژن ایجاد میشود. کهیر و تورم ممکن است در اطراف دهان یا سایر قسمتهایی که با آجیل یا پوستههای آنها تماس داشته اند، رشد کنند. اسید آناکاردیک موجود در بادام هندی نیز باعث ایجاد تاول مایع پوسته مغز بادام هندی شود و میتواند سبب بروز خارش و آلرژی شدید پوستی شود.
ناراحتیهای دستگاه گوارش: برخی افراد ممکن است در صورتی که به بادام هندی حساسیت داشته باشند، تهوع، اسهال، گرفتگی شکمی، سرفه و استفراغ را تجربه کنند.
مشکلات تنفسی: آبریزش بینی، سرفه و تنگی نفس اغلب احساس میشود. واکنشهای شدیدتر میتوانند موجب مرگ و میر ناشی از التهاب حنجره یا آنافیلاکسی شوند.
آنافیلاکسی: آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک پیشرفته سریع است که میتواند برای کل بدن به علت برخی مواد شیمیایی که برای بدن حساسیت ایجاد میکنند رخ دهد. این واکنش بیشتر به دلیل آلرژیهای غذایی ایجاد میشود. همانطور که در تحقیقات مختلف نشان داده شده است، مغزهای بادام هندی میتوانند خطر بالایی از آنافیلاکسی ایجاد کنند. این واکنش میتواند به نشانههایی مانند تنفس پر سر و صدا، ناخودآگاهی، رنگ پریدگی، تورم زبان و یا گلو و خفگی در صدا منجر شود. آنافیلاکسی یک وضعیت اورژانس پزشکی است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به جز چندین مورد استثناء، بادام هندی گزینهای سالم برای گنجاندن در رژیم غذایی است. اگر در مقادیر مناسب مصرف شود، میتواند به حفظ سلامتی قوی و پایدار کمک کند. به خصوص برای گیاهخوارانی که از گوشت پرهیز میکنند، مغزها میتوانند جایگزین خوبی برای جبران سهم آنها از مواد مغذی ضروری باشند.
منبع: روزپلاس
انتهای پیام/