دومین نشست شورای راهبردی روز آمدسازی نقشه جامع علمی با حضور رئیس فرهنگستان علوم و مسئولان مربوطه برگزار شد.

دومین نشست شورای راهبردی روز آمدسازی نقشه جامع علمی کشور که با حضور محمدرضا مخبر دزفولی رئیس و علی اکبر صالحی قائم مقام‌ فرهنگستان علوم با حضور اعضا و مسئولان مربوطه برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم ‌و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور، پنج فصل و ۱۳ راهبرد کلان،۷۳ راهبرد ملی و ۲۲۴ اقدام ملی دارد، مطرح کرد: عمده تمرکز ما بر راهبردها و اقدامات ملی بوده که تا چه میزان به اهداف نزدیک شده است.

به گفته افتخاری، اسلامی کردن نهادهای آموزش و پژوهش، تحول و نوسازی نظام‌های تعلیم ‌و تربیت، کاربردی کردن علم فناوری و نوآوری در حل مسائل، اصلاح و هماهنگی ساختارها، گفتمان‌سازی توسعه علم و فناوری در جامعه، افزایش نقشه چرخه علم و فناوری و نوآوری در اقتصاد، نهادینه کردن مدیریت دانش در اداره کشور، توانمندسازی سرمایه انسانی، تعامل با کشورهای دیگر، افزایش نقش چرخه علم و فناوری و نوآوری در علوم پزشکی و سلامت، افزایش نقش چرخه علم و فناوری و نوآوری در علوم فنی و مهندسی و توسعه آموزش و پژوهش در علوم پایه، ۱۳ راهبرد کلان این نقشه است که در مجموع این ۱۳ راهبرد کلان، ۲۲۴ اقدام ملی صورت گرفته است.

براساس ارائه‌های انجام شده در این شورا، حوزه علوم پزشکی و سلامت و اقتصاد دانش‌بنیان بیش از ۷۰ درصد پیشرفت واقعی بخش‌های مختلف روز آمدسازی نقشه جامع علمی کشور داشتند.

محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در این جلسه تاکید کرد: نمی‌خواهیم چرخی که به حرکت افتاده را از نو بسازیم بلکه باید تلاش و برنامه ریزی کنیم تا حرکت بعدی رو به آینده روشن تر، شفاف تر و با شاخص های معین تر و‌ مشخص‌تر باشد. بنابراین جلسات به روز رسانی نقشه جامع علمی کشور باید با این نگاه برگزار شود.

او همچنین با اشاره به اینکه تا چندی پیش، ایران جزو معدود کشورهای دارای نقشه جامع علمی کشور و جزو هشت کشور دارنده این نقشه بوده است، گفت: اکنون هم از بین حدود ۲۰۰ کشور، حدود ۳۰ کشور، نقشه جامع علمی دارند و ایران، یکی از آنان است.

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: ما تا مجموعه اقتصاد کشور را دانش بنیان نکنیم نمی‌توانیم به اهداف اقتصادی خود برسیم. ناگزیر هستیم برای رسیدن به نقطه هدف، اقتصادمان دانش بنیان شود، برای رسیدن به ایران قوی باید اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.

نقشه جامع علمی مجموعه‌ای جامع، هماهنگ، پویا و آینده‌نگر شامل مبانی، اهداف، راهبردها، ساختار‌ها و الزامات تحول راهبردی علم و فناوری مبتنی بر ارزش‌های اسلامی برای دستیابی به اهداف چشم‌انداز بیست ساله کشور است که در ایران به دنبال تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت جهت‌دهی و شتاب علمی و تولید ثروت از علم در دهه ۸۰ تدوین نقشه جامع علمی کشور مورد توجه سیاست‌گذاران وقت قرار گرفت و نقشه جامع علمی کشور در ۱۶ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که از ۲۱ اردیبهشت ماه ۸۹ تا ۱۴ دی ماه ۸۹ به تناوب برگزار شد به تصویب رسید.

نقشه جامع علمی بر پنج اصل بوده که اصل اول مسأله‌محور بودن، اصل دوم توجه به هدف، اصل سوم تعیین سیاست‌های راهبردی، اصل چهارم جامعیت نقشه و اصل پنجم هم توجه به نیاز‌های سیاست‌های کلان علم و فناوری است که ۶ محور دارد.

خبرنگار: فاطمه کربلایی 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار