سخنگوی وزارت خارجه گفت: اننظار می رود که اروپا هرچه سریع تر مکانیزم های مورد نیاز ما را فراهم کند.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه که امروز دوشنبه 28 آبان ماه در محل وزارت خارجه برگزار شد درمورد سرباز زدن کشورها برای پیوستن به spv اظهار کرد: اروپا به خصوص کشور های ۱+۴ متعهد به انجام تعهدات هستند و اننظار می رود هرچه سریع تر مکانیزم های مورد نیاز مارا فراهم کنند که متاسفانه روند به دلایل مختلف باکندی مواجه است. توقع ما از کشور های عضو 4+1 که خواستار حفظ برجام و بقای ایران در ان هستند این است که تعهدات خود را به اجرا بگذارند.
وی ادامه داد: برای اجرای ساز و کارها هنوز برخی ابهامات وجود دارد، اما هیچ کدام از این مسائل دلیل نمی شود اروپا در کار خود سرعت عمل نداشته باشد. امیدواریم بتواند این سازوکار را به روشی که می توانند بین خود به اجرا بگذارند و قطعا موضوع درون اروپایی است. ما منتظر نتایج اجرایی شدن این سازوکار هستیم و امیدواریم اروپا بتواند در جایگاه واقعی خود همانطور که از آن صحبت کرده کار خود را در عمل اجرایی کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سوال که اگر اروپایی ها نتوانند کانال مالی را راه اندازی کنند برنامه بعدی ایران چیست، اظهار کرد: امیدواریم که در ادامه روندی که با اتحادیه اروپا طی کردهایم بتوانیم به این فرمول مشخص برسیم و آنها بتوانند گام های اساسی بردارند. در اراده سیاسی اتحادیه اروپا نمیخواهم تشکیک کنم و امیدوارم اراده ادامه داشته باشد. ولی ایران همانگونه که رهبران کشور در گذشته اعلام کرده و اشاره کردند که با اروپاییها مذاکره کنید ولی منتظر کسی نمانید. ما قطعا منتظر هیچ کشوری نخواهیم بود و تمامی توان خود و ظرفیتهای بومی را به کار خواهیم بست. ما اگر بدانیم که طرف های برجامی ما نمیتوانند به تعهدات خود پایبند بمانند ما نیز از ابزار خود استفاده خواهیم کرد. همه گزینه ها و ابزار ما پابرجاست.
قاسمی در واکنش به سوالی درباره اظهارات کریمی قدوسی نماینده مجلس که به نقل از اژه ای گفته بود که قوه قضائیه خواستار ارائه اسناد مربوط به پولشویی از سوی وزیر خارجه است، گفت: هیچ درخواستی از آقای اژه ای دریافت نکردیم و بیان آن نماینده محترم مثل دیگر بیاناتش با واقعیت تطبیق ندارد و احتمالا بر اثر سوتفاهم و توهم مطرح کرده باشد. چنین نامه ای به وزارت خارجه ارسال نشده است. بیان ظریف درباره پولشویی روشن بود و نیاز به روشنگری بیشتر ندارد و از آسیب در اقتصاد ایران صحبت کرد و در گذشته از سوی دیگر مقامات کشور این موضوع مطرح شده بود. ظریف با توجه به اهمیت موضوع در شرایط اقتصادی زمان تحریم گفت. این موضوع یک معضل اقتصادی است که باید آن را رفع کرد؛ وزیر خارجه ارگان و فرد خاصی را متهم نکرد، بلکه به یک بیماری معضل اشاره کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اینکه آیا وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم تبدیل به وزارت داخله شده افزود: سوال سختی است و پاسخ در اینجا و زمان محدود دشوار است. من بی شک به عنوان عضو وزارت امور خارجه می توانم بگویم این وزارتخانه در دوران جدید و وضعیت منطقه و جهانی از توان بیشتری برخوردار است، درتتیجه در هر مسئله موجود نگاهها به سمت وزارت امور خارجه معطوف می شود. همچنین با کمی نگاه بد بینانه می توانیم این موضوع را لطف برخی دوستان و دستگاه های اجرایی بدانیم که در شرایط سخت از ظرفیت های وزارت امور خارجه هم استفاده کنند؛ خوشحالم بتوانیم در مصالح کشور کمک دستگاه ها و مردم باشیم، در این میان برخی موضوعات می تواند به ما مربوط باشد، اما برخی دستگاه ها مسائل خود را برونگذاری می کنند تا اگر به نتیجه رسید از میوه آن استفاده کنند.
بهرام قاسمی در خصوص شایعه استعفای ظریف گفت: حتما تکذیب و فکر میکنم این نوع اخبار از سوی کانونهای مشخصی ترویج می شود و آقای ظریف با قوت تمام کار وزارت را دنبال خواهند کرد و هدف این اخبار تضعیف وزارت خارجه و شخص وزیر است و این اولین بار نیست که چنین شایعاتی مطرح می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران تصریح کرد: جرمی هانت [وزیر خارجه انگلیس] ساعت 2 بامداد امروز وارد تهران شد و بر اساس تاریخ تعیین شده و تفاهم طرفین، مذاکرات خود را ساعت 12 با ظریف آغاز میکنند. فکر میکنم موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مورد بحث خواهند بود. او امشب تهران را ترک خواهد کرد. برای بحث درباره جزئیات کمی صبر نیاز است تا در انتهای ملاقات ارزیابی و در صورت لزوم صحبت کرد.
