به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آشپزی و شیرینی پزی جزء یکی از مهارتهایی محسوب میشود که هر کسی نمیتواند آن را کسب کند و علاوه بر آن یک بحث کاملا سلیقهای است و ذهن خلاقی میخواهد. حال خارج از این صحبتها این هنر شیرین و لذت بخش بخشی به نام پخت کیک دارد که فوت و فنهای خاص خودش را میطلبد.
کیک، جزء شیرینیهایی محسوب میشود که انواع متفاوتی دارد و در زمان پخت آن شاید به مشکلاتی برخورد کنیم که در جهت جلوگیری از بروز این مشکلات رعایت یک سری نکات الزامی است، بطور مثال؛ بسیاری از افراد در زمان پخت کیک با مشکلی مانند ترک خوردن روی کیک مواجه میشوند که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به دلایل بروز این مشکل بپردازد، پس پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید کیک بعدی تان ترک نخورد این مطلب را از دست ندهید.
کیک نوعی شیرینی با منشأ اروپایی است که در تهیهٔ آن معمولاً چهار مادهٔ اصلی آرد، شکر، تخم مرغ و کره بهم زده شده و پس از درآمدن به حالت اسفنجی، پخته میشوند.
یاد بگیرید: دستور پخت کیک دو رنگ، معروف به زِبرا کیک!
به علاوه در برخی از انواع گوناگون کیکها، از موادی، چون نشاسته، روغن، میوهٔ درخت یا خشکبار و مایعاتی مثل شیر، آب یا آبمیوه و ادویهجات گوناگون و همچنین از مادهای برای حجم دادن به خمیر مثل بیکینگ پودر یا خمیرترش نیز استفاده میشود.
در واژهنامه سطح پیشرفته آکسفورد در بخش کیک این تعریف آمدهاست:
کیک خوراکی با مزهٔ شیرین است که از آمیختگی تخم مرغ، آرد، کره، شکر و ... تهیه میگردد. کیکها در فر آشپزی یا دستگاه مایکروویو پخته میشوند. کیکها در شکلها و اندازههای گوناگون درست میگردند و اکثراً با خامه و یخچینه تزئین میشوند.
در لغتنامه کمبریج علاوه بر آرد، تخم مرغ و شکر به استفاده از روغن در تهیه کیک نیز اشاره شدهاست.
ببینید: زیباترین تزئینهای کیک
واژهنامه معاصر لانگمن از کیک به عنوان یک خوراکی شیرین و نرم یاد میکند که از مخلوط تخم مرغ، آرد، کره و شکر؛ و به شیوه پخته شدن در فر حاصل میگردد.
در فرهنگ لغت وبستر دو تعریف اصلی و یک تعریف استعاری از کیک ذکر شدهاست: در تعریفهای اصلی؛ نخست کیک این گونه توضیح داده شدهاست: کیک یک خوراکی نانمانند است که از خمیر و خمیرابه و معمولاً به روش سرخ کردن و تنوری کردن تهیه شدهاست. کیکها در اندازههای کوچک و به شکلی تخت هستند و اغلب به روش ورنیامده طبخ میگردند. در دیگر تعریفی که از کیک آمده، این خوراکی طعامی شیرینمزه توصیف شده که به شیوه فرپزی و با مواد اولیه آرد، شکر، تخم مرغ، خمیر، خمیرابهٔ غلیظ، چربمایه و انواع ورآورنده مثل بیکینگ پودر درست میشود. در تعریف استعاری به هر گونه مادهٔ غذایی که به فرم گرد و تخت و به شیوه تنوری و سرخ کردن طبخ میگردد، کیک میگویند مثل کیک ماهی یا انواع کتلت.
کیک جافا، این کیک از سه لایه تشکیل شدهاست، پایهٔ آن را کیک اسفنجی تشکیل میدهد بر روی آن یک لایه از ژله با طعم پرتقال قرار دارد و سطح آن با یک لایه شکلات پوشانده میشود.
تفکیک کیک از دیگر انواع شیرینی مطلبی است که بحث بر سر آن زیاد است. برای مثال مشخص نیست چگونه میتوان یک خط جداکننده بین کیک و شیرینیهای دیگر مانند نان شیرین، بیسکویت، مافین، پن کیک، پای و ... کشید.
به علت مبهم بودن تعریف کیک تا بحال چندین بار جهت تشخیص کیک از غیر آن، کار به تشکیل دادگاه کشیده شدهاست. معروفترین این نوع دادگاهها، دادگاه رسیدگی به کیک جافا است که در سال ۱۹۹۱ تشکیل شد.
یاد بگیرید: کیک پرتقالی با سس کاراملی؛ عصرانه دلچسب پاییزی
در این دادگاه شرکت مکویتیس ادعا داشت که محصولی که تولید کرده یک نوع کیک است و نباید به عنوان بیسکویت شناخته شده و مالیات بیسکویت که جزو اجناس لوکس بهشمار میآید، بر آن تعلق بگیرد.
طرف دیگر این دعوا سازمان امور مالیاتی کشورِ انگلستان بود و در نهایت شرکت مکویتیس توانست در دادگاه پیروز شود.
این شرکت توانست ثابت کند که تفاوت کیک با بیسکویت در این است که اگر کیک در مدتی طولانی به حال خود گذاشته شود، خشک خواهد شد، اما بیسکویت بعد از گذشت زمان نرمتر خواهد شد و محصول تولید شده به همین علت در گروه کیکها قرار دارد.
این مطلب را از دست ندهید: کیکهای خوشمزه و لاکچری را از استارتاپها خریداری کنید
گاهی اوقات هنگام پخت کیک با مشکلاتی مواجه میشویم. یکی از مشکلاتی که با آن رو به رو میشویم این است که علت ترک روی کیک چیست؟
یاد بگیرید: طرز تهیه کیک های براق با سس ویژه+ عکس و روش تهیه
ترک خوردن روی کیک به دلیل یکی از اتفاقات زیر است:
انتهای پیام/
من شنیدم زمانی که آرد کیک کمه ترک بر می داره