به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عضو هیات علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: مرکز تکثیر و پرورش زالوی طبی با پرورش یک هزار قطعه زالوی سایز کوچک (سوزنی) در دانشکده کشاورزی این دانشگاه در شهرستان دشتستان آغاز بکار کرده است.
حسن حبیبی افزود: راه اندازی این مرکز تکثیر برای آشنایی و آموزش دانشجویان با فرصتهای جدید اشتغال و کارآفرینی و ایجاد انگیزه برای آنان است.
وی ادامه داد: انجام تحقیقات کاربردی و تولید محصولات جانبی برای عرضه به بازار مصرف از دیگر هدفهای راه اندازی این مرکز است.
حبیبی یادآور شد: این صنعت در کشور ما نوپاست و میتوان در آینده با گسترش و توسعه آن و تولید محصولات دارویی از این موجود با ارزش نقشی مهم در بازارهای داخلی و خارجی ایفا کرد.
وی ادامه داد: برخی مزایای کار و سرمایه گذاری روی این نرم تنان شامل سرمایه اولیه کم و زود بازده بودن، امکان پرورش در فضاهای کوچک، تغذیه ارزان قیمت، نیاز به کمترین مراقبتهای ممکن در میان سایر گونههای آبزیان پرورشی، تقاضای بالا از طرف بازار مصرف داخلی و خارجی، ارز آوری زیاد و تولید فراوردهای جانبی شامل روغن، پودر و عصاره زالو است.
حبیبی گفت: در بسیاری از کشورها صنعت پرورش زالو به سرعت در حال گسترش است، اما کشور با وجود ظرفیتهای بالایی که در این زمینه دارد تاکنون نتوانسته جایگاهی در صادرات این محصول در میان رقبای خارجی کسب کند.
وی یادآور شد: کشورهایی مانند روسیه، مالزی و تایلند سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار درآمد از محل فروش زالو و فرآوردههای دارویی و بهداشتی آن دارند.
انتهای پیام/م