به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، دیلی استار امروز در مطلبی به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس و با عنوان «سفر مقدس: زوار شیعه به کربلا می روند» نوشت: میلیونها شیعه از سراسر جهان در این هفته رهسپار حرم های مقدس در شهر کربلای عراق هستند؛ زیارتگاه های امام حسین (ع)، نوه بزرگوار پیامبر اسلام (ص) و برادرش حضرت عباس (ع).
این مراسم هر سال و همزمان با چهلمین روز شهات امام حسین (ع) و یارانش در واقعه عاشورا برگزار می شود و اربعین نام دارد. در قرن 7 میلادی [سال 61 هجری قمری] امام حسین (ع) و پیروانش که پیام آوران آزادگی بودند از بیعت با یزید خودداری کردند و در صحرای کربلا به شهادت رسیدند.
بر اساس آمار مسئولان عراقی شمار زائرانی که هر سال در مراسم راهپیمایی اربعین سالار شهیدان شرکت می کنند بسیار زیاد است. بنابر برخی روایات، هر مسلمان که از لحاظ مالی و جسمانی توانایی داشته باشد جایز است یکبار در طول عمر خود به این سفر برود.
سید عبدالامیر موسوی، زائر 46 ساله در این باره گفت: حج را خدا واجب کرده است اما زیارت داوطلبانه و اختیاری است. کسانی که به زیارت می روند این کار را از روی عشق [به ائمه] انجام می دهند.
زائران پس از ورود به عراق از مسیر شهرهای نجف—در 7 کیلومتری کربلا—و بغداد – در 90 کیلومتری کربلا— و دیگر شهرهای دور با پای پیاده به سوی این شهر مقدس رهسپار می شوند. ساکنان شهرهایی که در این مسیر قرار دارند نهایت تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط استراحت زائران، میکنند.
کراد کریم، زائر 24 ساله ای که به همراه 4 دوست دیگر خود از بغداد با پای پیاده راهی کربلا شده است به خبرنگار آسوشیتدپرس گفت: پدران و پدربزرگ های ما این سنت را که سفر به کربلا با پای پیاده است، به جا آوردند و به خواست خدا فرزندان ما نیز اینچنین خواهند بود.
آن ها پرچم های بزرگی که نقل قول هایی از ائمه معصوم روی آن نقش بسته بود به همراه داشتند. در این شرایط، همه مسیر ها و جاده های منتهی به کربلا مملو از غرفه ها، مساجد، موسسات خیریه و گروه های مذهبی است. زائران پیاده هیچگاه گرسنه نمی مانند چرا که در سراسر مسیر آشپزها مقادیر زیادی از انواع بهترین غذاها شامل گوشت، ماهی، نان تازه و گرم، کباب، برنج و ... را برای زائران آماده می کنند و هیچ پولی در ازای آن دریافت نمی کنند.
آنها به زیارت امام حسین (ع) می روند و در این مسیر هرکسی سعی دارد به زائران خدمت کند.
«آلا دادی» زائری 45 ساله است که به همراه همسر و سه فرزندش پیاده به سوی کربلا می رفتند. او گفت: این مسیری به سوی بهشت است.
مقامات دولت عراق می گویند طی سالهای اخیر، هر سال بین 10 تا 20 میلیون زائر از کشورهای مختلف از جمله ایران در مراسم پیاده روی اربعین شرکت می کنند. آمار زائران اربعین سال 2018 هنوز منتشر نشده است ولی برخی منابع از حضور بیش از 15 میلیون زائر خبر داده اند.
دولت عراق در ژانویه سال جاری میلادی پیروزی ارتش این کشور بر داعش را اعلام کرد ولی به رغم وجود تهدیدات این گروه تروریستی مراسم پیاده روی اربعین همواره برگزار شده است. در مراسم امسال نیز هزاران نیروی ویژه برای برای حفاظت از زائران در طول مسیر مستقر شده اند.
انتهای پیام/