مهمان این هفته برنامه دست خط معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بود.
به گزارش گروه سیاسی باشگه خبرنگاران جوان؛ مهمان این هفته برنامه دست خط معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده بود.
ابتکار رئیس سابق سازمان حفاظت و محیط زیست در سال 2006 از سوی سازمان ملل به عنوان یکی از 7 قهرمان زمین شناخته شده است.
وی به عنوان فردی که زمانی سکان دار سازمان محیط زیست بوده در رابطه با ورود محصولات تراریخته به بازار میگوید: خیلی این بحثها مهم است. ما در مورد بسیاری از این موضوعات قانون و مقررات داریم. به هر حال نباید از قانون و مقررات تخطی کرد؛ یک جانبه هم نباید مسائل دیده شود. فناوری همانند اصلاح ژنتیک و تغییر ژن به نفع یک ویژگی خاصی در یک گیاه یا موجود زنده، قطعاً مخاطراتی دارد که بخشی میتواند پزشکی و بخشی زیست محیطی است و قطعاً یک فوایدی هم خواهد داشت. مهم این است که آن ارزیابی صورت بگیرد که یا فواید میچربد ...
رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با فشارها به این سازمان برای احداث جاده ای از وسط جنگل ابر گفت: این آخرین دوره کاری بنده در سازمان محیط زیست فشار برای ایجاد یک جاده در یکی از بهترین و بکرترین مناطق جنگلی داشتیم که «جنگل ابر» بود.
ابتکار ادامه داد: فشار برای احداث جاده که مقدمهای برای شهرکسازی بود. قرار بود سه شهرک در دل این جنگل ساخته شود و آن محدوده تبدیل به جنگلی از بتن و سیمان و ساختمان میشد. ما همه تلاش خودمان را کردیم تا جلوی این کار گرفته شود چون این کار هیچ توجیحی نداشت.
وی بیان کرد: جلوی این کار گرفته شد اما هزینهاش خیلی سنگین بود. علیه سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس طرحی دادند؛ یعنی آن فردی که دنبال این کار بود امضا جمع میکرد.
ابتکار در رابطه با دیدار با مقام معظم رهبری در آخرین دوره کاری اش در سازمان محیط زیست گفت: نشست خیلی خوبی را خدمت رهبری داشتیم که خیلی محکم صحبت کردند و بعد از آن، تدوین نهایی سیاستهای کلی که با حمایت ویژه مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی در مجمع انجام شد و سیاستهای کلی محیط زیست را مقام معظم رهبری سال بعدش ابلاغ کردند.
وی در رابطه با مسایل اقتصادی به موجود آمده در جامعه گفت: حقیقتاً مسئولین بخش اقتصادی باید پاسخ دهند ولی دولت برنامه جدی دارد و از ابتدا هم برنامه داشته است. دولت قبل از این که آمریکا خروج خودش را از برجام اعلام کند، برنامه اقتصادی خودش را اعلام کرد و آن سیاستهای خاص خود را برای مقابله با این تحریمها و آسیبها اعلام کرده و برنامه دارد و روی این موضوعات با استراتژی جلو میرود، ولی شرایط پیچیده است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: یک تلاش بسیار بسیار گستردهای برای آسیب زدن به اقتصاد ایران انجام میشود. برای ایجاد یک فضای روانی علیه منافع ملی ما انجام میشود. شرایط دشواری است و بالاخره شرایط سخت است.
ابتکار بیان کرد:فضایی برای جنگ روانی علیه مردم از جاهایی هدایت و کار میشود و باید در مقابل این رسانهها کار کنند و اطلاعرسانی، شفافیت و پاسخگویی شود. مسئولین باید پاسخ دهند، به موقع تشریح کنند.
وی در خصوص وضعیت زنان تصریح کرد: پیشرفت خوبی در ارتباط با لایحه «تامین امنیت زنان در برابر خشونت» داریم ولی کافی نیست و انتظار داریم قوه قضائیه زودتر لایحه را برای تصویب نهایی در دولت و مجلس بدهد. پیشرفت خیلی خوبی درباره لایحه «حمایت از کودکان و نوجوانان» داشتیم، بعد از سالها که در مجلس متوقف مانده بود، در صحن آمد و با پیگیری دولت درخواست اولویت کردیم و با همکاری خوبی که داشتیم بالاخره تصویب شد. این قانون میتواند بسیار آموزشی باشد یعنی نفس این قانون، ترویج و انتشار آن یک برگ آموزشی خیلی خوبی است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: حتماً در مدارس و جاهای مختلف باید این حقوق را برای کودکان و نوجوانانمان آموزش دهیم. انواع خشونتها را علیه کودکان تعریف کرده است و این انواع خشونت، بسیار مهم است و مجازاتهای متناسب با این خشونتها را توضیح داده است.
