به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛هجدهمین سمینارسالیانه باستانشناسی پژوهشگران ژاپنی در باره ایران با شرکت ۸۰ نفر از محققین ژاپنی و علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ایران در تاریخ ۵/۸/۹۷ در محل سفارت ایران در توکیو برگزار شد. در این سمینار برخی از اعضای انجمن فرهنگی ایران و ژاپن، انجمن دوستی موزه شرق باستان توکیو، اساتید دانشگاه توکای و جوگاکوئن، تعدادی از دانشجویان باستان شناسی و جمعی از علاقمندان فرهنگ و تمدن ایران زمین شرکت داشتند.
در ابتدا مرتضی رحمانی موحد سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در سخنانی از پرفسور اوتسو تاداهیکو و همکارانشان بخاطر تلاشهای ارزنده در شناسایی ارتباطات تمدنهای باستانی ایران و ژاپن تشکر و قدردانی کرد.
وی افزود: ما امروز از طریق بررسی آثار به جا مانده در اکتشافات باستان شناسی در مسیر جاده ابریشم به نحوه تعاملات فرهنگی میان هنرمندان و صنعتگران دو کشور ایران و ژاپن پی میبریم. آثار باستانی در موزه یوشواین در شهر نارا موید ارتباطات خوب میان دو ملت ایران و ژاپن بوده است. ایشان افزودند که همکاریهای باستان شناسی و فرهنگی بستر مناسبی را جهت تحکیم و توسعه هرچه بیشتر روابط دو کشور در تمامی زمینهها فراهم میآورد.
سفیر کشورمان یاد آور شد سال آینده نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن بوده که با مشارکت و همکاری همدیگر این رویداد را گرامی خواهیم داشت.
در این سمینار ابتدا استاد تاکورو اداچی (Takuro Adachi) استاد دانشگاه کانازاوا سخنانی تحت عنوان (بررسی زمانی دوره سوم آهن در تپههای جلالیه گیلان) ایراد کردند و سپس پرفسور سریو هارااورا (Seiro Harura) استاد دانشگاه توکای در خصوص (تاریخ ایذه در دامنه زاگرس) سخنرانی کردند. پرفسور تومیکوهواوکانو (Tomohiko Okano) استاد دانشگاه آیوآما اکوین سخنانی در خصوص (بررسی کلی تجارت سرامیک چین در خلیج فارس) بیانکردند.
در پایان پرفسور اوتسو به جمع بندی این نشست پرداخته و از سفارت ایران در برگزاری این همایش تشکر کرده و ابراز امید واری کرد که در سالهای آتی نیز شاهد برگزاری این گرد همایی با همکاری سفارت و مراکز علمی پژوهش ژاپنی و ایرانی باشیم.
انتهای پیام/