به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بادمجان یک گیاه خوراکی فوقالعاده است و خواص بادمجان برای سلامتی بسیار زیاد و شگفت انگیز است، از جمله خواص بادمجان میتوان به تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش علائم کمخونی، افزایش عملکرد شناختی، بهبود سلامت قلب و عروق، محافظت از دستگاه گوارش، کمک به کاهش وزن، کنترل دیابت، کاهش استرس، محافظت از نوزادان در برابر نقصهای مادرزادی و حتی جلوگیری از سرطان اشره کرد.
بادمجان بومی شبه قارهی هند است، اما درحالحاضر در سراسر جهان در بسیاری از غذاها و خوراکهای سنتی یافت میشود. این گیاه خوراکی براق که به رنگ بنفش یا سیاه است میتواند در انواع وحشی بیش از ۳۰ سانت رشد کند، اما انواع کشت شدهی بادمجان بسیار کوچکتر هستند. بادمجان حدود ۸۰۰ سال پیش به منطقهی خاورمیانه و مدیترانه رسید و در قرن شانزدهم در انگلستان مورد استفاده قرار گرفت.
گونههای مختلفی از بادمجان در سراسر جهان وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرد و در بسیاری از غذاهای مختلف استفاده میشود. این گیاه خوراکی دست کم در هند معمولا “پادشاه سبزیجات” نامیده میشود، چرا که در این محدودهی فرهنگی یکی از مواد خوراکی پرمصرف و کاربردی است. بادمجان از لحاظ بافت و تراکم قوام گوجهفرنگی را دارد و برای اضافه کردن به سوپ، غذاهای آبپز، سس و همچنین به عنوان یک آیتم جداگانه در بسیاری از غذاها، عالی است. بادمجان نه تنها یک افزودنی لذیذ و خوشمزه برای بسیاری از غذاها است، بلکه یک گیاه خوراکی بسیار سالم است که میتواند به شما کمک کند زندگی سالم و شادتری داشته باشید.
پیشگیری از چین و چروک پوست
یکی از خواص بادمجان جلوگیری از ایجاد چین و چروک روی پوست است. بادمجان جزو مواد غذایی به شمار می آید که حاوی مقادیر زیادی آب است. کم شدن آب موجود در بدن باعث خشک پوست و در نتیجه می تواند به ایجاد چین و چروک روی پوست بیانجامد.مصرف متعادل بادمجان می تواند ذخیره آب بدن را به میزان قابل توجهی تامین کند. در نتیجه با مصرف مواد غذایی مانند بادمجان می توانیم از خشکی پوست و مشکلاتی مانند چین و چروک زودرس روی پوست جلوگیری کنیم.
پیشگیری از کم خونی
یکی از فواید بادمجان این است که می تواند در پیشگیری از ابتلا به کم خونی موثر باشد. بادمجان حاوی مقادیری آهن و مس است که این دو ماده معدنی برای ساخته شدن گلبول های قرمز در بدن ضروری هستند. بدون وجود آهن و مس تعداد گلبول های قرمز کاهش می یابد.
و این کاهش باعث کم خونی می شود. کم خونی می تواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد و مشکلاتی مانند سردرد ، خستگی ، ضعف ، افسردگی و مشکلاتی دیگری به وجود آورد. توصیه می شود بادمجان را برای دریافت این دو ماده معدنی به صورت پخته مصرف کنید و از سرخ کردن آن بپرهیزید.
کاهش وزن و لاغری
یکی از خواص دیگر بادمجان این است که قدرت فوق العاده ای در کاهش چربی های شکمی و لاغری دارد. جالب است بدانید در ۱۰۰ گرم بادمجان فقط ۳۵ کالری انرژی دارد که همین کالری کم باعث شده است بادمجان مانند سبزیجاتی مانند کرفس و کدو سبز در لیست مواد غذایی لاغر کننده قرار بگیرد. بادمجان ضمن اینکه میتواند به کاهش وزن کمک کند فواید بسیاری هم برای بدن دارد. البته نکته مهمی که در مصرف بادمجان باید مدنظر قرار دهید این است که بادمجان به صورت خام سمی است و باید پخته شود. ضمن اینکه برای رژیم لاغری باید از سرخ کردن بادمجان بپرهیزید.
