زهرا میری روانشناس ازدواج و خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: یکی از دلایل بروز تنش و کشمکش بین زوجین که احتمال جدایی را بالا میبرد، تمایل آنها برای تغییر دیگری است.
میری گفت: گاهی زوجین متوجه نیستند که برخی از ویژگیها اساساً تغییرناپذیرند و قادر به تغییر دادن آنها نیستند.
وی با بیان اینکه برخی رفتارهایی که شما از همسرتان میبینید، «ویژگیهای شخصیتی» هستند، تصریح کرد: مثلا برای یک فرد درونگرا، زندگی ذهنی جذابیت بیشتری نسبت به زندگی اجتماعی دارد، او از خلوت کردن با خودش انرژی میگیرد و در تعامل با دیگران انرژی خود را از دست میدهد. چنین فردی تمایل دارد که حلقه محدودی از دوستانش را داشته باشد، اما در همین حلقه کوچک، اعتماد بالایی برقرار باشد.
وی افزود: اگر شما یک همسر درونگرا دارید، تلاش برای تغییر دادن وی به یک فرد برونگرا و اجتماعی که در مهمانیها نقل محافل باشد و جمع را به دست گیرد، تقریبا غیر ممکن است.
این روانشناس ادامه داد: سعی کنید شریک زندگیتان را با تمام ویژگیهایی که دارد و همان گونه که هست، بپذیرید. این کار شما نیست که او را تغییر دهید، شما فقط میتوانید در فرآیند تغییر به او کمک کنید.
وی با بیان اینکه بعضی وقتها آدمها در زندگی شخصی خود دچار افسردگی میشوند، افزود: دلیل این افسردگی آن است که این افراد نتوانستند در مقطعی از زندگی خود از پتانسیلها، توانمندیها و استعدادهایشان به خوبی استفاده کنند، بنابراین باید تا حد امکان برای رشد شخصی این افراد فضا بدهید، هیچ چیز مثل یک رابطه سالم نمیتواند موجب رشد شخصی آدمها شود.
بیشتر بخوانید:ازدواج، راه حلی مناسب برای ترمیم شکست عشقی نیست
این روانشناس گفت: نقدها به ما کمک میکنند تا با برخی از ویژگیهای خودمان که تا به حال به آنها توجه نکرده بودیم، آشنا شویم. همچنین توجه داشته باشید که این نقدها نباید موجب تخریب دیگری شوند.
انتهای پیام/
همونطور که در بالا هم اشاره شد باید قبل از ازدواج با ویژگی های شخصیتی افراد آشنا بشیم و کاملا اونها را همونطور که هستند بپذیریم و با فکر تغییر وارد زندگی کسی نشیم.