به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمد صادق حمیدیان نایب رئیس اتاق بازرگانی فارس در همایش «تحریم، امنیت غذایی و همبستگی ملی» که در این اتاق برگزار شد، گفت: تحریم و کم آبی عواملی است که باعث بروز مشکلات شد و در کنار آن اولویت بودن منافع شخصی بر منافع ملی نیز در کشور بی داد میکند که همان فشارهای سیاسی برای حفر چاه آب است.
وی افزود: در بحث عبور از تحریم نیز باید توجه داشت که تهدید و تحریم وجود دارد در حالیکه نه تنها برای رفع این تهدید تلاش نکردیم بلکه با ایجاد یک جو نامناسب در موضوع اقتصاد و ارز با آنها همراه شدیم.
حمیدیان ادامه داد: سیاستها تدوین نشد، گروه مقابله با تحریم نداریم و برنامه منسجم در حوزه امنیت غذا نیز وجود ندارد و همه به فکر زدن تحریم برای واردات هستند و در اصل توجه به مقابله در حوزه استراتژیک نداریم.
نایب رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه امنیت غذایی مفهوم گسترده است که با تعامل مجموعهای از عوامل بیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی، کشاورزی و فیزیکی تعیین میشود افزود: موجود بودن غذا، دسترسی به غذا در فاکتور زمان و پایداری در دریافت غذا بسیار مهم است و پایداری در دریافت غذا نیز باید در امنیت غذا مطرح شود.
حمیدیان با اشاره به فاکتورهای موثر بر سلامت که تحت تاثیر تحریم قرار خواهند گرفت، گفت: ضریب خودکفایی محصولات غذایی، دسترسی به غذا و استفاده از غذا مولفههای موثر بر امنیت غذایی هستند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی فارس تصریح کرد: هدف تحریمها از بین بردن غذا و دارو نیست بلکه ابزاری است برای بی ثبات کردن نظام سیاسی کشور، زیرا تحریمها زمانی میتواند موثر باشد که هزینههای تحریم برای یک کشور بیش از ۲ درصد تولید ناخالص ملی باشد و تنها راه مقابله با تحریمها نیز توجه به تولید داخل است.
حمیدیان ادامه داد: امروز تحریمهای ما همه جانبه است عمده اثرات تحـریم هـای اقتصادی در مراودات مالی، صادرات و واردات کالا نمایان است که خودمان نیز در داخل بر تاثیر بحران پافشاری میکنیم.
وی بیان کرد: حمایتهای دولت در سیاست کمک هزینهای بخش کشاورزی نقش فراوان دارد، اما دولت باید از کشاورزی خارج شود تا بخش کشاورزی با سیاست عرضه و تقاضا فعالیت کند، اما بنابه دلایلی دولتها در بخشی از موارد ورود میکنند.
وی تصریح کرد: دولت از بخش کشاورزی خارج شود تا با اولویت بخشیدن به عرضه و تقاضا فعالیتهای کشاورزی و نرخ گذاری انجام شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی فارس اظهارداشت: چرا هر چه قوانین محدودکننده از مجلس میگذرد قبل از صدور آیین نامه با یک تلفن اجرایی میشود، اما قوانینی که در جهت توسعه کشاورزی و تولید میآید با ارائه بخشنامه نیز اجرایی نمیشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه هیچگونه برنامه مدونی در خصوص توسعه تولید و کشاورزی نداریم، یادآور شد: متاسفانه در کشور ما تولید اولویت نیست و کشاورزی و تولید کننده صنعتی نیز در ردههای ۸ تا ۱۰ اولویتهای کشور هم نیستند و با این نوع نگرش به جایی نمیرسیدم وآمار نشان میدهد که توجه بیشتر به سمت خدمات است که میفروشیم و پول نقد میگیریم و در تقسیم بودجه نیز چنین است.
حمیدیان ادامه داد: چندین سال نگاه اصولی به کشاورزی و صنعت نکرده ایم در حالیکه اگر به دنبال استقلال هم باشیم باید استراتژی توسعه براساس تولید تدوین شود.
وی در خصوص وضعیت کشاورزان در استان فارس و نوع حرکت بانکها نیز گفت: در موضوع استان فارس نیز قانونگذار تمهیداتی را برای بخشودگی جرائم کشاورزان تصویب کرد که در فارس بانک کشاورزی قبول کرد، اما بسیاری از بانکها قبول نکردند.
در ادامه این همایش دکتر محسن عدالت رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز نیز گفت: امنیت غذایی موضعی چند بخشی است که به طور فیزیکی و اقتصادی در دسترس همه مردم و در تمامی زمانها قرار دارد.
وی ادامه داد: موجود بودن مواد غذایی، سلامت مواد غذایی، دسترسی فیزیکی و اقتصادی به مواد غذایی و پایداری تولید از ویژگیهای امنیت غذایی است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز افزود: متاسفانه به دلایل مسائل اقتصادی امنیت غذایی در کشور ما تحت تاثیر قرار گرفته که نیاز است در این موضوع برنامه ریزی موثر انجام شود.
عدالت یادآور شد: یکی از راههای تقویت امنیت غذایی در کشور این است که گونههای گیاهی و نوع استفاده از آب را تغییر دهیم.
انتهای پیام/ر