به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رژیمهای غذایی متعددی در بین افراد در جوامع مختلف وجود دارد که هر کدام برای خود خواص و طرفدارانی دارد، یکی از این رژیمهای غذایی، رژیم گیاه خواری است که هم بد آن را میگویند و هم از آن تعریف میکنند، اما سوالی که در این بین مطرح میشود این است که چرا برخی افراد گیاه خوارند و برخی خیر؟!
در همین راستا؛ امروز باشگاه خبرنگاران جوان با جمع آوری مطالبی پیرامون این موضوع سعی کرده است پاسخ این سوال را بدهد، پس پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
گیاهخواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند شیر، فراورده لبنی، تخممرغ و عسل که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. چندین نوع گیاهخواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهتگیری گیاهخواران در برابر حیوانات دامی و فراوردههای دامی متفاوت است. عدهای از گیاهخواران در کنار نخوردن یا کمتر خوردن فراوردههای جانوری با آزار و کشتار آنها نیز مخالفند.
این مطلب را از دست ندهید: رژیم گیاه خواری درد است یا درمان؟
برخی از گیاهخواران از پوشیدن لباسهایی مانند چرم، ابریشم و خز که از کشتن جانوران به دست آمده نیز پرهیز میکنند. در وگانیسم (Veganism) که گاهی «گیاهخواری کامل» هم نامیده میشود از همه فراوردههای جانوری، چه از کشتن جانوران به دست آمده باشند و چه با بهرهگیری از آنها (مانند لبنیات، تخم مرغ، عسل، و…) پرهیز میشود.
امروزه در همهٔ کشورهای جهان گیاهخواران وجود دارند و در بعضی کشورها همانند هند، گیاهخواری دارای ریشههای تاریخی و مذهبی است.
با اینکه در پیش گرفتن رژیم گیاهخواری به شیوههای گوناگونی امکانپذیر است، اما وجه مشترک تمام این شیوهها پرهیز از خوردن گوشت جانور خونگرم است.
تا به حال به طور حتم برای شما پیش آمده است که با افرادی مواجه شوید که خود را گیاهخوار یا خام گیاهخوار (وگان) مینامند. اما گیاهخواری چیست. دلایل گیاهخوار شدن چیست. شاید باورتان نشود، اما انسان در اصل موجودی گیاهخوار است، اما چه دلایل محکمی برای این ادعا وجود دارد؟
در طبیعت آن دسته از پستانداران که آب را هنگام نوشیدن لیس میزنند مثل گربه، ببر، خرس و گرگ، گوشتخوار هستند و هر کدام که آب را میمکند یا هورت میکشند مانند گاو، فیل و انسان گیاهخوار است.
انسان و بقیه گیاهخواران قادرند آرواره پائین خود را بدون تکان دادن سر علاوه بر بالا و پائین به طرفین نیز تکان دهند در حالیکه درندگان از حرکات جنبی فکین که جهت آسیاب کردن دانه به گیاهخواران داده شده عاجز است.
آرواره جانوران گوشتخوار دارای دندانهای شمشیری شکل هست که به دو دندان نیش بزرگ برای پاره کردن مجهز است این آروارهها بسیار پر قدرت و خرد کننده است، اما در گیاهخواران دندانها صاف و مسطح هستند و دندانهای کلبی همسطح بقیه دندانهاست، آروارهها ضعیف هستند و برای فشارهای شدید طراحی نشده اند. نوع دندانهای انسان او را جزو لاینفک گروه گیاهخواران قرار میدهد. (این تفاوت حتی در مینای دندانها هم مشاهده میشود).
در ساختمان بدن گوشتخواران بعلت قابلیت فساد پذیری سریع گوشت طول رودهها کوتاه است تا حیوان بتواند هر چه زودتر آنرا دفع نماید. زیرا غذاهای گوشتی پس از هضم در روده محیط بسیار مناسبی برای رشد باکتریهای مواد آلی از هم پاشیده و فاسد شده بوجود میآورد. گیاهخواران منجمله انسان دارای رودههای درازی است برای اینکه مواد غذایی به آهستگی مواد مغذی را پس میدهند، و از اینجاست که تفاوت غذای یک گوشتخوار با گیاهخوار مشهود میگردد.
این مطلب را از دست ندهید: آموزش چند نوع غذا برای گیاهخواران+دستورالعمل
تبدیل و هضم غذای گیاهخواران به وسیله انفعالات تخمیری با همراهی دستههای مختلف میکروبهای گیاهی انجام میگیرد. با این تفاوت که آن دسته از میکروبها که برای گوشتخواران مناسب است برای گیاهخواران مناسب نیست. حتی اگر بدن برای تعدیل آن کوشش کند. این ثابت میکند گوشت یک غذای اشتباه و مضر برگیاهخواران است.
