محمدسعید بیان کرد: مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیتهاست و به مرگ خاموش از آن یاد میشود؛ مسمومیت با مونوکسیدکربن در کمال ناباوری فرد به خواب رفته را آرام آرام به سوی خواب ابدی و مرگ میبرد.
این کارشناس داروئی علایم و نشانه های مسمومیت با گاز منوکسید کربن را عنوان کرد و گفت:در برخی موارد علایم و نشانههای مسمومیت با گاز منوکسید کربن به صورت اختلالات گوارشی مانند تهوع و استفراغ در فرد ظاهر میشود. در اثر تماس طولانی با منوكسیدكربن، سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، كاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کُما و مرگ رخ می دهد.
وی در ادامه به علایم مسمومیت با منوکسیدکربن در کودکان اشاره کرد و گفت:تهوع، استفراغ و اسهال از علایم مسمومیت با این گاز می باشد که با مقادیر پایین تری از آن بروز می نماید. تماس طولانی مدت با گاز منوکسید کربن به ویژه در کودکان می تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد. تماس طولانی مدت با مقادیر کمتر گاز منوکسید کربن که اغلب در اثر زندگی در شهرهای بزرگ صنعتی با هوای آلوده رخ می دهد، می تواند فرد را به بیماری های قلبی عروقی مبتلا سازد.
وی در پایان تأکید کرد: اولین اقدام در برخورد با فردی که با گاز منوکسیدکربن مسموم شده است، انتقال مصدوم به هوای آزاد است. در صورت قطع تنفس بیمار مسموم با منوکسید کربن و گاز های دیگر، باید احیای قلبی ریوی را آغاز نمود و سریعاً با مرکز اورژانس 115 تماس گرفت.
گفتنی است؛ برای سیزدهمین سال متوالی یکم تا هفتم آبان ماه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفته پیشگیری از مسمومیتها نامگذاری میشود.
انتهای پیام/