به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه ،علیرضا امیری معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : امسال یازده هزار راس دام در دامداریهای صنعتی استان کرمانشاه از نظر وجود بیماری بروسلوز (تبمالت) مورد ارزیابی قرار گرفت که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی مشاهده نشد.
وی با اشاره به اجرای طرح شناسایی و حذف دامهای آلوده به تب مالت در استان در سال گذشته گفت : سال گذشته ۲۷ هزار راس دام از دامهای روستائیان و عشایر استان مورد تست تب مالت قرار گرفتند که در نهایت ۱۲۰۰ راس دام آلوده به تب مالت شناسایی، کشتار و حذف شدند.
وی تصریح کرد:امسال تاکنون اعتباری برای شناسایی و حذف دامهای آلوده به بیماری تب مالت در دامداریهای سنتی نگرفته ایم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به اجرای برنامه واکسیناسیون دامها در استان علیه بیماری تب مالت داشت و گفت: امسال ۱۱۰ هزار راس از مجموع بیش از ۱۸۰ هزار راس دام سنگین استان علیه بیماری تب مالت واکسینه شدهاند.
امیری با اشاره به ضرورت واکسیناسیون تمامی برهها و بزغالههای جوان استان علیه بیماری تب مالت، افزود: امسال همچنین ۵۲۰ هزار راس از مجموع دو میلیون راس دام سبک استان شامل برهها و بزغالهها علیه بیماری تب مالت واکسینه شده اند.
امیری اضافه کرد: دامهای سبک بالغ نیازی به واکسیناسیون مجدد علیه بیماری تب مالت ندارند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه واکسیناسیون دامها علیه تب مالت به صورت فراگیر انجام میشود، گفت: شناسایی، نمونه گیری و حذف دامهای آلوده تنها در موارد تشخیصی انجام میگیرد و به صورت فراگیر نیست.
امیری در ادامه با توصیه شهروندان به خرید لبنیات پاستوریزه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت، افزود: شهروندان در صورت تمایل به خرید لبنیات از لبنیاتیهای سنتی حتما شیر را بجوشانند.
وی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماری تب مالت به انسان از طریق شیر و پنیر محلی آلوده وجود دارد، گفت: افراد باید شیر محلی را قبل از مصرف جوشانده و پنیر محلی را نیز حداقل پس از سه ماه نگهداری در آب نمک مصرف کنند .
انتهای پیام/د