وی در خصوص خسارت وارده به سفارت انگلیس و بدهی این کشور به ایران گفت: این پروندهها همچنان باز است و این دو هیچ ربطی به هم ندارد. امیدواریم که انگلیس هر چه زودتر بتواند بدهی خود را پرداخت کند.
قاسمی در پاسخ به این سوال که چرا رئیس جمهور عراق بعد از سفر به ایران به عربستان رفت؛ آیا او پیامی از ایران به عربستان برد، اظهار کرد: سفر برهم صالح سفر بسیار مفید، مثبت و سازندهای در زمان مناسبی بود. ایشان حامل هیچگونه پیامی (از سمت عربستان) نبود. این سفر ، سفر درست و در زمان مناسب بود. برهم صالح شخصیت برجسته ای دارد؛ با درایتی که از او دیدم فکر کنم می توانیم به عنوان شریک و همسایه بسیار خوب روی عراق حساب کرده و همکاری های خودرا ادامه دهیم.
وی در خصوص وضعیت افراد بازنشسته در وزارت امور خارجه و جایگزینی سفرا و غلامعلی خوشرو [سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل] گفت: پروسه انتخاب سفرا پروسه انتخاب سفرا در جریان است و برخی به مراحل خارجی رسیده اند. در مورد نیویورک میتوانم بگویم که رایزنیها برای انتخاب سفیر جدید ادامه دارد و تا این لحظه که من اطلاع دارم فرد جدیدی به طور قطعی معرفی نشده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اینکه کمال خرازی در مصاحبه با فرانس24 مبنی بر اینکه عدهای از جمله در داخل ایران به دنبال تخریب روابط ایران و اروپا هستند و در پاسخ به این سوال که در سه ماه اخیر اروپایی ها ما را به اقدامات تروریستی محکوم کردند، امروز هم ممکن است ما را محکوم کنند گفت: اتهامات علیه ایران را تکذیب کردیم، این اتهامات متوجه ایران نیست و کشورهای اروپایی هم در این زمینه آگاهی کامل دارند، فکر می کنم بیان خرازی جور دیگری بود، تایید نمی کنم عناصری از درون ایران دست به چنین اقدامی بزنند. در جایگاهی نیستیم که از ابزاری که علیه خودمان استفاده شده استفاده کنیم.
قاسمی در پاسخ به این سوال که آقای عراقچی گفته بود که اگر تا ۱۳ آبان سازوکار اروپا مشخص نشود، ماندن در برجام بی فایده است؛ پس چرا ماندیم؟ افزود: در دیپلماسی تاریخ مشخص نمی کنیم، امروز هم تاریخ مشخصی اعلام نمی کنیم. تاریخ مهم نیست، مهم آن چیزی است که باید به دست آوریم، ما خود را قربانی تاریخ های تصنعی نکرده و از بیان زمان و تاریخ خودداری می کنیم. در صورت نیاز به اتحادیه اروپا اتکا نخواهیم کرد، ولی مقامات عالی کشور باید تصمیم لارم را اتخاذ کنند؛ قبول ندارم ماندن ما در برجام بی فایده است، چون مقامات ما براساس شواهد تعیین می کنند ماندن موثر است یا نه. متاسفانه در عمل شاهد تحقق سازوکارها در مقاطعی که تصور می شد نبودیم، ولی تلاش ها و تماس های مقامات اروپایی ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: اگر به نقطه ای رسیدیم که نامطلوب بود و ماندن ما در برجام یا هر تعهد دیگری برای کشور متضمن ضرر و زیان بود، حتما تصمیماتی اتخاذ میکنیم که کشور متوجه ضرر و زیان نباشد و همه مقامات عالیرتبه خارج از بحث های رسانهای مسائل را رصد و دلسوزیهای لازم را بیش از همه در این خصوص دارند.
وی در خصوص اینکه یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده که تیمی از وزارت امور خارجه در عمان با آمریکایی ها مذاکره می کند اظهار کرد: پاسخی برایتان ندارم؛ در عمان مذاکراتی را نداشتیم. ایران هیچ مذاکره ای با هیات های کارشناسی آمریکا نه در عمان و نه در جاهای دیگر نداشته است و این یک گمانه زنی است.
قاسمی در خصوص پیشنهاد قطر برای تشکیل ائتلاف با حضور ایران گفت: درمورد این پیشنهاد اطلاعات لازم را ندارم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سوئیفت ایران و روسیه و احتمال پیوستن کشورهای دیگراظهار کرد: ما با روسیه به عنوان شریک مهم، با چین و سایر کشورها در حال رایزنی هستیم، اما درباره جزئیات آن نمیتوانم و نباید توضیحات بیشتری ارائه کنم.
قاسمی با اشاره به اینکه برخی نمایندگان مجلس مدعی شده بودند که ترجمه متن CFT داده شده به مجلس غلط بوده اظهار کرد: این موضوع صحت ندارد و دیروز هم در کمیسیون اعلام شد مشکل ترجمه ای مطرح نبود. بر اساس اطلاعات من غلطهای املایی و تایپی و ترجمه در این متن وجود نداشته است.
انتهای پیام/
اخراج شود .