بنیاد ملی نخبگان وظیفه حمایت از جوانان و بسترسازی مناسب برای نقش آفرینی هرچه بیشتر آنها را بر عهده دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ « به کمک نخبگان میتوان مسائل و مشکلات کشور برطرف کرد» این صحبتی است که بسیاری از دولتمردان و کارشناسان در مواجه با مشکلات و حواشی به زبان میآورند؛ سخنانی که نشان از اهمیت نخبگان و تاثیرگذاری مثبت آنها دارد.
موفقیت هایی که ایران تا به امروز کسب کرده نشان از نخبگان بسیار دارد ؛ نخبگانی که در تمام حوزهها وارد عمل شدهاند و هرگاه با مشکل یا چالشی مواجه شدیم آنها را برطرف کردند؛ تعداد نخبگان امروز در کشور ما کم نیست و با یک چرخ کوچک در بنیاد ملی نخبگان با جوانانی روبرو میشویم که هرکدام شایستگی های بسیاری دارند بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از این جوانان ایجاد شده است و مسئولان آن به به فکر برقراری تهسیلات و برداشتن موانع از جلو پای جوانان هستند و گاهی در این راه موفق و گاهی سبب بروز مشکلات بیشتر میشوند معافیت از سربازی، اعطای گرنت های پژوهشی، معافیت از کنکور و بسیاری دیگر از موارد همه تسهیلاتی هستند که در بنیاد ملی نخبگان به جوانان داده میشود.
رهایی از اقتصاد مبتنی بر نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان به دست جوانان نخبه انجام خواهد گرفت جوانانی که اگر شرایط لازم برایشان مهیا باشد داخل مرزهای کشور می مانند و هیچگاه به فکر مهاجرت نمی افتند اما همه ما فکر میکنیم که با گرفتن یک رتبه خوب در کنکور میتوان نخبه شد و پیامی که پس از کنکور از سوی بنیاد میآید نشان از عضویت ما در بنیاد ملی نخبگان دارد اما بنیاد ملی نخبگان هیچ فردی را عضویت خود در نمی آورد و پیام آن به معنای بهره مندی از جوایز است سورنا ستاری رئیس بنیاد ملی نخبگان از عنوان استعداد درخشان برای جوانان نخبه استفاده می کند و معتقد است کسب نمره خوب در کنکور و یا گرفتن یک جایزه در المپیادهای علمی به معنای نخبه بودن نیست بلکه نخبه فردی است که بتواند تغییری در کشور ایجاد کند و تاثیرگذاری مثبتی داشته باشد.
ستاری در گفتگو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره فرد نخبه گفت: کسی که ادعای نخبه بودن میکند باید فرهمگ آن را داشته باشد؛ زمانی می توانیم فرد نخبه شویم که تغیری در کشور ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ جامعه ما باید تغییر کند و به سمت دیدن جوانان پیش برود اظهار کرد: ساختار و تشکیلات جامعه ایران بر اساس فرهنگ نفتی شکل گرفته است و مردم به جای توجه به مغز طرف مقابل خود به جیب او نگاه میکنند و ماشینی که او سوار میشود برای آنها مهم است اما ما در بنیاد ملی نخبگان به دنبال تغییر این ساختار هستیم.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با جوانان نخبه بار دیگر به اهمیت وجود آنها اشاره کردند و فرمودند: تعامل دو جانبه از سوی نخبگان و مسئولان حکومتی سبب پیشبرد کشور خواهد شد؛ نخبگان باید تمام توان خود را برای پیشرفت کشور و برطرف کردن مشکلات استفاده کنند و از سوی دیگر نظام مدیریتی هم باید تمام امکانات لازم برای نقش آفرینی نخبه را فراهم کند زیرا اگر نخبه جا بماند کشور جا میماند .
امروز توجه به نخبگان بیش از هر زمان دیگری شده است و سند های مختلف حمایتی و تسهیلات گوناگون برای هموار کردن آنها تدوین شده است اما نقش نخبه هم مهم است آنها وظیفه سنگینی دارند نخبه باید با تلاش خود موانع پیش روی کشور را بردارد؛ خوشبختانه امروز در جایگاهی قرار گرفته ایم که با افتخار می گوییم هزاران دانشجو از دانشگاههای خارجی به داخل کشور بازگشتند و از توان آنها برای شکوفایی ایران باید بهره برد.
ستاری در گفتگو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بنیاد ملی نخبگان زیرساختهای حمایتی را به وجود آورده است و به جوانان بازگشت به داخل کمک میکند تا بتوانند در یکی از شرکتهای دانشبنیان کار کنند و تاثیرگذاری مثبتی داشته باشند.
بنیاد ملی نخبگان تسهیلات و شرایط بسیار خوبی را برای جوانان به وجود آورده است اما هنوز تا رسیدن به نقطه اوج و قله افتخار فاصله بسیاری دارد حضرت آیت الله خامنه ای در دیدارهای خود با نخبگان از مسئولان بنیاد می خواهند که عملکرد این سازمان را بهبود ببخشند و با سرعت بیشتری به جلو حرکت کند ایشان گاهی اوقات در فرمایشاتشان از روند حرکتی بنیاد گله می کنند و می خواهند که ساختارهای آن کمی تغییر کند و از سویی دیگر بسیاری از جوانان نخبه هم گاهی اوقات از فضای کاری بنیاد ناراضی هستند و از روند بروکراسی اداری طولانی مدت آن شکایت دارند.
بنیاد ملی نخبگان سالانه ۴ هزار نفر را تحت پوشش خود در می آورد و با جوایز مختلف تحصیلی که به آنها میدهند و معرفی نامه ای که برایشان صادر می کند راه را برای فعالیت این جوانان هموار می کند اما اگر جوانان مورد حمایت واقع نشوند و بسترهای مناسب حمایتی از آنها بیشتر نشود نمی توانند آینده کشور را تغییر دهند حال باید دید که پس از تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری به مسئولان آموزشی و پژوهشی کشور آنها برای جوانان نخبه و استعدادهای درخشان کشور ایران چه کاری انجام میدهند.
با اینهمه مضایا و امکانات تا به امروز اینها هیچ کاری انجام ندادن.
راهکار هر مشکلات نخبگان نیستند، نخبه به این صورت که بنیاد نخبگان تعریف کرده یعنی عده کمی نخبه هستند
با تعریف این نهاد کسی که مقاله داه، رتبه کنکور بالا داره، معدل بالا داره ، المپیادی فقط نخبه است. یعنی کسی مثل شهید تهرانی مقدم پدر موشکی ایران در این جامعه نخبگی تعریف نشده است. که کسی که چهارتا مقاله بده نخبه می شه و کسی که موشک بسازه نخبه نیست؟!.
راهکار مشکلات کشور این است که شرایطی ایجاد شود تا جوانان استعداد نهفته خود را پیدا کرده و نخبه در جایگاه خود شوند، نه اینکه یک عده را نخبه بنامیم و بقیه را هیچ.
من بسیاری از جوانان را دیدم که استعداد دارند، اما در بنیاد نخبگان تعریف نشدند و هیچ نهادی به کار آنها رسیدگی نمی کند.
بهتر است این سازمان سازمانی باشد که برای تمام جوانان ایران است و نه فقط عده ای با مقاله و مدال ها که سالها بها دادیم و هیچ نکردند.