عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آلرژی و علائم آن به بیان توضیحاتی پرداخت و راه‌های درمان را ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و عضو هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: آلرژی واکنش سیستم ایمنی بدن است؛ هنگامی آلرژی هنگامی در بدن ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است را اشتباهاً به عنوان ماده‌ای زیان‌آور شناسایی می‌کند و بر علیه آن وارد عمل می‌شود.

این دکترای آموزش پرستاری بیان کرد: بدن انسان به طور معمول در مقابل عوامل مضری مانند ویروس‌ها و باکتری‌ها از خود دفاع می‌کند که گاهی اوقات این دفاع در مقابل مواد بی‌ضرری مانند گرد و غبار، کپک‌ها، یا گرده گیاهان صورت می‌گیرد، سیستم ایمنی بدن در مقابل این مواد واکنش نشان می‌دهد و موادی تحت عنوان پادتن می‌سازد، پادتن مانند اسلحه‌ای به آن‌ها حمله‌ور می‌شود تا آن‌ها را از بین ببرد این کار باعث می‌شود برخی واکنش‌های التهابی در بدن رخ دهد و علائمی ایجاد شود که به طورکلی به آن‌ها واکنش‌های آلرژیک گفته می‌شود.

آلرژی یا حساسیت


بیشتر بخوانید: راهکار درمانی جدید برای مبتلایان به آلرژی


 واکنش آلرژیک در کدامیک از اندام بدن ایجاد می‌شود؟

روددهقان ادامه داد: یک واکنش آلرژیک ممکن است در هر نقطه از بدن مانند پوست، چشم، دیواره چشم‌ها، دیواره معده، بینی، سینوس‌ها، گلو و ریه‌ها رخ دهد؛ در واقع سلول‌های ایمنی در این قسمت‌ها واقع شده‌اند تا با عوامل مهاجمی که از طریق استنشاق یا بلع وارد می‌شوند یا در تماس با پوست قرار می‌گیرند؛ مقابله کنند.

علائم آلرژی 

وی با اشاره به علائم آلرژی، گفت: این علائم شامل گرفتگی و احتقان بینی، عطسه، خارش بینی، ترشح از بینی، خارش گوش‌ها یا سقف دهان، التهاب لایه‌های چشم شامل قرمزی و مرطوب‌شدن چشم‌ها و ترشح و خارش‌دار شدن آن‌ها،  التهاب‌های پوستی شامل خشک شدن پوست، قرمز شدن و خارش‌دار شدن، کهیر، ضایعات خارش‌دار پوست، بروز علائمی مشابه با آسم شامل کوتاه شدن تنفس، بروز سرفه و خس خس سینه است.

آلرژی یا حساسیت


بیشتر بخوانید: درمان فوری حساسیت با قوی‌ترین موادغذایی ضد آلرژی+ اینفوگرافی


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی افزود: بهترین راه مقابله با آلرژی دوری از ماده محرک است؛ در مواجه با گرد و غبار، مصرف مایعات زیاد و شستشوی مکرر حلق و بینی توصیه می‌شود، به افرادی که مبتلا به آلرژی‌های تنفسی هستند توصیه می‌شود از ماسک فیلتردار استفاده کنید، شستن دست‌ها هم در پیشگیری از حساسیت‌هایی که چشم‌ها و پوست را درگیر می‌کند؛ بسیار موثر است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
چرا من انقد عطسه میکنم الرژی هست ولی نمیخام از دارو استفاده کنم میخام یه روش سالم سنتی باشه
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
H.azadi
۲۱:۳۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
دوستان من تازگیا دستم ورم میکنه وخارش شدید داره نمیدومم به چی الرژی دارم کسی میتونه کمکم کنه
Iran (Islamic Republic of)
آزاده
۰۱:۳۷ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸
منم از ۱۲ سالگی آلرژی از نوع کهیر داشتم... خیلی شدید بود و تموم قسمت های بدنم و میگرفت... الان ۲۸ ساله و تازه خوب شدم و اصلا دیگه کهیر نمیزنه بدنم... پیشنهاد میکنم موقع کهیر زدن فقط همون قسمت هارو با یخ و آب سرد خنک نگه دارید چون بعدش خوب میشه و از قرص هیدروکسی زین ۲۵ استفاده کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۷
میگن بهترین راه حجامت آلرژی دکتر زیر نظر متخصص طب اسلامی هست. رفیق من با سه بار حجامت آلرژی جواب گرفته و قطع کامل دارو. با حجامت عادی فرق داره و نیاز به خون گیری زیادی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۰۴ آبان ۱۳۹۷
هرکس هر تجربه ای داره بگه برای درمان کهیر و خارشی که تموم نمیشه.نمیدونم به چی حساسیت داشتم خارش کل بدن و کمی قرمزی پوست و دونه های کوچیک میزنم.
شاهتره لیمو انار ..همه چی هم خوردم خوب نمیشه
زجرآوره
Iran (Islamic Republic of)
زمانی
۰۹:۳۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۷
سلام دوست عزیز من خودم بعد سالها به لطف خدا با لوراتادین کنترل کردم از هر 4ساعت شروع کردم الان 24ساعت یک عدد
آخرین اخبار