وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه میان شرکت گاز و سازمان فضایی برای استفاده از ماهواره ها تصریح کرد: با توجه به اینکه خطوط توزیع گاز در بیشتر نقاط کشور حتی نقاط صعب العبور وجود دارد بنابراین برای پایش و مانیتورینگ این لوله ها از فناوری ماهواره ای بومی استفاده می شود.
موحدی گفت: این تفاهم نامه جزو نخستین انعقاد تفاهم نامه ها میان سازمان فضایی و دستگاه های اجرایی کشور است که تکنولوژی بومی فضایی در حوزه کاربردی از آن استفاده می شود و هدف ما استفاده از ظرفیت فناوری نوین در حوزه نفت، گاز و ارتقای فناوری فضایی در حوزه های راهبردی کشور است.
وی با اشاره به مزیت استفاده از ماهواره تصریح کرد: زمانی که خط انتقال گاز آسیب ببیند به لینک مخابراتی انتقال اطلاعات نیز آسیب می رسد بنابراین ارتباط مخابراتی دچار اختلال می شود اما ماهواره از این نوع آسیب ها مصون می ماند.
موحدی با بیان اینکه استفاده از داده های ماهواره ای، زمینه پایش اطلاعات در دوره های زمانی خاص را فراهم می کند که این موضوع طبق نیاز شرکت گاز تعیین می شود، افزود: در نقاط صعب العبوری که خط لوله گاز وجود داشته اما امکان دسترسی محدود باشد، ماهواره به راحتی می تواند این نقاط را رصد کند و در صورت وقوع مشکل، هشدار دهد.
سرپرست معاونت توسعه و برنامه ریزی راهبردی سازمان فضایی ایران با اشاره به اجرای طرح پایلوت استفاده از ماهواره بیان کرد: بعد از اینکه مرحله پایلوت این طرح با موفقیت سپری شد مرحله اصلی آن آغاز به کار می کند که در کل کشور و همه مسیرهای خطوط لوله گاز قابل انجام است.
وی خاطرنشان کرد: ماهواره یک زیرساخت ارتباطی است و در این تفاهم نامه از ماهواره برای ارسال اطلاعاتی که شرکت گاز به آن نیازمند است استفاده می شود.
بنابه این گزارش، در راستای توسعه کاربردهای فناوری فضایی بومی کشور و همچنین با عنایت به مفاد بند 28 از سیاست های کلی برنامه ششم توسعه مبنی بر اولویت دهی به حوزه های راهبردی صنعتی (از جمله نفت و گاز) و افزایش ضریب نفوذ فناوری های پیشرفته در آن، چهارشنبه گذشته تفاهم نامه همکاری بین سازمان فضایی ایران و شرکت انتقال گاز ایران منعقد شد.
انتهای پیام/
سرمایهگذاری روی بومی سازی صنعت مخابراتی در کشور