به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان هلندی در حال بررسی و آماده سازی طرحی برای ساخت نوعی راکت و ارسال فضانورد زن باردار همراه آن هستند تا برای اولین بار در تاریخ جهان نوزاد انسانی خارج از جو کره زمین و در فاصله ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین به دنیا آید.
به گفته کارشناسان زایمان خارج از جو زمین نیاز به امکاناتی ویژه دارد و به طور تقریبی ۳۶ ساعت زمان لازم دارد.
به گفته دانشمندان زنانی که داوطلب به دنیا آوردن فرزند درفضا میشوند باید سابقه دو زایمان طبیعی موفق را داشته باشند.
دانشمندان هلندی درنظر دارند طرحی برای ارسال فضانورد زن به فضا و به دنیا آوردن نوزاد انسانی اجرایی کنند، هدف نهایی ازاجرای این طرح مسافرتهای فضایی آینده دانشمندان و مسکونی کردن کره ماه و سیاراتی چون مریخ است.
کارشناسان تخمین میزنند اولین نوزاد انسانی درسال ۲۰۲۴ درفضا به دنیا بیاید. آنها درنظر دارند راکت حامل بانویی باردار را به ایستگاه فضایی منتقل کنند تا نوزاد درایستگاه به دنیا بیاید.
شرکت هلندی به نام SpaceLife Origin درصدد اجرایی کردن این طرح است. کارشناسان امیدوار هستند درصورت موفقیت آمیز بودن طرح به دنیا آمدن نوزاد درسالهای نه چندان دور، انسانها بتوانند درسایر سیارههای منظومه شمسی به زندگی و حیات خود ادامه دهند.
به گفته محققان تشکیل نطفه، باروری و به دنیا آوردن نوزاد انسانی در فضا فرآیندی پیچیده و نیازمند تحقیق و پژوهش فراوان است. تحقیقها نشان میدهد تابش اشعههای کیهانی میتوانند بر تعداد و کیفیت اسپرم مردان اثر بگذارند و سبب ناباروری و مشکلاتی از این دست شوند، گرانش کم در فضا نیز مانع از تولید مثل طبیعی میشود.
کارشناسان در نظر دارند در زمان نهایی شدن اجرای طرح از بین ۲۵ زن داوطلب فردی مناسب را که باردار است انتخاب کنند تا پس از پرواز به فضا با موشک در ماموریت فضایی دو روزه، نوزاد خود را در ایستگاه فضایی به دنیا آورد.
انتخاب بانوی داوطلب زایمان درفضا ازسال ۲۰۲۲ آغاز خواهد شد و نیازی به اینکه حتماً آن فرد فضانورد باشد، نیست. باردار شدن فرد داوطلب با استفاده از روش درمان ناباروری IVF انجام خواهد شد.
در طرحی همسو دانشمندان درماموریت مشهور به لوتوس، درنظر دارند نطفه انسانی تشکیل دهند. در این طرح آنکوباتوری حاوی اسپرم و تخمک انسانی به فضا ارسال شده و فرآیند تشکیل نطفه و رشد جنین مورد بررسی قرار میگیرد.
آنکوباتور مصنوعی حاوی اسپرم و تخمک انسانی ارسالی به فضا قابلیت تنظبم جاذبه را دارد و محققان امیدوار هستند پس از ۴ روز مراحل تشکیل جنین انسانی آغاز شود.
درپروژه سوم مشهور به Mission Ark دانشمندان در نظر دارند نطفههای تشکیل شده انسانی را در وضعیتی ویژه و محافظت شده به فضا ارسال و رشد جنین را در فضا بررسی کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/