به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، استفان مارتن، رئیس موزه اسکله برانلی پاریس در واکنش به گزارشی که راه را برای فرانسه به منظور بازگرداندن آثار هنری آفریقا باز میکند، گفت: «موزهها نباید گروگانهای تاریخ دردناک استعمارگری باشند.»
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه تصمیم گرفت ۲۶ اثری را که کشور آفریقایی بنین درخواست کرده است، به این کشور بازگرداند. گزارش کارشناسی که مکرون دستور داده است، تغییر قانون فرانسه را درباره میراث به منظور بازگرداندن بخشی از آثار کشورهای آفریقایی که در دوران استعمار به فرانسه انتقال داده شده، پیشنهاد کرده است.
مارتن در حالی که این کار را "جالب" عنوان کرده است، متنی را که بندیکت ساوی و فلوین سار، دو دانشگاهی تهیه کرده اند، گزارشی ارزیابی کرد که "موزهها را زیاد دوست ندارد".
وی در گفتگویی با رادیو اروپا یک گفت: «من میخواهم از هنر و اشتراکات صحبت کنیم، نه این که احساسی را که کاملا واقعی است، اما به عقیده من با سیاست مرتبط با میراث هیچ ارتباطی ندارد، به طور مرتب تکرار کنیم.»
وی افزود: «موزهها نباید گروگان تاریخ دردناک استعمارگری باشند.»
موزه اسکله برانلی که ژاک شیراک، رئیس جمهور اسبق فرانسه در سال ۲۰۰۶ افتتاح کرد ۷۰ هزار قطعه از ۹۰ هزار قطعه اشیاء هنری آفریقایی جنوب صحرای آفریقا را که در موزههای فرانسه موجود است، در خود گردآورده است.
مارتن همچنین ضمن ابراز تاسف گفت: "در این گزارش جمله وحشتناکی وجود دارد که میگوید مشکل وقتی آغاز میشود که یک موزه از این که موزه ملی باشد باز میماند و به موزه (ملت) دیگری تبدیل میشود".
وی همچنین ضمن ترغیب به ایجاد "جامعه جهانی هنر، موزه و اشتراکات"، افزود "این نظریه که کلیه نقاشیهای ایتالیایی باید به ایتالیا باز گردانده شود و کلیه نقاشیهای انگلیسی به انگلیس، به نظر من این جهان بهتری را ایجاد نمیکند".
ژان-ژاک آیاگون (Jean-Jacques Aillagon)، وزیر فرهنگ اسبق فرانسه نیز در ستونی که در روزنامه لوفیگارو منتشر شد، از گزارش مورد بحث انتقاد کرد و اطمینان داد "اجرای این توصیهها موزههای فرانسه را از مجموعههای آفریقایی تهی خواهد کرد و در نخستین مرحله موزه اسکله برانلی از این آثار تهی خواهد شد".
وی از موزههای پاریس از جمله موزه لوور، موزه اورسه، موزه گیمه و موزه اسکله برانلی به عنوان "موزههای جهانی" دفاع کرد.
رئیس جمهور فرانسه پیشنهاد کرده است در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ نشستی با همه شرکای آفریقایی و اروپایی در پاریس به منظور تعریف چارچوبی برای "سیاست مبادله" آثار هنری تشکیل شود.
انتهای پیام/