وی گفت: طی سالهای اخیر دیابت در تمام دنیا به صورت تصاعدی در حال پيشرفت است و یکی از بیشترین معضلاتی که باعث افزايش ابتلا به دیابت شده دسترسی به انواع غذاهاست و دیگری شهرنشینی و زندگی ماشینی افراد است.
شهبازی عنوان کرد: زندگی شهری باعث چاقی و شیوع دیابت شده است و هدف از اختصاص يک روز به ديابت اين است که دیابت به مردم و جهانیان شناسانده شود و از خطرات این بیماری آگاهی رسانی صورت گیرد.
مدیر دهکده دیابت تاکید کرد: چاقی یکی از علت های بروز دیابت است و در حال حاضر در کشورهای اروپایی از چاقی به عنوان یک بیماری خطرناک نام برده می شود ولی ما امیدواریم که با برگزاری این چنین برنامههایی بتوانیم تابوی خجالت زدگی از چاقی را در مردم به خصوص افراد چاق بشکنيم.
این متخصص غدد تصریح کرد: هدف ما در دهکده دیابت این است که بتوانیم آگاهی عموم مردم را در زمینه دیابت بدون هیچ ترس و واهمه بالا ببريم و آموزش های لازم را در خصوص شناخت و روش های پیشگیری از دیابت را به به مردم ارائه دهیم.
وی افزود: يكی ديگر از اهداف ما در این دهکده این است که در مورد ورزش به مردم آگاهی رسانی کنیم به صورتی که بدانند حتما برای ورزش کردن نباید به باشگاه رفت بلکه با شیوههای ساده در منزل میتوان به سلامتی و تندرستی نگاه ویژه کرد.
مدیر دهکده دیابت گفت: گزارشهای متعددی از دیابت در دسترس است ولی چیزی که در حال حاضر بر روی آن در حال کار هستیم آموزش مردم هست به طوری که در حال حاضر ۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت هستند و از این تعداد در شهر های مختلف ۱۰ درصد جمعیت بزرگسال شهری است و در زمینه روستایی نیز کمتر از ۵ درصد و در مجموع ۱۰ درصد شهری و پنج درصد روستایی چیزی حدود ۵ میلیون نفر است.
شهبازی ادامه داد: طی سال های آینده متوسط سن ابتلا به دیابت به كاهش پيدا ميكند و ما می دانیم که دیابت از ۴۰ سال به بالا بیشتر است بنابراین فرض بر این است حدود ۲۰ سال آینده تعداد دیابتی های ایران ۲ برابر می شود و چیزی حدود ۹ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ خواهد بود. اینکه حدود ۸۰ درصد افرادی که دیابت نوع ۲ دارند چاق هستندنشانگر این است که چاقی در دیابت تاثیر گذار است.
انتهای پیام/