به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر محمد مهدی خواجهئیان افزود: این افراد زمانی به مراکز درمانی مراجعه میکنند که بیماری بر قلب، کلیه، چشم و دیگر اندامها بدن تاثیر گذاشته است.
وی ادامه داد: پرخوری، پرنوشی، ادارار زیاد به ویژه در شب، لاغر شدن، ضعف و بی حالی و بهبود نیافتن زخم از علائم بیماری قند خون یا دیابت است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر بیان کرد: یکی از باورهای غلط این است که افراد فکر میکنند با مصرف قند و شکر به دیابت مبتلا میشوند در حالی که هر غذایی، کالری زیادی داشته باشد و منجر به چاقی شود، زمینه ابتلا به دیابت را فراهم میکند.
خواجهئیان خاطرنشان کرد: از بیماری دیابت به عنوان اپیدمی قرن از آن نام برده میشود که سه نوع دارد و نوع دوم آن رو به گسترش است.
وی یادآور شد: نوع اول این بیماری جنبه ژنتیک دارد و فقط ۱۰ درصد افراد به آن مبتلا میشوند، نوع دوم آن بر اثر چاقی و کم تحرکی به وجود میآید و نوع سوم هم مربوط به دوران بارداری ست.
معاون فنی مرکز بهداشت استان بوشهر افزود: نوع دوم بیماری در سالهای اخیر سیر صعودی پیدا کرده و به علت تغذیه نامناسب و کم تحرکی، کودکان هم به آن مبتلا شدهاند.
خواجهئیان با اشاره به ابتلای ۱۳ درصد از جمعیت استان به دیابت نوع دو، گفت: حدود ۱۵۰ هزار نفر در استان دچار دیابت هستند و استان بوشهر جایگاه ۲۴ کشوری را در زمینه ابتلا به این بیماری دارد.
۱۹ تا ۲۵ آبان هفته ملی دیابت نام گذاری شده است.
انتهای پیام/ک