به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، غلامحسین شفیعی مدیر کل استاندارد استان اصفهان با حضور در برنامه تلویزیونی با اشاره به کاربرد استاندارد عنوان کرد: اداره کل استاندارد زیر مجموعه سازمان استاندارد ایران، کالاهای مختلف از جمله برق، مکانیک، ساختمانی، گاز، پتروشیمی، شیمیایی، بهداشتی تحت پوشش قرار میدهد.
وی با توضیح انواع استاندارد در کالاها ادامه داد: استانداردها شامل دو نوع اجباری و تشویقی است که استانداردهای اجباری، استانداردی است که تولید، توزیع و تمرکز و عرضه کالاها بدون علامت استاندارد ممنوع است.
شفیعی اضافه کرد: این کالاهامانند مواد غذایی، لوازم گاز سوز، لوازم برقی و بعضی از مصالح ساختمانی است که این کالاها سلامت مصرفکننده را به خطر میاندازد و باید دارای علامت استاندارد باشد.
مدیر کل استاندارد استان اصفهان در مورد استاندارد تشویقی اظهار داشت: این نوع استاندارد به گونهای است که تولید کننده براساس استاندارد ملی تدوین شده میتواند کالارا مطابق آن استاندارد تولید و به بازار عرضه کند؛زمانی که پروانه تشویقی را از این سازمان دریافت کردند، مطابق با استاندارد اجباری با آن واحد برخورد میشود.
وی چند مورد از کالاهای دارای استاندارد تشویقی را برشمرد و گفت: بعضی اقلام مانند عسل و بعضی ترشیهای خاص مشمول استاندارد تشویقی هستند و بسیاری ازعسلهای موجود در بازار پروانه علامت استاندارد ندارد ولی تعداد زیادی از واحدهای تولیدکننده عسل پروانه استاندارد تشویقی را کسب کردند.
مدیر کل استاندارد استان اصفهان در پاسخ به سوالی که اگر علامت استاندارد اجباری برای بعضی مواد غذایی مانند ترشیجات وجود نداشته باشد احتمال بروز تخلف در واحدهای تولیدی وجود دارد، عنوان کرد: این کالاها با نظارت وزارت بهداشت و دریافت پروانه های بهداشتی تولید میکنند و زیر نظر اداره نظارت بر مواد غذایی کنترل میشوند و اجازه تقلب به آنها داده نمیشود.
شفیعی با بیان اینکه بعضی از لوازم خانگی مانند جارو برقی مشمول استاندارد اجباری نیست تصریح کرد: این کالاها از لحاظ ایمنی در سیستم برق مورد کنترل قرار میگیرد و دارای علامت ایمنی، انرژی و ایران است.
وی افزود: در استان اصفهان نزدیک به 400 واحد تولیدی دارای استاندارد تشویقی هستند.
شفیعی با اشاره به پشت سر گذاشتن روز جهانی استاندارد ،در مورد نتیجه نامگذاری یک روز به این نام ،اظهار داشت: روز جهانی استاندارد 14 اکتبر مصادف با 22 مهرماه است که در استان اصفهان 26 هرماه از 22 واحد تولیدی استان تقدیر و از تعدادی مدیران کنترل کیفیت که نماینده استاندارد در واحدهای تولیدی هستند، تجلیل شد.
وی با اشاره به اینکه استاندارد براساس کیفیت محصول تعریف میشود، اظهار کرد: تولید یک محصول باید براساس استانداردهای تدوین شده ملی ایران مطابقت داشته باشد؛البته بیشتر استانداردهای ما برگرفته از استانداردهای بینالمللی است چون محصول تولیدی در کشور را باید بتوانیم به خارج از کشور صادر کنیم که اگر طبق آن استانداردها عمل نکنیم، محصول ما قابلیت پذیرش در کشورهای دیگر نیست.
مدیر کل استاندارد استان اصفهان با اشاره به آغاز فعالیت سازمان ملی استاندارد از سال 1332بیان داشت: از سال آغاز فعالیت این سازمان و ایجاد تعامل با کشورهای دیگر و خصوصا سازمان جهانی استاندارد، در حال حاضر در رتبه 18 در سطح جهان قرار داریم.
وی با اشاره به تدوین 32هزار استاندارد ملی در کشور اضافه کرد: نزدیک به 1000 استاندارد مربوط به استاندارد اجباری و بقیه تشویقی است و تولیدکنندگان میتوانند از این استانداردها برای تولید کالاها استفاده کنند.
شفیعی در پایان با اشاره به شعار سال که حمایت از کالای ایرانی است عنوان کرد: در خواست ما از مردم و مصرف کنندگان این است که با خرید از کالاهای با کیفیت ایرانی از تولیدکنندگان حمایت کنند؛همچنین از خرید کالاهای خارجی بی کیفیت که بعضا نظارتی در تولید این محصولات نشده است خودداری کنند.
انتهای پیام /س