ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تأیید نسخههای داروهای بیماران خاص خارجی و داروهای گران قیمت امروزه ضروری و اجتناب ناپذیر است و اینگونه اقدامات در راستای جلوگیری از قاچاق و معکوس انجام میشود.
وی ادامه داد: برای تأیید الکترونیکی داروها نباید زمانی زیاد از بیمار گرفته شود. در همین راستا نسخههای الکترونیکی با تأیید الکترونیکی دارو در برخی از مراکز شروع شده اما هنوز به مرحله تکمیلی نرسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: اگرمردم برای تأیید نسخههای الکترونیکی در برخی از مراکز معطل میشوند، بنده از طرف نظام سلامت از آنها عذرخواهی میکنم و این وعده را میدهم که برنامههای در دست اقدام نظام سلامت مدت زمان تأیید نسخهها به حداقل میرساند.
حریرچی با اشاره به اینکه برخی از داروها و شیرخشکهای رژیمی به درب منزل بیماران فرستاده میشوند، اظهار کرد: با توجه به قیمت نرخ ارز تفاوت قیمت داروها را داریم، نظام دارویی کشور و سازمانهای بیمهگر نگران قاچاق معکوس آن به کشورهای منطقه هستند.
وی اضافه کرد: دارو با ارز دولتی تهیه میشود اما متأسفانه عدهای افراد سودجو آن را به کشورهای دیگر قاچاق کرده و با چند برابر قیمت را به فروش میرسانند، به همین دلیل است که ما کار تأیید نسخهها را انجام میدهیم.
حریرچی ادامه داد: پرونده الکترونیک سلامت و نسخههای الکترونیکی از اقدامات لازم و ضروری است که خوشبختانه امروزه در برخی از استانها انجام شده و همچنین سازمان بیمه تأمین اجتماعی نیز اقدامات خوبی را در این زمینه انجام داده است.
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: نسخه نویسی الکترونیکی در سطح یک درمناطق مختلف تکمیل شده و تا حدودی به سطوح دوم و سوم رسیده است.
وی گفت: امروزه ارتباط خوبی در زمینه نسخه نویسی الکترونیکی و پرونده الکترونیکی سلامت بین ما، مطبها و کلینیکهای مختلف سطح کشور شکل گرفته است.
انتهای پیام/