ابتکار افزود: کاری را در کنار بحث حقوقی انجام میدهیم، موضوع گفتوگوی ملی خانواده طرحی است که معاونت در دوره دوازدهم دنبال میکند. ما خانواده را به عنوان یکی از مهمترین نهادهای بشری در نظر میگیریم. آسیبهای مختلفی برای خانواده وجود دارد که قطعاً یکی اقتصادی است و قطعاً اعضای خانواده نیاز به شغل شرافتمندانه دارند، ولی یکی از مشکلاتی که همه جامعهشناسان و روانشناسان به آن اذعان دارند و خاص ایران هم نیست و در دنیا مطرح است، اختلالات ارتباطی است.
وی گفت: یکی دیگر از کارها و اولویتها ما در حوزه توانافزایی اقتصادی زنان است، مسئله اشتغال و کارآفرینی است. اولویت در این بخش برای زنان سرپرست خانوار است. ما بین 3 تا 4 میلیون زن سرپرست خانوار داریم. در بحث تولیدات خانگی، مشاغل خانگی، صنایع دستی، شرکتهای داشنبنیان کار میکنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در رابطه با اینکه اولویت معاونت زنان در خصوص ازدواج و تحصیل زنان جامعه گفت: ما هر دو را میبینیم؛ هر کدام ضرورت خودش را دارد. به هر حال تقریباً 27 درصد زنان ایرانی ما تحصیلات دانشگاهی دارند. در سالگرد پیروزی انقلاب برخی از این شاخصها را باید بیان کرد.
ابتکار بیان کرد: قبل از انقلاب میزان تحصیلات بانوان زیر 5 درصد بوده است؛ تفاوت زیادی است. زنی که تحصیلات دانشگاهی دارد علاقهمند است که در آن بخش مشارکت اقتصادی و اجتماعی کشور خودش سهمی داشته باشد. میخواهد این تحصیلاتش را بکار ببندد. نگاهی هم که زمان خانم مولاوردی هم بود، این بود که واقعیتها را ببینیم. ما از یک طرف خانواده را بسیار مهم میدانیم. این نیست که خانواده را نادیده بگیریم.
وی در خصوص علت افزایش سن ازدواج در بین جوانان گفت: سن ازدواج به تاخیر افتاده است؛ به دلیل مناسبات اجتماعی، به دلیل فقدان گفتوگو، به دلیل بحث تحصیل و مسائل اقتصادی است. حتماً باید تلاش کنیم تا ازدواج های خوب شکل گیرد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: باید زمینهها را برای این انتخاب خوب جوانان فراهم کنیم. یکی از مهمترین بحث ها اقتصادی است. وقتی جوانان کار خوب و پشتوانه اقتصادی قابل اتکایی داشته باشند، میتوانند خانواده تشکیل دهند و طبعاً تسهیلات و وامهایی که در این زمینه وجود دارد با همین نگاه شکل گرفته و دولت هم در این زمینه مصمم است که این عمل شود.
وی گفت:مصوبهای درباره آموزش مهارت های زندگی در بحث ازدواج داریم که شامل قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج است؛ مثلا آموزش های مربوط به شروط ضمن عقد است. چیزهایی است که جوانان را با بحث ازدواج آشنا کند.
ابتکار گفت: الان بانکها تسهیلات برای ازدواج میدهند که این قانون و مصوبه دولت است.
وی افزود: در حال حاضر بانک ها نفری 15 میلیون وام ازدواج می دهند، از سوی دیگر روی تسهیلات برای کارآفرینی کار میشود. توجه به جوانان در بحث کارآفرینی وجود دارد، ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای چوانان موضوعاتی است که خیلی مدنظر دولت است و فکر میکنم اینها خیلی زمینهساز باشد.
