به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان برای حفظ سلامت بدن توصیه میکنند افراد رژیم خوراکی استاندارد و سرشاز از پروتئین حیوانی کم چرب، پروتئین گیاهی، حبوبات، غلات و انواع میوه و سبزیجات را داشته باشند.
کمبود دریافت پروتئین دربدن سبب عارضههایی مختلف از جمله ریزش مو میشود.
متخصصان تغذیه میزان مصرف پروتئین روزانه را به ازای هرکیلو وزن بدن، هشت دهم گرم میدانند، اما بسیاری از افراد مقداری کمتر یا بیشتر از این میزان مصرف میکنند.
بسیاری از افراد به ویژه بانوان که رژیمهای غذایی سخت و سنگین دارند از مصرف کربوهیدرات و پروتئین خودداری میکنند، غافل از اینکه کمبود دریافت این مواد زمینه ساز بروز انواع عارضههای سلامت میشود.
موارد زیر ازجمله نشانههای کمبود دریافت پروتئین است:
میزان کافی پروتئین دربدن سبب سوزانده شدن قند ناشی از مواد خوراکی و تنظیم آن میشود، از این رو رژیم خوراکی کم پروتئین سبب آزاد سازی بیشتر قند خون درون رگها و درنتیجه تمایل فرد به مصرف بیشتر خوراکیهای شیرین یا شور میشود.
زمانی که به میزان کافی پروتئین دربدن وجود نداشته باشد بدن ذخیره کافی برای فعالیتهای فیزیکی ندارد، عضلهها ضعیف شده و فرد توانایی کافی برای انجام فعالیت به ویژه ورزش ندارد.
کمبود دریافت پروتئین سبب میشود تا آسیبهای ناشی از جراحی به زودی ترمیم نشده و فرد دچار دردهای مفصلی و عضلانی شود.
مصرف کم پروتئین میتواند سبب ریزش موی سر، شکنندگی ناخن ها، زرد شدن پوست صورت و احساس ضعف و ناتوانی شود. تک خوردن لبها و پوسته پوسته شدن ناخنها همگی از اثرهای کمبود مواد پروتئینی دربدن است.
سوء تغذیه و کمبود مصرف مواد مغذی به ویژه پروتئینها سبب ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلای فرد به انواع بیماریها میشود.
دراین حالت بدن ذخیره پروتئینی کافی برای مبارزه با عاملهای بیماری زا نداشته و در زمان ابتلا به بیماری به سختی به درمانها پاسخ میدهد.
انتقال دهندههای عصبی مانند سروتونین و دوپامین همگی از پروتئین تشکیل شدهاند و کمبود پروتئین سبب افت خلق و خو، ضعف اعصاب، کاهش میزان هوشیاری، عصبانیت و پرخاشگری در افراد میشود.
کمبود پروتئین سبب کم خوابی، بی خوابی و دیدن کابوس میشود. تریپتوفان اسید آمینهای ضروری برای سلامت بدن است که سبب احساس خواب آلودگی میشود. این اسید آمینه درخوراکیهایی، چون دانههای آجیل، گوشت بوقلمون، ماهی، برخی انواع پنیر، لوبیا، عدس و تخم مرغ موجود است. کمبود دریافت پروتئین میتواند سبب بدخوابی، بی خوابی و برهم خوردن تعادل هورمونهای بدن شود.
بیشتر افراد بیشترین میزان پروتئین دریافتی خود را درطول وعده شام به دست میآورند، که دراین حالت به دلیل نزدیک بودن به زمان خواب، بیشتر پروتئین به صورت قند جذب بدن میشود، کارشناسان توصیه میکنند افراد درطول روز و در وعدههای صبحانه و نهار نیز به میزان کافی پروتئین دریافت کنند تا بدن آنها بیشتربه عضله سازی بپردازد و از ایجاد قند و چربی جلوگیری شود.
خوردن مواد پروتئینی یک ساعت قبل یا پس از انجام تمرینهای ورزشی میتواند سبب عضله سازی، ترمیم بافتهای عضلانی آسیب دیده دراثر ورزش و افزایش استقامت بدنی برای انجام تمرینهای ورزشی و قهرمانی شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/