به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد زاهدی عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان در خصوص آینده وضعیت گردشگری گفت: افزایش نرخ ارز و بهتبع آن افزایش قیمت بلیت خطوط هوایی تأثیر قابلتوجهی را بر صنعت گردشگری کشور بر جای خواهد گذاشت.
وی بیان داشت: این تأثیرات را میتوان در دو حوزه گردشگری خارجی و نیز ایرانگردی و در دو بازه زمانی کوتاهمدت و بلندمدت ارزیابی کرد.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه در کوتاهمدت تقاضای سفر خارجی با کاهش مواجه شده و این کاهش بیشتر سفرهای با سیر پروازهای طولانی را تحت تأثیر قرار خواهد داد، ادامه داد: در عوض بخشی از افت تقاضای سفر به کشورهای همجوار و نزدیک نظیر ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان یا امارت با انتقال تقاضای سفر به مقاصد دورتر نظیر مالزی و تایلند به این مسیرها ممکن است، جبران شود.
وی گفت: بنابراین در کوتاهمدت در مجموع تقاضای سفرهای خارجی با افت تقاضای کلی بهخصوص در مورد مقاصد دورتر مواجه خواهد شد.
زاهدی با اشاره به اینکه تجربه نشان داده است که در بلندمدت داستان تا حدی متفاوت است، ادامه داد: مثلاً در جریان سه برابر شدن قیمت ارز در دولت نهم با گذشت مدتی از تثبیت نرخ ارز در حد جدید خود مردم کمکم خود را با شرایط جدید تطبیق دادند.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: در این وضعیت گرایش به سفرهای خارجی زمینی رشد بیشتری خواهد یافت مسیرهای نزدیک نظیر باکو، تفلیس، ایروان و در کشور ترکیه مقاصد به نسبت جدید نظیر شهر وان مورد استقبال قرار میگیرند و در همین یکی دو هفته گذشته هم این استقبال را شاهد هستیم.
وی گفت: طبیعی است که در این شرایط گروهی از بازار خارجشدهاند و سفرهای خارجی هوایی بیشاز پیش به یک کالای لوکس تبدیل میشود.
زاهدی با بیان اینکه همین لوکس شدن این محصول خود ضامن تقاضای بلندمدت آن خواهد بود، ادامه داد: بنابراین دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی که بنیه مالی قویتری دارند، محل ملکی دارند و ازنظر نیروی انسانی چابکتر و حرفهایتر هستند میتوانند بحران را مدیریت کرده و از آن بگذرند.
وی گفت: در عوض دفاتر کوچکتری که بنیه مالی خوبی ندارند یا دفاتر آنها اجارهای است و مدیریت منابع انسانی مطلوبی ندارند در معرض بحران جدی قرار گرفته و احتمالاً ناگزیر از ترک بازار خواهند بود.
عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه این وضعیت باعث میشود که خرید مجوز دفاتر در بازار تا حدی کاهش یابد، گفت: در بازار گردشگری، اتفاقاً کاهش ارزش پول ملی تأثیر قابلملاحظهای بر ورود گردشگر نخواهد گذاشت.
وی با اظهار اینکه در واقع متغیر کلیدی توجیهکننده سفر به ایران، متغیر مالی نیست که به دلیل ارزان شدن ما را با سیل گردشگر مواجه سازد، افزود: هماکنون با برقراری مجدد تحریمها بسیاری از تورهای ورودی در حال لغو شدن است و این در حالی است که ایران حداقل در کوتاهمدت ارزانتر از همیشه خواهد بود.
انتهای پیام/م