خواص بادمجان برای فرآیند هضم
بادمجان، مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، مقدار مناسبی فیبر غذایی دارد که یک عنصر ضروری در هر برنامهی غذایی متعادلی است. فیبر برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین برای حرکات منظم روده ضروری است. فیبر حرکات روده را افزایش میدهد تا مواد زائد راحتتر از طریق دستگاه گوارش عبور کنند، و در عین حال که حرکت لولهی گوارش را تحریک میکند، انقباض عضلات شل مواد غذایی را از طریق بدن عبور میدهند.
در نهایت، فیبر، ترشح شیرهی معده را که سبب تسهیل شدن جذب مواد مغذی و پردازش مواد غذایی میشود، تحریک میکند.فیبر همچنین با کاهش بیماریهای قلبی مرتبط است، زیرا کلسترول بد را از بین میبرد. کلسترول بد میتواند سرخرگها و عروق را مسدود کند، و همین منجر به آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکتهی مغزی میشود.
خواص بادمجان و کمک به پیشگیری از سرطان
بادمجان علاوه بر اینکه فیبر پرفایده را دارد، منبع عالی آنتیاکسیدانها نیز هست، یکی از بهترین مواد برای دفاع از بدن در برابر انواع مختلف بیماریها و اختلالات. بادمجان حاوی ویتامین C است که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن محسوب میشود، چرا که تولید و فعالیت گلبولهای سفید خون را تحریک میکند. این گیاه خوراکی همچنین حاوی مواد معدنی ضروری و منگنز (یک آنتیاکسیدان طبیعی) است. در نهایت، بدن شما میتواند از ناسونین و اسید کلروژنیک، دو آنتیاکسیدان ارگانیک استفاده کند که تا حدودی خارقالعاده هستند و رادیکالهای آزاد، را مهار میکنند و همچنین خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند.
رادیکالهای آزاد محصولات جانبی متابولیسم سلولی هستند که میتوانند به سلولهای سالم حمله کنند و DNA را به سلولهای بالقوهی سرطانزا تبدیل کنند. وجود سطح بالایی از آنتیاکسیدانها در بدن شما، تضمین خواهد کرد که سیستم ارگانها در سراسر بدنتان از عفونتهای مضر و بیماریها، از جمله سرطان و بیماریهای قلبی محافظت میشود.
ناسونین، که یک آنتوسیانین است، به طور خاص با مهار رفتارهای مضر در مغز مرتبط است. رادیکالهای آزاد تا حدی مسئول تحلیل رفتن عصبها و بروز بیماری آلزایمر و زوال عقل هستند. این مطالعات عمدتا بر تاثیر ناسونین بر حیوانات تأکید دارند، اما این خبر برای افرادی که از اختلالات شناختی رنج میبرند، بسیار خوشایند است.
خواص بادمجان برای سلامت استخوانها
یکی از خواص بادمجان برای سلامتی فواید آن برای سلامت استخوان است. بادمجان برای کسانی که در معرض خطر بروز تحلیل استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است. ترکیبات فنلی همان چیزی هستند که به بادمجان و میوههای مختلف رنگ منحصر به فردشان را میدهد.
ترکیبات فنلی همچنین با کاهش علائم پوکی استخوان، محکم شدن استخوانها و افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ارتباط دارند. بادمجان همچنین مقادیر قابلتوجهی آهن و کلسیم دارد که به سلامت استخوان و سلامت کلی بدن کمک میکند. در نهایت میزان پتاسیم موجود در بادمجانها به جذب کلسیم کمک میکند و سبب میشود که بادمجان یک مادهی خوراکی کامل و بسیار مفید برای جلوگیری از پوکی استخوان و سلامت استخوانها باشد.
خواص بادمجان برای کمک به کمخونی
کمبود آهن میتواند برای سلامت کلی بسیار خطرناک باشد و به کم خونی منجر شود. کمخونی با سردرد و میگرن، خستگی، ضعف، افسردگی و عملکرد شناختی نامناسب مشخص میشود. بنابراین، با خوردن غذایی که آهن زیادی دارد میتوانید با کمخونی مبارزه کنید، و بادمجان در آن بافت گوشتی خود مقدار قابلتوجهی آهن دارد.
بادمجان همچنین مقدار بسیار زیادی مس دارد، یکی دیگر از اجزای ضروری گلبولهای قرمز، درست مانند آهن. بدون این دو مادهی معدنی، تعداد گلبولهای قرمز در بدن کاهش مییابد، زیرا آنها به طور مداوم استفاده میشوند. با گلبولهای قرمز سالمتر که در رگهای شما جریان دارند، افزایش قابلتوجهی در انرژی و قدرت بدنتان مشاهده خواهید کرد و احساس خستگی یا استرستان از بین میرود.
