به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، روزهای پر رنج برنج در مازندران پایان یافت و این روزها شالیکوبیها محل آمد و رفت بی توقف ماشینها شده ، ماشینهایی مملو از کیسههای شالی که به شالیکوبیها میآیند تا شالیها از غلاف و پوسته خارج شوند.
حسنی کشاورز اهل روستای پهناب ساری که با لباسی خاکی و داسی روی دوش، در میان چند شالیکار مشغول نوشیدن چای زیر سایه درخت است ،میگوید با وجود کمبود آب محصول خوبی از شالیزارها برداشت شد.
دوستانش هم حرفهایش را تأیید میکنند، آنهایی که ۶ ماه سال زیر تابش شدید خورشید از صبح تا غروب آفتاب در عرق ریزان کار کردند و حالا چشم به چرخهای کمباینها دوختند تا محصولشان را برداشت کند و با فروش آن هم سفره خود هم سفره مردمان دیگر را رنگین از برنجهای سفید کند.
قربان نژاد رئیس اداره برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، از کیفیت و کمیت برنج راضی است و میگوید شالیکاران در کشت اول محصول خوبی برداشت کردند و با توجه به بارندگیهای مرداد ماه ترغیب شدند از آبهای باران برای نشا مجدد و برداشت برنج استفاده کنند.
وی ابراز امیداواری کرد بیش از ۱۵۰ هزار تن برنج سفید در نشای مجدد از مزارع برداشت شود.
قربان نژاد میگوید، ۲۰۴ هزار هکتار زمین مازندران امسال زیر کشت برنج رفت و در کشت اول ۷۰۰ هزار تن برنج سفید برداشت شد.
رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: امسال یکی از بهترین سالها در زمینه قیمت برنج بود و با توجه به قیمت مناسب، پنج مرکز خرید برنج تضمینی در مازندران فعال شد.
اینجا مازندران است، بوی برنج در پشت بامهای گلی، جانت را پر میکند و حاصل دسترنج کشاورزان مازندرانی درون کیسهها از خانهها راهی کارخانه شالیکوبی میشود تا چرخهای بیش از ۱۵۰۰ شالیکوبی در مازندران شبانه روز بچرخد و در کوتاهترین زمان شالیها را به برنج تبدیل کند، برنجهایی که قرار است بر سر سفرههای ایرانیان قرار گیرد.
رمضان علی نیا شالیکار ساروی که چند روزی در نوبت تبدیل شالی به برنج بوده میگوید: کیفیت برنج مازندران امسال بهتر از پارسال است و همین امر باعث میشود درآمد ما هم زیادتر شود.
اکبریان نائب رییس انجمن برنج کشور در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،با اشاره به فراوانی برنج در شالیکوبیها و انبارهای مازندران گفت: تمامی کارخانهها مملو از برنج است و این انجمن آمادگی دارد تا هر کدام از ادارت دولتی و سازمانها تمایل به استفاده از برنج ایرانی داشته باشند بلافاصله برنج را به هر جای کشور که بخواهند ارسال کنیم.
وی افزود: کیفیت این برنجها نسبت به برنجهای سال گذشته بالاتر بوده است و درصد شکستگی دانههای آن هم بسیار کمتر است.
اکبریان با اشاره به اینکه بیشتر شالیکوبیهای استان مملو از برنج است، میگوید تا آبان ماه و با آغاز برداشت کشت دوم بار دیگر چراغ شالیکوبیها برای تبدیل شالی به برنج روشن میشود و در برنج جدید و نو هم به بازار خواهند آمد.
کیسهها، ذره ذره از برنج پر و روی هم انباشته میشود به نظر میرسد اینجا پایان کار یکساله کشاورزان است، چون صدای آمدن نیسان میآید و کارفرما همراه با کارگران کیسههای پر شده برنج را سوار ماشینها میکنند مقصد بعدی بازار است.
اینجا کوچه سردار ساری است پیدا کردن برنجهای اصیل ایرانی که خوب قد میکشند و عطر خوبی دارند کار سختی نیست بازار برنج اینجا در انحصار مازندرانیها است چرا که هم قیمت نسبتا مناسبی دارند و هم طرفداران پروپاقرصی .
حسینی یکی از برنج فروشان قدیمی بازار میگوید: برنج در انبارها موجود است و از بابت عرضه بازار هیچ مشکلی نداریم. از طرفی قیمت هم نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.
خریداری هم که برای خرید برنج به بازار آمده از قیمت راضی است و میگوید برنج محلی در بازار از کیلویی ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان موجود و قیمت آن با پارسال چندان تغییری نداشته است.
شهیدی فر رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،نیز گفت: سیاست دولت در ممنوعیت واردات برنج خارجی و حمایت ویژه از برنجکاری فقط در ۲ استان مازندران و گیلان سبب شد تا شالیکاران استانهای شمالی امسال از وضعیت بازار برنج راضی باشند.
وی گفت: جهاد کشاورزی تلاش کرده است با حمایت از کشاورزان محصول را به قیمت مناسب در اختیار مصرفکننده قرار دهد تا هم کشاورز و هم مصرفکننده راضی باشد.
انتهای پیام /ر