به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعه ۲۷ مهر ماه چهار مرکز اطلاعاتی، انتظامی و امنیتی ایالات متحده در بیانیهای مشترک ادعا واهی کردند که روسیه، چین و ایران توسط شبکههای اجتماعی اقدام به انتشار اطلاعات نادرست در مورد نامزدهای انتخابات آمریکا میکنند. در بیانیه مشترک دفتر اطلاعات ملی، وزارت دادگستری، دفتر تحقیقات فدرال (افبیآی) و وزارت امنیت داخلی آمریکا آمده است "دخالت خارجی در انتخابات آمریکا تهدیدی علیه دموکراسی ما به شمار میرود. شناسایی و جلوگیری از این دخالت اولویت اصلی دولت فدرال است".
چند هفته از این اظهارات گذشته است و ایالات متحده به شدت درگیر انتخابات میان دوره ای کنگره بوده است؛ اما امروز که این رای گیری برگزار و هر یک از احزاب دموکرات و جمهوری خواه براساس آرا سهم خود در کنگره را بدست آوردند، دیگر هیچ سازمان یا نهادی در این کشور صحبتی از ادعاهای واهی چندی پیش خود مبنی بر دخالت ایران و سایر کشورها در این رای گیری به میان نیاورد و هیچ سندی هم در این زمینه ارائه نشد.
روسیه اولین بار توسط معاون وزیر خارجه خود به شایعات آمریکا مبنی بر دخالت در انتخابات این کشور واکنش نشان داد و سرگئی ریابکوف در رابطه با اتهامات واشنگتن نسبت به مسکو اظهار کرد که "ایالات متحده با ایجاد زمینه برای اعمال تحریمهای جدید، برخورد خصمانه خود نسبت به روسیه، تحقیر و بی اعتنایی نسبت به جهان را به نمایش می گذارد. "ریابکوف"در ادامه افزوده که این "کمپین دروغ و بهتان" از تضادهای سیاسی داخلی و تلاش برخی از سیاستمداران آمریکایی برای کسب امتیازات در مبارزه با سیاستمداران دیگر هموطن خود ناشی شده است.
همچنین وزارت دادگستری آمریکا "یلنا خوسیاینوا" شهروند روس را با ادعای دخالت و تبانی در انتخابات سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ در این کشور متهم کرد، در کنار او ۱۳ شهروند دیگر و ۳ شرکت روسیه هم به "دخالت" در روندهای سیاسی و انتخایات ریاست جمهوری در ایالات متحده متهم شدند و این خبر را جان دمرز معاون امنیت ملی دادستان کل، زکری ترویلیگر، دادستان شرق ویرجینیا و «کریستوفر ری» رئیس پلیس فدرال آمریکا پس از طرح شکایت اعلام کردند.
دولت چین هم ادعای آمریکا در مورد تلاش برای مداخله در انتخابات میاندورهای کنگره ایالات متحده را به شدت تکذیب کرد و واشنگتن را به "وارد کردن اتهامات ناموجه و آسیب به حیثیت دولت چین متهم کرد و در مقابل وانگ یی وزیر امور خارجه این کشور تاکید کرد "چین همواره اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها را دنبال کرده است و این از سنتهای سیاست خارجی چین است؛ و افزود که "ما در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نکرده ایم و نخواهیم کرد و اتهامات ناموجه علیه چین را نمیپذیریم. "
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیشتر در آغاز نشست شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک، چین را به تلاش برای "مداخله" در انتخابات میان دورهای آمریکا متهم کرده بود و ادعا کرده بود که "آنها نمیخواهند من یا ما برنده شویم، چون من اولین رئیس جمهوری بودم که چین را در زمینه تجارت به چالش گرفتم. " ترامپ البته همچون گذشته شواهدی برای این ادعا ارائه نکرد و در کنفرانسی در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره شواهد این ادعا گفت که نمیتواند آنها را فاش کند، اما به تدریج ظاهر خواهد شد.