خواص بادمجان و کمک به بهبود عملکرد مغز
بادمجان منبع شگفتانگیز مواد مغذی است که مدتهاست به عنوان تقویتکنندهی فعالیتهای شناختی و سلامت کلی روان شناخته شدهاست. این گیاه خوراکی نه تنها در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد از بدن دفاع میکند و بدن و مغز شما را از سموم و بیماریها دور نگه میدارد، بلکه جریان خون به مغز را نیز افزایش میدهد. بادمجان با رساندن خون غنی از اکسیژن بیشتر به مغز، باعث تحریک مسیرهای عصبی برای توسعه و تقویت قدرت حافظه و تفکر تحلیلی میشود. پتاسیم موجود در بادمجان نیز به عنوان یک وازودیلاتور و تقویتکنندهی مغز عمل میکند، بنابراین به طور کلی، بادمجان قطعا باید “غذای مغز” نامیده شود.
خواص بادمجان برای سلامت قلب و عروق
بادمجان به دلیل خواص مختلفی که دارد از سلامت قلب شما محافظت میکند، از جمله فیبر، که قبلا ذکر شد. دوم اینکه، معروف است که این گیاه خوراکی باعث کاهش کلسترول بد در بدن و تحریک جذب کلسترول خوب میشود. تعادل کلسترول بدن همیشه با توجه به غذاهایی که ما میخوریم، نوسان دارد، اما هر چه کلسترول HDL بیشتر باشد برای ما بهتر است. کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) میتواند از حملات قلبی، سکتهی مغزی، و آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری کند. در نهایت، بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان برای کاهش فشار خون مناسب هستند که به این ترتیب باعث کاهش فشار و استرس بر سیستم قلبی عروقی میشوند و به طور قابلتوجهی سلامت و قدرت قلب شما را بهبود میدهند.
خواص بادمجان برای مدیریت بیماری دیابت
بادمجان با توجه به فیبر فراوان و مقادیر کم کربوهیدرات محلولی که دارد، یک غذای ایدهآل برای مدیریت دیابت است. خواص بادمجان سبب شده که به عنوان یک تنظیمکنندهی فعالیتهای گلوکز و انسولین در داخل بدن عمل کند. هنگامی که سطوح انسولین پایدار هستند و بدن تحول شدید و اوج گرفتن ناگهانی قند خون را تجربه نمیکند، عوارض خطرناک و بالقوهی دیابت را میتوان از بین برد.
خواص بادمجان برای پیشگیری از نقص هنگام تولد
فولات جزء ضروری هر رژیم غذایی است و به ویژه برای زنان باردار مفید است. اسید فولیک (فولات) به طور مستقیم از نوزادان در برابر بروز نقص لولهی عصبی که میتواند به روشهای مختلفی آشکار شود، محافظت میکند. بنابراین، همیشه توصیه میشود که خانمهای باردار مصرف اسید فولیک خود را افزایش دهند تا از موجود کوچکی که در وجودشان در حال رشد است محافظت کنند. بادمجان منبع غنی اسید فولیک است پس میتواند غذای خوشمزه و مفیدی باشد که در زمان بارداری به برنامهی غذایی شما اضافه شود.
خواص بادمجان برای کاهش فشار خون
یک مطالعهی بالینی نشان میدهد که مصرف بیش از حد آنتوسیانینها که رنگدانههای فلاونوئیدی قرمز و آبی سرشار از آنتیاکسیدانها هستند، منجر به کاهش قابلتوجه فشار خون میشود.
کاهش فشار خون، ریسک بروز حملهی قلبی و لخته شدن خون را کاهش میدهد.
ویتامین E موجود در بادمجان نیز برای درمان و پیشگیری از بیماریهای مختلف مرتبط با قلب و عروق خونی مانند درد قفسهی سینه، فشار خون بالا و مسدود شدن یا سخت شدن شریانها موثر است.
خواص بادمجان و پایین آوردن کلسترول
کلسترول یک مادهی طبیعی است که توسط کبد تولید میشود و برای عملکرد درست سلولها، اعصاب و هورمونها ضرورت دارد.
وقتی سطح کلسترول متعادل است، همه چیز خوب است اما زمانی که کلسترول اکسیده شود، خطرناک خواهد بود.