معده انسان و عضلات آن بسیار ظریف و حساس است و به هیچ وجه قادر به هضم کامل غذاهای گوشتی نیست در حالیکه معده خشن گوشتخواران با عضلات پولادینش کار اصلی هضم را انجام میدهد. این اساسیترین دلیل برای هضم نکردن غذا، یبوست و دل درد در آدمهائیست که از گوشت برای خوراک استفاده میکنند.
ترشح غدههای معده و لوزالمعده انسان و بقیه حیوانات گیاهخوار به بافتهای گوشت بسیار کم اثر است و نمیتوانند قادر باشد مانند ترشحات غدد یک درنده، گوشت (و همچنین استخوان حیوانات) را نرم و حل کنند.
گوشت دارای ازت زیادی است که دفع آن از عهده کبد جانوران گیاهخوار ساخته نیست و همین علت اصلی امراضی، چون نقرس و ناراحتیهای کبدی است که بکرات نزد افراد گوشتخوار دیده میشود، بوی بد دهان و بعضی از انواع سردردها و سرگیجهها نیز زائیده همین سبب است.
انسان قادر نیست مانند حیوانات گوشتخوار از جسد حیوانات بطور کامل و طبیعی استفاده کند. وقتی شیر، روباه یا هر حیوان دیگری طعمه اش را شکار میکند فقط گوشتهای ران و سر و سینه آنرا نمیخورد بلکه گوشت، پوست و استخوان را با هم میبلعد و با این کارش تعادلی از نقطه نظر احتیاجات گوناگون بدن به مواد مختلف غذایی بر قرار میکند.
چاک دهان گوشتخواران بسیار عریض است بطوریکه میتوانند هنگام بلعیدن آنرا بحد زیادی بازنمایند، چاک کوچک دهان انسان دلیل محکم دیگری بر میوه خوار بودن اوست.
چربیهای موجود در گوشت حیوانات به زحمت از بدن گیاه خواران دفع میگردد و اغلب بصورت پیه در ناحیههای شکم، ران، باسن و غبغب مردم گوشتخوار ذخیره میشود، همین چربیهاست که در جدار داخلی رگها جمع شده و حرکت خون را نامنظم میسازد.
این مطلب را از دست ندهید: چه ارتباطی بین رژیم گیاهخواری و افسردگی وجود دارد؟
سکتههای قلبی حاصل این تغذیه اشتباه و شکم پرستانه است. مصرف چربیهای گیاهی مثل روغن زیتون، آفتابگردان و ... هیچوقت دیده نشده که عارضهای ایجاد کند.
حیوانات گوشتخوار میتوانند به سرعت بدوند و شکار خود را در حال گریز بگیرند، اما انسان، چون میوه خوار است، قادر به این کار نیست و در عوض به راحتی دانه از گیاهان بر میچیند یا از درختان بالا میرود و برای خوراکش میوه میکند.
چشم گوشتخواران بر خلاف چشم انسان و دیگر جانوران گیاهخوار که نامتغییر است قادر است در تاریکی ببیند و مردمکش کوچک و بزرگ شود.
پروتئین حاصله از گوشت برای جذب شدن، معده انسان را به یک کار طاقت فرسا وامی دارد در حالیکه پروتئینهای نوع گیاهی راحتتر جذب شده و بدن انسان و دیگر حیوانات گیاهخوار آنها را آسانتر قبول میکند.
حیوانات گوشتخوار میتوانند بوی جانوران دیگر را از خیلی دور استشمام کنند. انسان اصلاً قادر به این کار نیست.
تمام گوشتخواران قادرند برای به چنگ آوردن شکار، خود را اگر لازم باشد، ساعتها (بی حرکت) پنهان کنند و بطور غریزی حیلههای گوناگونی را برای فریب دادن طعمه میدانند، انسان نه میتواند چند دقیقه جائی بند شود و نه قادر است در جائیکه هموار نیست راه برود.
طبع انسان، چون میوه خوار است، همانگونه که گوشتخواران از دیدن اجساد خون آلود اشتهایشان تحریک میشود او نیز از دیدن، بوئیدن و چشیدن میوهها و سبزیجات لذت میبرد و خوشش میآید و در مقابل از دیدن اجساد خون آلود و دل و روده در آمده حالش بهم میخورد و غمگین و ناراحت میشود. (درضمن گیاهخواران و از جمله انسان بسیار علاقمندند که میوهها را به صورت خام بخورند، این در حالیست که خوردن گوشت خام برای انسان تهوع آور و غیر قابل قبول است. - انسان طبیعتاً از گشتن و خون گریزان است.)
