به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،علی دهنوی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه این پسماند ها ناشی از عملیات عمرانی،ساختمان سازی و خاک برداری تولید می شود گفت: تولید روزانه نخاله های ساختمانی در اصفهان حدود هفت برابر تولید پسماندهای تر و عادی است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰درصد پسماندها قابل بازیافت هستند گفت: پوکه هایی که از آجرها در فرآیند بازیافت به دست می آید را می توان برای شیب بندی بام و کف آشپزخانه ها استفاده کرد و یا شن، ماسه را پس از فرآیند بازیافت و دانه بندی می توان در بنایی و کاشی کاری و مکان های غیرسازه ای به کار برد.
دهنوی با بیان اینکه حدود چهار هزار تن از این نخاله های ساختمانی در منطقه گردنه زینل و سه هزار تن دیگر هم در مناطق غیرمجاز و بدون مجوز دفن می شوند گفت: تا کنون در اصفهان به این معضل اهمیت داده نشده، چرا که مانند زباله های تر، شیرابه و بوی آزار دهنده تولید نمی کند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه طرح نظارت و مکانیزه کردن حمل و نقل نخاله های ساختمانی مورد بررسی قرار گرفته است گفت: در آینده نزدیک ماشین های حمل و نقل پسماند ساختمانی به سامانه مکان یاب (GPS) مجهز می شوند تا در صورت تخلف و تخلیه پسماندها در مکان های غیرمجاز طبق قانون با متخلفان برخورد شود.
دهنوی افزود: گام بعدی راه اندازی کارخانه ای برای بازیافت نخاله های ساختمانی است که به چرخه تولید بازگردند و محصولات ساختمانی قابل استفاده تولید شود.
وی گفت: برای راه اندازی خط بازیافت پسماندهای ساختمانی با ظرفیتی بیش از 120تن در ساعت، هفت میلیارد تومان بودجه نیاز است و هزینه های بهره برداری هم سالانه یک میلیارد تومان برآورد می شود.
انتهای پیام/م