به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛نشست خبری سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در ساختمان انجمن سینمای جوان امروز (دوشنبه) برگزار شد.
آرش عباشی مسئول روابط عمومی این جشنواره در ابتدای نشست گفت: امسال یک سالن اختصاصی برای خبرنگاران در نظر گرفته شده است که میتواند یکی از نکات مثبت جشنواره باشد.
سیدصادق موسوی دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اظهار کرد: جشنواره فیلم کوتاه تهران مهمترین رخداد رویداد فرهنگی کشور محسوب میشود و هنوز پس از ۳۵ سال مهمترین جشنواره خاورمیانه است.
وی افزود:ما در سالهای بسیار خوبی در حوزه فیلم کوتاه قرار داریم و در حوزه بین الملل اتفاقات مثبتی افتاده است که اطلاعات آن در قالب کتاب منتشر شد.
موسوی با بیان اینکه ۱۸۱۹ حضور بین المللی داشتیم که در کتاب گنجانده شده اما کماکان باید مسیرهای بیشتر و بهتری را طی کنیم، ادامه داد:امروزه سینمای فرهنگی و هنری توسط فیلم کوتاه نمایندگی دارند و اینقدر هنرمندان جوان با ذهن خلاق، فیلمهای عالی و... در این حوزه دارند که بواسطه این نمایندگی معرفی میشوند.
موسوی با تاکیدبر اینکه با کمترین هزینه سعی میکنیم تولیدات خوبی را ارائه دهیم، بیان کرد:جوایز بین المللی ما بسیار فوق العاده است البته این به معنی بی نقص بودن ما نیست.
وی گفت:هدفمان این است که امسال جشنواره فیلم کوتاه را باشکوه برگزار کنیم و با این تغییرات که عمده آن در حوزه بین الملل افتاده است بیهوده و بی ارزش پنداشتن این جشنواره از بین برود.
موسوی بیان کرد:امسال در بخش بین الملل سختگیری ویژهای بر فیلمها اعمال شد تا جایی که در مجموع ۶۷ فیلم انتخاب شدند.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت:سطح کیفی داوران بسیار بالاست از این رو برای اولین بار بازار بین المللی راه انداختیم که امیدواریم از این رهگذر، فصای فرهنگی و اقتصادی داشته باشیم و برای اولین بار چندین بار فراخوان دادیم و البته نشست فیلمساز با سرمایه گذاران و تهیه کنندگان داخلی و خارجی هم داریم.
وی بیان کرد:در این فضای تهدید و تحریم سعی کردیم بهترین عملکرد را داشته باشیم و جالب اینجاست آمریکا به عنوان دومین کشوری است که بیشترین اثر را برای ما ارسال کرده که به معنای زبان برنده فرهنگ است.
موسوی با بیان اینکه ما در فرآیندهای عقد قرارداد و تولید مشترک هستیم که این یکی از بهترین اتفاقات فرهنگی خواهد بود، گفت:بیست نشست تخصصی در ایام جشنواره برگزار میشود که از اساتید برجستهای استفاده میکنیم و نام این کارگاههای تخصصی «بیست سی و پنج» است.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران اضافه کرد:کتاب بیست نشست تخصصی سال گذشته چاپ و پنج سی دی در کنار آن آماده شده است.
موسوی بابیان اینکه تمام فیلمها بصورت سیستم دی سینما و توکی و فورکی پخش میشود، بیان کرد:برگزیده فیلم مردمی را اسیفا انتخاب خواهد کرد و تمام جلسات نقد و بررسی به انجمن رسیده است.
وی گفت:در مراسم اختتامیه از مقامات سیاسی ازجمله آذری جهرمی، سورنا ستاری و ظریف دعوت کردیم و تعداد زیادی سفیر با داشتن اطلاع کامل از جشنواره دعوت شدند و البته جشنواره در برج میلاد مراسم هنری برگزار میشود.
موسوی با بیان اینکه مرور آثار اشکان اشکانی و تقدیر از وی را در اختتامیه داریم، بیان کرد:دو شبکه تلویزیونی برنامه ما را هرشب از جشنواره پخش میکنند.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با تاکید بر اینکه شش فیلم از ۱۷۰ فیلم ایرانی در بخش بین الملل خواهد بود و مهرداد اسکویی نماینده ما است، بیان کرد:برای اولین بار بیش از ۷۰ شهردار و بیش از سی مدیر کل ارشاد از سراسر کشور دعوت کرده ایم.
موسوی تأکید کرد: جشنواره فیلم کوتاه برای مخاطب فرهیخته فیلم کوتاه است. ممکن است در برخی فیلمها زبان گزنده باشد اما امکان ندارد ابتذال و واژههای رکیک را در این آثار ببینید حتی در آثاری که نمیتوانند به این جشنواره راه پیدا کنند. زیرا این مدیا سعی در بیان مشکلات دارد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران درباره جذب اسپانسر برای برگزاری جشنواره هم اظهار کرد: جشنواره فیلم کوتاه جذابیت سرمایهگذاری برای اسپانسرها را ندارد چراکه آن چهرههای مشهور سینما در این رویداد نیستند و امکان بر پرده رفتن فیلمها هم در طول سال وجود ندارد البته برخی از اسپانسرها مبالغ کمی را برای تبلیغات پیشنهاد دادهاند که من فکر میکنم در شأن معتبرترین جشنواره فیلم کوتاه خاورمیانه نیست و از این رو تا کنون آن را نپذیرفتهایم.