میوه جات و سبزیجات خام از خاصیت شدید شفا بخشی و دفع میکروب برخوردارند که برای سلامت انسان بسیار ضروریست. برعکس میوهها و سبزیجات، گوشت اکثر اوقات ناقل ویروسها و میکروبهای خطرناک است، بخصوص انواع و اقسام کرمها معمولاً از راه گوشت به انسان منتقل شده در جدار روده میچسبند و شخص گوشتخوار را مبتلا به کم خونی، زردی، رنگ پریدگی، لاغری، ضعف بنیه، پر خوابی و بی حوصلگی میکنند.
این مطلب را از دست ندهید: توصیه هایی برای افرادی که رژیم گیاه خواری دارند
هر چند پختن تا حدودی این کرمها را از بین میبرد، ولی تصور از بین بردن تمام این موجودات خطرناک از راه پختن یک راه اساسی نیست، زیرا که خیلی از آنها میتوانند درجه حرارتهای بسیار شدید را نیز تحمل کنند و تازه آنهائی که از بین میروند مواد زائد سمی خود را همچنان باقی میگذارند و آن اکثریتی که از بین نمیروند در بدن بسرعت رشد کرده و زندگی را بر شخص گوشتخوار تنگ میگردانند. اگر شما نیز گوشتخوار هستید چه بسا که مبتلا به این کرما، ویروسها و انگلها بوده، ولی خودتان از آن خبر نداشته باشید.
بزاق انسان و دیگر گیاهخواران جهت آماده کردن مواد نشاستهای برای هضم در دهان، دارای آمیلاز است، اما بزاق دهان گوشتخواران فاقد این ماده است.
قسمتهای مختلف گوشت بطور وحشتناکی از اسید اوریک (اوره) برخوردار است مثلا یک کیلو گوشت گوساله دارای ۳۰ گرین و یک کیلو جگر بیش از ۴۰ گرین اسید اوریک دارد، در وضعیکه تمام اسید اوریکی که بدن خود میسازد و دفع میکند در روز از طریق کلیهها فقط ۶ گرین است و اضافه بر این مقدار کاری دشوار برای کلیهها بوجود آورده شخص را به امراض گوناگون سخت که ناشی از تراکم اسیداوریک در بدن باشد مبتلا میسازد.
این مطلب را از دست ندهید: خودکشی دردناک نوجوان ۱۲ ساله گیاه خوار
این بیماریها تا وقتی مریض به خوردن گوشت ادامه میدهد هرگز دیده نشده که علاج قطعی داشته باشد.
چرندگان و پرندگان گیاهخوار همدیگر را میشناسند و به مهربانی در کنار یکدیگر میتوانند زندگی کنند، مرغ و خروسها لابلای دست و پای گاو گوسفند بدون آنکه ترسی به خود راه بدهند میلولند و دنبال دانه میگردند، اما همینکه گرگ یا روباهی نزدیک شود به طور غریزی از آنجا میگریزند این حالت در انسان هم دیده شده که از حیوانات درنده فرار کند.
دستهای انسان که به گروه گیاهخواران تعلق دارد برای دریدن ساخته نشده است انگشتان دست او نشان میوه خوار بودن اوست، والا میبایست از پنجه هائی برنده و تیز بر خوردار باشد.
کنترل حرارت بدن به دو طریق انجام میگیرد. یکی با عرق کردن و دیگری با آویختن زبان از دهان و تنفسهای سریع. کلیه گیاهخواران از طریق اول با استفاده از مجراهای موجود در روی پوست خود و تمامی گوشتخواران به طریق دوم با در آوردن زبان و تنفس سریع اینکار را انجام میدهند مثل سگ و گرگ.
این مطلب را از دست ندهید: حادثه مرگباری که گیاهخواران را به چالش کشید!
عرق کردن در گیاهخواران باعث دفع طبیعی سموم احتمالی موجود در گیاهانی که گیاهخوار خورده خواهد شد و چنانچه انسانی از خوراک گوشتی استفاده کرده باشد، چون میزان سموم و مواد زائد از میزان طبیعی بالاتر میرود، عرق تن او بد بود و متعفن خواهد گردید.
گوشتخواران تقریباً ده برابر گیاهخواران جوهر نمک (اسید هیدروکلوریک) در بدن خود تولید میکنند که بیشتر در هضم قسمتهای استخوانی گوشت بکار گرفته میشود؛ و با توجه به میزان جوهر نمک در بدن آدمی هرگز نمیشود او را یک گوشتخوار به حساب آورد.
انسان میتواند در رژیم غذایی خود گوشت را به سادگی حذف کند و در این راستا ادعا میشود که رو به سلامت بیشتر هم خواهد گذاشت، ولی او هیچگاه نمیتواند غذای طبیعی خود را که گیاهان است حذف کند و به زندگی ادامه دهد. این در حالیست که گوشتخواران میتوانند بدون خوردن گیاه زندگی کنند و سالم باقی بمانند.
انتهای پیام/
این که انسان رو به حیوانات تشبیه کنید کار درستی نیست