به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست بررسی مسائل حاشیهنشینی در شهرها امروز در برنامه هاشور رادیو گفتوگو با حضور کارشناسان مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست گودرزی فعال حوزه سازندگی با بیان اینکه متأسفانه در حاشیه شهرها فقر فرهنگی معضل جدی به شمار میرود، گفت: طی بررسیهایی که انجام دادیم منطقه در غربیترین محله تهران قرار دارد که 300 هزار نفر در آنجا ساکن و با معضل حاشیهنشینی روبرو هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه دولت برای ساکنان و مردم این محلهها برنامهای ندارد و گروههای جهادی با استفاده از توان و پتانسیل خودشان سعی در رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی این مناطق میکنند.
گودرزی اظهار کرد: بودجه محدودی در اختیار گروههای جهاد سازندگی قرار دارد و ما سعی میکنیم با فرهنگسازی و آسیب شناسی مشکلات مردم این محلهها را حل کنیم.
وی ادامه داد: در زمان اصلاحات ارضی مشکلات حاشیه نشینی شهرها ایجاد شده و در آن دوره کمتر به این موضوع پرداختند هم اکنون تمامی درآمدها به بخشهای دیگر معطوف شده و ما سعی داریم مسائل آب و زیست محیطی را در این محدودهها پیگیری کنیم.
کارشناس جهاد سازندگی گفت: تا به امروز 3 هزار محلهها را بررسی کردهایم و سعی خواهیم کرد با اجرای اقدامات فرهنگی مهاجرت معکوس در این مناطق را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه مشاغل مضر از جمله اعتیاد و دزدی در این محدودهها بسیار زیاد است، گفت: طی سه اقدام اصلی از جمله مطالعات بازگشت روستاها، نجات از فقر فرهنگی و انجام برنامه توسعه مناطقی که ساکن هستند از مهمترین برنامههایی است که گروههای جهادی در این محدودهها انجام دادهاند.
وی تصریح کرد: دولت باید کمک کند و با استقبال از برنامهها و یا حداقل مطالعات طرحها و همچنین ساماندهی این بخشها طرحهایی را برای این محلهها آماده کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه مسائل و معضلات موجود در حاشیه شهرها باعث تقویت حاشیه نشینی شده است، گفت: مشکلات اقتصادی، عدم سیاست گذاری درست و به موقع از سوی دولت مشکلات این حوزه را تقویت کرده است.
وی توضیح داد: سالهای اخیر مشکلات اقتصادی برای ساکنان حاشیه شهرها بیشتر فشار آورده و از سوی دیگر باعث شده که حاشیه نشینی به مشکلات اقتصادی این مردم گره بخورد.
گودرزی از تله فقر ایجاد شده در این مناطق خبر داد و افزود: تله فقر باعث افزایش مشکلات حاشیه نشینها و تبدیل این مشکلات به طلاق و اعتیاد شده است.
وی با بیان اینکه گروههای جهادی این مشکلات را شناسایی کردهاند، گفت: در برخی از مناطق ما با ایجاد یک سامانه سعی کردهایم گروههای خیر را با افراد نیازمند این مناطق آشنا کنیم و با ارائه و پرداخت کمکهای نقدی کارآفرینی و مشاغل را در این مناطق فراهم کنیم.
گودرزی توضیح داد: متأسفانه مشکلات اقتصادی باعث شده که بسیاری از جمعیت ساکن در شهرها به حاشیه شهرها سرازیر شوند و همین موضوع قیمت خانه در این مناطق را افزایش داده است.
وی ادامه داد: به طور مثال اگر در گذشته قیمت یک ملک در این مناطق 5 یا 10 میلیون تومان بوده با سر ریز شدن جمعیت به این مناطق قیمتهای ملک به 100 میلیون تومان رسیده است و همین موضوع باعث افزایش مشکلات سکونت حاشیه نشینها شده است.
انتهای پیام/