به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان باستان شناسی اعلام کرده اند تونلهایی مخفی زیر معبد مشهور به ماه (Pyramid of the Moon) در کشور مکزیک کشف کرده اند و اکنون در حال بررسی چرایی ساخت آنها هستند، برخی از محققان اعتقاد دارند اقوام باستانی ساکن منطقه از این تونلها برای راه یابی به دنیای مردگان استفاده میکردند.
کشف تونل به وسیله نوعی سیستم عکس برداری و اسکن معبد و مناطق اطراف آن انجام شده است، عمق تونل از سطح زمین حدود هشت متر است و از زیر هرم عبور میکند.
هرم ماه یکی ازبزرگترین معبدهای باستانی در کشور مکزیک پس از هرم خورشید (Pyramid of the Sun) است.
این کشف فوق العاده در سایت باستانی تئوتیئواکان (Teotihuacan) در شمال شرقی مکزیکو سینی در کشور مکزیک به دست آمده است، اقوام باستانی آزتک سالها بعد به شهر باستانی تئوتیئواکان وارد شدند و تحت تاثیر جذابیت معماری و شیوه زندگی مردمان آن قرار گرفتند.
کارشناسان اعتقاد دارند شهر باستانی تئوتیئواکان صد سالی پیش از تولد مسیح ایجاد شده و تا سال ۲۰۰ میلادی دارای سکنه و پابرجا بوده است.
یکی از تونلهای پیدا شده دارای عمق هشت و طول ۱۵ متری است، کارشناسان اکنون در حال بررسی یافت دیگر مسیرهای ارتباطی مخفی و زیر زمینی درسایت باستان شناسی هستند.
گمانه زنی درباره وجود حفره و دالان زیر زمینی در سال ۲۰۱۷ انجام شد و حال دانشمندان موفق به کشف تونلهای زیر زمینی شده اند.
اقوام باستانی آزتک و مایا دارای مراسمهای آیینی خاصی بوده اند، آنها صورفلکی به ویژه خورشید و ماه را میپرستیدند، در مناطق زندگی این اقوام در بازههای زمانی متناوب خشک سالی و کمبود بارش روی میداده است و در آن زمان آنها به قربانی مردان جوان برای جلوگیری از خشم خدای خورشید میپرداختند.
باستان شناسان امروزه بقایای اسکلت و جمجمه صدها هزار انسان را در دخمه و دلانهایی درکشور مکزیک کشف کرده اند که قربانی شده اند.
به تدریج این اقوام باستانی به دلیل خشک سالی، جنگ بین اقوام مختلف و ورود اسپانیاییها به قاره آمریکا امپراتوری خود را از دست دادند و تمدن هایی چون آزتک، مایا و اینکا منقرض شدند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/