به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ چمنی رئیس اتحادیه فرش دستباف آذربایجانشرقی گفت: بیش از ۳۵ درصد صادرات و تولید فرش دستباف متعلق به آذربایجان شرقی است، اما سهم بیمه شده ما تنها ۱۳ درصد کشور است؛ در هر صورت امیدواریم ظرفیت استانی ما که ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده است محقق شود.
رئیس اتحادیه فرش دستباف آذربایجانشرقی در ادامه گفت: در چند سال گذشته ۳۰ هزار نفر بیمه شده صنعت فرش استان به دلایلی مثل تاخیر یک روزه در پرداخت حق بیمه از بیمه خارج شدهاند در حالی که ۹۰ درصد این تعداد قالیباف بودند.
وی اظهار کرد: فرش دستباف به عنوان صنعت و هنر اول کشور و استان مطرح بوده و تنها کالایی است که ثبت جهانی شده و تبریز مرکز جهانی فرش دستباف به شمار میرود.
وی افزود: حدود ۲۰۰ هزار نفر در این هنر- صنعت اشتغال داشته و ۵۰۰ هزار نفر از طریق آن و صنایع مرتبط ارتزاق میکنند؛ با این حال با شرایطی که پیش آمده تبدیل به فرزند ناتنی اشتغال کشور شده است!
چمنی در عین حال خاطرنشان کرد: فرش تبریز نزدیک به سه هزار سال قدمت دارد و تنها کالایی است که محوریت آن در کشور اسلامی ایران و منتسب به آذربایجانشرقی است؛ با این اوصاف هنوز در شهر تبریز موزه فرش نداریم و این صنعت همواره مورد کملطفی و بیتوجهی قرار میگیرد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف آذربایجانشرقی سهمیه بیمه صنعت فرش در استان ما ۳۵۰ هزار نفر است، امتا در این استان نزدیک به ۵۰ هزار نفر بیمه شده داریم و در چند سال گذشته ۳۰ هزار نفر بیمه شده به دلایل مختلف از بیمه خارج شدهاند؛ در حالی که ۹۰ درصد این تعداد قالیباف بودند.
وی اذعان داشت: بیش از ۳۵ درصد صادرات و تولید فرش دستباف متعلق به آذربایجان شرقی است، اما سهم بیمه شده ما تنها ۱۳ درصد کشور است؛ در هر صورت امیدواریم ظرفیت استانی ما که ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده است محقق شود.
لازم به ذکر است ارائه پیشنهاداتی در راستای بهبود فضای کسب و کار، گزارش اجرای مصوبات مرتبط با حوزه فرش دستباف استان، بررسی پیشنویس آییننامه پیشنهادی ستاد و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، ارائه پیشنهادات مرتبط با تفویض اختیارات مرکز به استانها جهت واردات محصولات کشاورزی و بررسی مشکلات حوزه صنعت آرد استان از جمله موارد مطروحه در جلسه عصر امروز شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بودند.
انتهای پیام/ش