آمریکایی ها، اما در کنار روسیه و چین، ایران را هم به دخالت و فعالیتهای مشابه متهم کرده اندکه در مقابل وزارت امور خارجه ایران ادعای نهادهای امنیتی و قضایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران برای دخالت و تاثیرگذاری بر انتخابات میان دورهای این کشور را ناشی از «توهمی ناشناخته» عنوان کرد.
بهرام قاسمی سخنگوی وزرات خارجه سیاست اصولی ایران را عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها اعلام کرد و ادعای طرح شده از سوی مقامهای آمریکایی را فاقد سند و مدرک عنوان کرد و گفت که اگر بنا بر تاکید رئیس جمهوری آمریکا، ایران پس از روی کار آمدن او چنان ضعیف شده و سرگرم مسائل داخلیاش شده که توان فکر کردن به مسائل منطقهای را ندارد، چگونه میتواند در انتخابات آمریکا دخالت و اثرگذاری کند.
انتخابات میاندورهای آمریکا قرار است روز ششم نوامبر (۱۵ آبان ماه) برگزار شود و در جریان آن تکلیف ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و همچنین ۳۵ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنا روشن خواهد شود و این در حالی است که اگر جمهوری خواهان نتوانند در انتخابات میان دورهای پیش رو اکثریت خود را در کنگره حفظ کنند، دونالد ترامپ برای ادامه کار و اهداف خود دچار چالش خواهد شد.
آمریکاییها ادعا میکنند استفاده از شبکههای اجتماعی برای دامن زدن به اختلافات، تبلیغ مطالب نادرست و تزریق آنها به منابع مختلف، از جمله روشهایی هستند که برای مداخله در انتخاباتش استفاده میشود و در مواردی تلاشهایی برای نفوذ در شبکههای کامپیوتری چند ایالت گزارش شده است.
پرسش مطرح شده پس از ادعاهای آمریکا این است که چراکاخ سفید میکوشد با اهداف خاص و ناشناخته، اتهاماتی را به سایر کشورها نسبت دهد و هر روز نام یک کشور را به فهرست خود در رابطه با دخالت در انتخابات آمریکا اضافه کند.
صباح زنگنه کارشناس مسائل سیاسی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان معتقد است جریان سازی و حاشیه پردازی رسانهای شیوه قدیمی ترامپ در برخورد با مسائل بوده است و کاخ سفید با استفاده از همین تبلیغات و موج سواریها تلاش دارد به اهداف خود جامه عمل بپوشاند. این بار هم رییس جمهور آمریکا قصد دارد تا با پرداختن به موضوع دخالتهای خارجی در انتخابات آتی این کشور بر انتقادهای موجود داخلی و بین المللی سرپوش گذاشته و روزنهای هرچند کوچک برای پیروزی در انتخابات آینده خود فراهم سازد.
زنگنه همچنین در بیان ادعای کاخ سفید مبنی بر دخالت ایران در انتخابات آمریکا از طریق فضای مجازی و نفوذ در شبکههای کامپیوتر میگوید که طبق ادعای آنها مبنی بر قدرت برتر این کشور در زمینه سایبری، به طور طبیعی واشنگتن باید توانایی خنثی کردن هرگونه دخالت کشورهای دیگر را داشته باشد یا اگر این قدرت را ندارند، باید به ضعف خود اقرار کرده و به ادعای اقتدار گرایی خود در این عرصه پایان دهند.
نخستین بار است کشوری همچون ایالات متحده که خود را ابر قدرت دنیا معرفی میکند، ایران را به تلاش برای دخالت در روند انتخاباتی این کشور متهم میکند؛ اما جدا از اینکه ایران توانایی برای انجام اینگونه دخالتها را دارد یا خیر، باید احتمال داد که این شایعات تحت تاثیر جو سیاسی و بیگانه هراسی بیان میشود و ترامپ این روزها با استفاده این ترفندها بیش از هرچیز به دنبال جلب افکار عمومی این کشور و ترساندن آنها از یک دشمن فرضی است تا بتواند با تحریک احساسات ملی، مردم ایالات متحده را به سمت خود بکشاند و در انتخابات آتی پیروز شود.
انتهای پیام/