به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دمپختک یکی از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد (شهر یاسوج) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص دمپختک و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دمپختک اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: نسخههای خانگی برای درمان پوکی استخوان
وی در باره خواص دیگر دمپختک بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ با بهبود عملکرد سیستم عصبی شادی و نشاط را در افراد ایجاد و استرس، اضطراب و افسردگی را برطرف میکند، دمپختک به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سلنیوم موجود در دمپختک به بهبود آرتروز در افراد کمک میکند، این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسید فولیک تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد بنابراین کمخونی را رفع میکند، دمپختک برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: انواع پوکی استخوان را بشناسید +راههای درمان
عظمایی تأکید کرد: دمپختک به علت داشتن پروتئین فراوان تأثیری چشمگیر در تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن دارد.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی که انرژی شما را چند برابر میکنند
وی یادآوری کرد: مصرف دمپختک نقشی مؤثر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد، این غذا برای افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است و موجب چاق شدن آنها میشود، دمپختک به علت داشتن کولین نقشی مؤثر در افزایش سوخت و ساز بدن و چربیسوزی دارد.
برنج پنج پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
عدس یا ماش یک پیمانه
لوبیا یک پیمانه
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
آب به مقدار لازم
نمک و پودر زردچوبه به مقدار لازم
کره محلی ۷۰ گرم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن و کره محلی تفت دهید.
- پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده بیفزایید سپس گوشت را ریز خُرد و به مواد اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید.
- ماش یا عدس و لوبیا را جداگانه خیس کنید و آنها را بپزید.
- ماش یا عدس و لوبیای پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
- گوجهفرنگیها را خُرد و همراه با کمی آب به سایر مواد اضافه سپس صبر کنید تا مواد به خوبی بپزد و آب آن کشیده شود.
- برنج را همراه با مقداری آب داغ و نمک خیس کنید و به شکل کته بپزید.
- برنج را پس از نیمپز شدن با سایر مواد مخلوط و صبر کنید تا به خوبی دَم بکشد و بپزد.
انتهای پیام/