ابتکار در رابطه با آمار طلاق در کشور گفت: الان عدد دقیق را ندارم که بیان کنم، ولی میتوانم این را بگویم که براساس آخرین نشست شورای اجتماعی کشور و آماری که ما خدمت مقام معظم رهبری درباره آسیبهای اجتماعی دادیم، آن تصوری که آمار طلاق الان در کشور ما خیلی زیاد است و خیلی رو به رشد است، اینچنین نیست؛ آمار طلاق یک سیری را طی میکند که هیچ شیب غیرطبیعی ندارد، البته ما کاهش میزان ازدواج داریم.
وی گفت: متخصصین و صاحبنظران میگویند جای نگرانی جدی در رابطه با طلاق در کشور وجود ندارد ولی با توجه به بحث ازدواج و شرایطی که در جامعه وجود دارد، مخصوصاً شرایط اقتصادی باید به این موضوعات حتماً توجه داشته باشیم. تمام تلاش ما در مسئله آموزش های قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد ازدواج این است که این نوع روابط، روابط خیلی خوبی باشد و مبتنی بر احترام متقابل باشد و بتوانیم خانوادههای سالم و شکوفایی را در جامعه داشته باشیم.
ابتکار در رابطه با حضور زنان در ورزشگاه ها گفت: بحث حضور زنان در ورزشگاهها اصلا اولویت نیست، موضوع اول کشور نیست، ولی یک مطالبه است. دختران جوان ما دوست دارند در ورزشگاهها مسابقات ورزشی را ببینند. همه مسابقات را نمیخواهند ببینند، برخی مسابقات را میبینند.
ابتکار در رابطه با میزان حضور زنان در بخش های مدیریتی کشور گفت:الان حدود 41 درصد از کارکنان دولت را خانمها تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: الان حدود 28 خانم در تراز معاون وزیر یا همتراز با معاون وزیر در دولت فعالیت میکنند.قبلاً این میزان خیلی کمتر بوده است. تقریباً فکر میکنم در این مدت یک ساله دو برابر شده و این میزان با کل دورهها برابری میکند. همینطور در سطح مدیران کل، استانها این امر وجود دارد. البته کافی نیست ولی در کنار این دولت برای بحث خانواده و تعادل بین کار و خانواده پیشبینیهایی دارد، هم در زمینه مرخصی زایمان دولت کارهای خوبی کرده است و اجرا میشود.
ابتکار با اشاره به ترجمه کتابی با نام تسخیر گفت: این کتاب را خدمت خیلی از مسئولین دادم. به خیلی از وزرای اروپایی هم دادم. برای اینها جالب بود که میگفتند این واقعه را به عنوان یک سوءتفاهم نتوانستیم خوب درک کنیم و این فرصتی بود که درک کنیم که چه اتفاقی در سال ۵۸ در ایران افتاد. مخصوصاً نکته جالبی که خیلی از این افرادی که کتاب را خوانده بودند و نظرات من را شنیده بودند، افرادی که از زاویه دید غرب یا سازمان ملل به ایران نگاه میکردند میگفتند، چون یک بار در ایران سال ۱۳۳۲ کودتا شده بود و مشخص شده که سازمان «سیا» در این کودتا نقش داشته است و طراحی از قبل برای تغییر حکومت ایران و بازگرداندن شاه بوده، این اتفاق بر اساس یک ظن و گمان واهی نیست و بر اساس یک واقعیت تاریخی این اتفاق دوباره رخ داده است.
وی ادامه داد: یعنی دانشجویان گمان میکردند کودتای دومی در ایران قرار است، اتفاق افتد و برای همین اقدام کردند و این را میگفتند که این امر را موجه میکند و این نکته مهمی است که انگیزه دانشجویان تنها فقط نجات ایران بود و هیچ هدف و انگیزه دیگری نداشتند. وقتی اجازه ورود شاه به آمریکا داده شد برای دانشجویان تقریباً محرض شد که سناریوی در حال تدوین است.
ابتکار گفت: 40 سال از انقلابی میگذرد که در نوع خود بینظیر بوده و هست. همانطور که از نگاه و از حس خوب مادران شهدا هنوز الهام میگیریم و از یاد آن روزها و یاد آن دوران هم هنوز الهام میگیریم، این برای همه مردم ایران الهامبخش است. حرکتی بود که با نیت بسیار متعالی و با یک درخششی شروع شد و همان زمان امام گفتند انقلاب کردن آسان است ولی استمرار این انقلاب و تاسیس بنیانهایی که بتوان ارزشها و آرمانها را محقق کرد، خیلی سخت است.
انتهای پیام/
ازدواج بخاطر اوضاع کشور پایینه
طلاق هم واسه همین زیاد