گذشت بیش از یک قرن از چراغ سبز دولت استعماری بریتانیا برای تاسیس رژیم جعلی اسرائیل، نتوانسته بر غیر مشروع بودن این رژیم از سوی فلسطینیان سرپوش بگذارد.

101 سال پس از بیانیه بالفور؛ ایستادگی در برابر اشغالگریبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دوم نوامبر 1917 میلادی مصادف با 11 آبان 1296 هـ.ش روز صدور نامه تاریخی بود که از سوی «آرتور جیمز بالفور» وزیر خارجه وقت انگلیس خطاب به «والتر روتشیلد» سیاستمدار یهودی‌تبار و عضو مجلس عوام انگلیس نوشته شد.

در این نامه که به «بیانیه بالفور» (Balfour Declaration) شهرت یافت وزیر خارجه انگلیس از «موضع مثبت» دولت انگلیس برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» خبر داد.

در میان فلسطینیان و ملت های عرب از بیانیه بالفور و وعده واگذاری سرزمین فلسطین به یهودیان به «پیمان شوم» و «وعده کسی که مالکیتی ندارد به کسی که استحقاق آن را ندارد» یاد می شود.

سه دهه پس از صدور این بیانیه، رژیم جعلی اسرائیل به طور رسمی اعلام موجودیت کرد و بدین ترتیب پروژه استعماری اشغال سرزمین فلسطین ثمر داد.

دولت انگلیس سال گذشته به مناسبت یکصدمین سال صدور بیانیه بالفور، جشنی را برگزار کرد.

تلاش های زیاد برای عادی نشان دادن وضعیت رژیم صهیونیستی، نتوانسته ظلم تاریخی و پایمال کردن حقوق ملت فلسطین را به فراموشی سپرد.

همین امروز که صد و یکمین سالگرد بیانیه بالفور است، راهپیمایی فلسطینیان در مرز غزه با فلسطین اشغالی همچون هفته ها و ماه های پیش برگزار می شود؛ خواسته آنها همانی است که سال ها آن را فریاد می زنند: حق بازگشت به سرزمین مادری خود.

رژیم صهیونیستی در این سال ها با پشتوانه و حمایت های قدرت های بزرگ گام به گام به دنبال بسط و گسترش اشغالگری خود بوده و حتی به مرزهای رسمی مورد شناسایی سازمان ملل هم قانع نبوده است.

پس از جنگ سال 1967 رژیم صهیونیستی با اعراب، این رژیم بخش های وسیعی از کرانه باختری رود اردن و شرق قدس را که بنابر همان معیارهای نیم بند بین المللی متعلق به فلسطینیان است، به اشغال خود درآورد.

صهیونیست ها نه تنها از این مناطق خارج نشده بلکه طی این سال ها در جای جای آن دست به شهرک سازی زده و عملا عنصر «زمین» برای تشکیل کشور فلسطین را از بین برده و مناطق فلسطینی را تبدیل به مجمع الجزایر پراکنده کرده اند.

از سوی دیگر صهیونیست ها با بازگشت حدود 6 میلیون آواره فلسطینی که در خارج از این مناطق زندگی می کنند مخالفت می کند.

کنیست (پارلمان) رژیم صهیونیستی چند ماه پیش قانونی را به تصویب رساند که بن مایه اصلی این رژیم یعنی نژادپرستی را آشکارتر کرد. به موجب قانون موسوم به «کشور یهود»، اسرائیل کشوری متعلق به یهودیان است. بدین ترتیب عملا یک پنجم جمعیت عرب ساکن مناطق اشغالی که تاکنون شناسنامه اسرائیلی داشتند، رسما به شهروند درجه دوم تبدیل می شوند و ادعای این رژیم درباره دموکراتیک بودن، آشکارا نقض می شود.

رژیم صهیونیست ها همچنان مناطقی را در سوریه (بلندی های جولان) و در لبنان (تپه های کفرشوبا و کشتزارهای شبعا) را در اشغال خود دارد.


بیشتربخوانید:کالین: تا زمانی که اشغالگری اسرائیل پایان نیابد، صلح در غرب آسیا برقرار نمی‌شود 


گذشت بیش از یک قرن، آب تطهیر بر ماهیت استعماری و اشغالگرایانه رژیم صهیونیستی نریخته است و همچنان این رژیم از نظر بسیاری، یک زائده در منطقه است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

101 سال پس از بیانیه بالفور؛ ایستادگی در برابر اشغالگری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.