بادمجان دارای آنتیاکسیدانهایی است که سطح کلسترول خون شما را از طریق مهار اکسیده شدن کلسترول کنترل میکنند.
به عنوان مثال، ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان محافظتی عمل میکند که میتواند با اکسیداسیون کلسترول مبارزه کند.
یک مطالعه در رابطه با تاثیر بادمجان بر سطح کلسترول خون روی حیوانات انجام شد.
این مطالعه نشان داد که خرگوشهای دارای کلسترول بالا که آب بادمجان خوردند، کاهش قابلتوجهی را در وزن و سطح کلسترول خونشان تجربه کردند.
آزمایشات آزمایشگاهی نشان دادهاست که بادمجان حاوی مقادیر قابلتوجهی از اسید کلروژنیک است که یکی از قویترین مواد مهارکنندهی رادیکالهای آزاد موجود در گیاهان محسوب میشود.
ثابت شدهاست که بادمجان سطح LDL را کاهش میدهد و دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد سرطانی است.
خواص بادمجان به خاطر وجود بیوفلاوونویدها
مطالعات متعدد نشان دادهاند که بیوفلاوونویدهای موجود در بادمجان توانایی کنترل فشار خون بالا و از بین بردن استرس را دارند.
برخی ممکن است استدلال کنند که کاهش فشار خون شما به طور خود به خود استرس روانی را کاهش میدهد، اما چنین چیزی در اینجا صادق نیست.
بادمجان میتواند آرامتان کند و تنش را در شما کاهش دهد.
خواص بادمجان برای درمان آفتابسوختگی
معروف است که اشعهی ماوراء بنفش سبب بروز آفتابسوختگی، چین و چروک، سیستم ایمنی ضعیف، پیری زودرس و حتی سرطان میشود، به همین دلیل مهم است که در برابر آن از خود محافظت کنید.
آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین C، ویتامین E، فلاونوئیدها و اسید فنولیک، به مبارزه با رادیکالهای آزاد که عامل اصلی بروز اثرات منفی روی پوست هستند، کمک میکنند.
مطالعات نشان دادهاند که پلیفنولها واکنشهای ناخواسته پوست را در اثر قرار گرفتن در معرض UV، به طور مثبتی تحت تاثیر قرار میدهند.
این گیاه میتواند برای محافظت از پوست شما و سالم و بدون بیماری نگه داشتن آن استفاده شود.
بادمجان و خواص آنتیموتاژنیک
در مطالعهای، عصارهی یک بادمجان ژاپنی زیر میکروسکوپ قرار گرفت و بررسی شد.
به نظر میرسد که بادمجان خواص آنتیموتاژنیک داشته باشد و به جلوگیری از جهش سلولی کمک میکند.
آنتیموتاژنیکها همچنین به جلوگیری از تومور کمک میکنند و تکثیر و نرخ رشد سلولهای ناخواسته را کاهش میدهند.
خواص بادمجان برای سردرد
نیاسین و ویتامین B۳ به طور گستردهای برای درمان سردرد استفاده میشوند، از میگرن خفیف گرفته تا شدید.
این ترکیبات به عنوان عواملی برای درمان سرگیجه و همچنین سرکوب علائم بیماریهای حرکتی محسوب میشوند و بعضی از آدمها حتی از بادمجان برای جلوگیری از سردرد قبل از قاعدگی استفاده میکنند.
ثابت شدهاست که ویتامین B۲ با حملات دردناک و شدید میگرن به خوبی مبارزه میکند. این تاثیر ویتامین B۲ امتحان خود را پس دادهاست.
خواص بادمجان برای افسردگی
سروتونین یک مادهی شیمیایی است که سبب عدم تعادل در خلق و خو میشود، و میتواند به افسردگی منجر شود، اما بادمجان حاوی ترکیبی به نام اسکوپولتین است که اساسا کار تنظیم سطح سروتونین را در مغز بر عهده دارد، و بنابراین به طور موثری احساس اضطراب و علائم دیگر افسردگی را کاهش میدهد.گروه ویتامین B توانایی بدن را برای مقاومت در برابر استرس افزایش میدهند، و درست به همین دلیل است که این ویتامینها اغلب با نام “ضد استرس” خطاب میشوند.تیامین نیز برای تقویت روحیهی شما مورد نیاز است و با افسردگی و اضطراب مبارزه میکند.
مضرات بادمجان
بادمجان با همه ی خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده ی اشخاصی که بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آن ها راتشدید می کند اگر این اشخاص می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/