وی درباره حذف برخی آثار توسط شورای نظارت و ارزشیابی و اعتراض برخی کارگردان ها در این زمینه عنوان کرد : تمام فیلم هایی که انتخاب شده بود طبق قانون برای شورا فرستادیم اما تعدادی از آنها موفق به دریافت پروانه نمایش نشدند از این رو با احترام به رای در انتخاب آثار دخالت نکردم چرا که احترام به رای قانون از اهداف ما بود.
موسوی درباره اعتراض برخی فیلمسازان نسبت به اعمال ممیزی روی آثارشان گفت: در دورهای که من مسئول شبکه نمایش خانگی بودم، برای حضور برخی از آثار در جشنواره به دبیر نامه میزدم که این فیلم ها را با مسئولیت خودتان نمایش بدهید. البته این یک امتیاز فراقانونی بود که ما بر اساس اعتماد این کار را میکردیم. از سال گذشته تاکید شد که به قانون رو بیاوریم و برخی از فیلمها هم موفق به اخذ پروانه نمایش نشدند.
موسوی تأکید کرد: بیش از ۲۵۰ فیلم به شورای نظارت رفت که در این مرحله ۱۷ فیلم نتوانستند مجوز لازم برای نمایش را دریافت کنند. ابتذال جنسی و اخلاقی و رکیک گویی در این فیلمها نبود. ما دوباره تقاضا کردیم این فیلمها را ببینید و در نتیجه پیگیری سه فیلم دیگر هم مجوز گرفتند و امیدواریم تا پایان هفته برای تعداد دیگری مجوز دریافت کنیم. البته فراموش نکنیم سال گذشته هم ۸ فیلم موفق به اخذ مجوز از شورای نظارت نشده بودند. امیدواریم پارهای از فیلمها که مجوز دریافت نکردهاند با اندکی اصلاحات در جشنوارههای بعدی حضور پیدا کنند اما تاکید میکنم که این روال، قانونی بوده است.
وی تأکید کرد: برخی از این فیلمها اصلا امکان صدور مجوز نمایش نداشتند. در یکی از فیلمها برای مثال خانمی بود که روسری نداشت و سرش برهنه بود. چنین فیلمی اصلا اجازه نمایش نداشت البته این خانم سنش کم بود. ما مسیر قانونی را طی کردیم، شورای نظارت تعامل خوبی با ما داشته و برای حضور برخی فیلم ها هم اصرار داریم و پیگیر هستیم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در واکنش به نامه اعتراضی بیش از ۲۰۰ سینماگر خطاب به وزیر ارشاد هم گفت: این نامهای که نوشتهاند حتما از سر دلسوزی است و حتما وزیر هم به آن توجه میکند اما ممکن است ملاحظاتی داشته باشیم که به دلیل برخی موضوعات و برخی ایام، حساسیتها بیشتر شود. دولت به دنبال سانسور و حذف هنرمندان نیست و واقعا هم اینطور نبود که از سر بزدلی به برخی فیلم ها مجوز داده نشود.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران بیان کرد:شاید این سری از فیلمها که کنار گداشته شدند ۶ ماه پیش خدف نمیشدند، چون برخی مواقع فضای فرهنگی برخی موارد را ایجاب میکند، اما دولت قطعا درحوزه فرهنگی حالت انقباضی ندارد.
وی درباره هزینه کردن فیلمسازان که از شهرستان و تهران برای نشست های تخصصی جشنواره صرف می کنند، گفت : تجربه ما در سال های قبل نشان داده که وقتی رایگان چیزی در اختیارشان قرار می گیرد تعهد حضور در کلاس ها و... از بین می رود اما باز هم با همه تفاسیر مجابی برای آنها آب می خورد چون هزینه های هتل و غذا و... برای آن ها حساب نمی شود.
وی درباره شفافیت و انتشار لیست هزینه کرد بیان کرد : اکثر ارگان های سینمایی لیست خود را منتشر کردند اما هزینه های ما آنقدر پایین بود که اصلا کسی مطالبه نکرد و اگر نیاز باشد حتما این کار را می کنیم.
وی درباره فیلمسازانی که از شهرستان و تهران برای نشست های تخصصی جشنواره هزینه صرف می کنند، گفت : تجربه ما در سال های قبل نشان داده که وقتی رایگان چیزی در اختیارشان قرار می گیرد تعهد حضور در کلاس ها و... از بین می رود اما باز هم با همه تفاسیر مجابی برای آن ها آب می خورد چون هزینه های هتل و غذا و... برای آنها حساب نمی شود.
وی درباره شفافیت و انتشار لیست هزینه کرد، بیان کرد : اکثر ارگان های سینمایی لیست خود را منتشر کردند اما هزینه های ما آنقدر پایین بود که اصلا کسی مطالبه نکرد و اگر نیاز باشد حتما این کار را می کنیم.
موسوی گفت: ما فراخوان جشنواره را اسفندماه اعلام کردیم که دلار چهار هزار تومان بود اما در حال حاضر دلار در حال حاضر چهار برابر شده لذا جایزه بزرگ ما که پنج هزار دلار بوده هفتاد و پنج میلیون تومان می شود اما فراخوان در همان دوران اعلام شده بود و حالا که ارزش ریال افت کرده نمی توانیم بگوییم آن پنج هزار دلار را نمی دهیم در واقع برای ما وفای به عهد مهم است اما امیدوارم این جایزه ها را بچه های ایرانی دریافت کنند.
انتهای پیام/