به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ر رضا ملک زاده معاونتحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در افتتاحیه سی امین همایش بین المللی بیماریهای کودکان که امروز در سالن مرکز طبی کودکان برگزار شد گفت : از نظر علم و فناوری در کشور طی سالهای قبل و بعد از انقلاب به واسطه جنگ تحمیلی از نظر تولیدات علمی رشد کمی داشتیم اما در سالهای اخیر پیشرفت چشم گیری داشتهایم و توانستیم از همه ی کشورهای منطقه در تولیدات علمی پیشرفت چشم گیری داشتیم و از نظر تولیدات علمی و مقالات منتشر شده در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۸ کیفیت تولید در ایران بالا بوده و در بین ۲۰ کشور تولید علم ایران در رده ۱۵ قرار دارد.
وی اظهار کرد : علت بالا بودن این آمار به دلیل داشتن پژوهشگران و محققین جوانی است که وجود دارند و باید آنها را حفظ کنیم تا از کشور مهاجرت نکنند.
ملک زاده عنوان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی ۳۰درصد تولیدات علم کشور بعهده دارند در حالیکه تنها ۱۰ درصد از اعضای هیات علمی در دانشگاه های پزشکی هستند و مشخصات نشان میدهد یکی از بخشهای فعال در تولید علم و تحقیق بخصوص در ۳ سال اخیر شاخص های کیفی و خیلی بالاتر ببریم و توانستیم ۱۰ سال زودتر از افق چشم انداز به این جایگاه اول در منطقه برسیم.
وی ادامه داد: از نظر تعداد مقالات و فناوری نیز توسعه خوبی داشتیم ۱۱۰۰ شرکت دانش بنیان وجود دارند که ۵۰ شرکت محصولاتشان صادر میکنند و ۳۴۰ محصول دارویی در ایران تولید میشوند و این باعث شده بیماران دسترسی راحت تری به دارو ها داشته باشند.
ملک زاده گفت: در رشته کودکان باید گفت نسبت به کشورهای جهان در ده رتبه اول نیستیم و در رتبه ۲۲ قرار گرفتیم این درحالی است که ما در علم رتبه ۱۵ داریم و این نشان میدهد از نظر تحقیقات در رشته کودکان ضعیف تر هستیم و باید محققین جوان بیشتر تربیت کنیم و سرمایهگذاری بیشتری داشته باشیم.
معاونتحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رشته کودکان اظهار کرد : برای آنکه بتوان مانند سایر رشته ها فعالیت بهتری انجام شود رشته کودکان یکی از ۴ رشته مهم کشور است و بزرگان پزشکی ما در رشته اطفال هستند خدماتی که در کشور در حیطه کودکان داشتهایم و مهم است که این بخش تقویت شود.
وی ادامه داد: در رشته کودکان به امر پژوهش بیشتر باید توجه کنیم و درحال حاضر نزدیک به ۸۰درصد از علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور مربوط به بیماریهای غیر واگیر است.
ملک زاده با بیان اینکه توانستهایم بیماریهای واگیر کنترل را کنیم گفت : اما بیماریهای غیر واگیر مشکل اصلی هستند و افراد همیشه فکر میکنند آنها برای بزرگسالان است در صورتی که ریشه اکثر بیماریهای غیر واگیر در دوران حاملگی نوزادی و کودکان است و واقعا بسیاری از اتفاقاتی که در دوران حاملگی بخصوص در روزهای اول زندگی در دوران کودکی است.
معاونتحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد : احتیاج داریم برای اینکه بفهمیم مشکلاتمان از نظر ریز فاکتور چیه و چجوری میتونیم آنها را پیشگیری کنیم باید یک مطالعه بزرگ داشته باشیم تا هم بیماریهای قبل حاملگی و بعد نورادی و کودکی که تعیین کننده بسیاری از بیماریهای هستند که وقتی بزرگ میشوند میگیرم مثل بیماریهای قلبی ، مغزی مطالعه ای داشته باشیم و مثل چاقی در کودکان که مشکل بزرگ ما شده در همه جای جهان و به همه دانشگاه ها پیشنهاد دادیم و قبول کردن در این پژوهش تحقیق کنند و ریزفاکتورها را شناسایی کنیم برای جلوگیری از بسیاری از بیماری ها در بزرگسالی که ریشه در کودکی و نوزادی هرفرد دارد.
انتهای پیام/