به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ضیائیان احمدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: کشت گیاه منداب جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی است و در تولید محصول سالم و افزایش عملکرد گیاه نقش مؤثری دارد.
وی افزود: کشاورزان، منداب را با هدف تأمین کود سبز و تغذیه اراضی کشاورزی در مزارع و باغات خود کشت کنند و حاصل خیزی خاک، جبران فقر خاک و نگهداری آب از جمله فواید این کشت در اراضی کشاورزی است.
ضیائیان احمدی گفت: منداب در شهرستان درمیان اواخر آبان و اوایل آذرماه کشت و فروردین ماه همزمان با تشکیل گل ها به عنوان کود سبز به زمین برگردانده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان افزود: گیاهانی که در شرایط شور، پس از کود سبز کاشت می شوند رشد رویشی بیشتری دارند و همچنین از تحمل بیشتری نسبت به شوری برخوردار هستند.
وی اظهار کرد: در سال های اخیر علاوه بر کاشت منداب در اراضی زراعی کشت آن در اراضی محصولات باغی نیز رایج شده که موجب حاصلخیزی خاک باغات پسته، زرشک و عناب می شود.
ضیائیان احمدی گفت: ازت موجود در این گیاه در اصلاح و غنی سازی خاک و کاهش شوری زمین زراعی تأثیر بسزایی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان افزود: اگر آبیاری سنگین زمستانه توأم با سرمای زیاد (یخ آب) باشد، می تواند جمعیت آفات و حشرات از جمله پسیل و انواع لاروهای پروانه ها که به صورت حشرات بالغ زمستان گذرانی می کنند را کاهش دهد.
وی اظهار کرد: یخ آب زمستانه و آبیاری سنگین در مورد رفع مسمومیت ها به خصوص شوری نیز کمک کننده است و باغدار باید با استفاده از شیوه آبیاری غرقابی در مواقعی که سرمای هوا به زیر هفت درجه رسیده و یخبندان کامل باشد، اقدام به آبیاری درختان کند که غرقاب کردن خاک منجر به یخ زدن سطح خاک و مانع تنفس کرمها و آفات میشود.
شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در 105 کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/غ