به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت (دوشنبه ۵ آذرماه) در تالار وحدت با اجرای رسالت بوذری آغاز شد.
جمشید هاشم پور، مسعود ده نمکى، منوچهر شاهسوارى، علیرضا رضاداد، ابراهیم داروغه زاده، نرگس آبیار، داریوش باباییان، پروانه مرزبان، صادق صادق دقیقى، فرشته طائرپور، علیرضا تابش، داود توحید پرست، محسن مومنی شریف از جمله هنرمندان و حاضران در این مراسم هستند.
نصرالله پژمانفر و چند تن از نمايندگان مجلس شوراى اسلامى به همراه برخى از چهره هاى سرشناس نظامى از ديگر مهمانان حاضر در آیين افتتاحيه پانزدهمين جشنواره فيلم مقاومت هستند.
معرفی برگزیدگان بخش «۴۰ سال سینمای مقاومت» که توسط مخاطبان جشنواره مقاومت انتخاب شدند و برگزاری مراسم بزرگداشت یدالله صمدی، حبیب الله کاسهساز، ضیا الدین دری و حمید آخوندی، سینماگران درگذشته سینمای مقاومت، از جمله مهمترین برنامههای مراسم افتتاحیه پازدهمین جشنواره فیلم مقاومت خواهد بود.
با خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم مراسم به طور رسمی آغاز شد.
پس از آن تیزری از رشادتهای شهدای هشت سال جنگ تحمیلی پخش شد و در ادامه نمایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس با صدای محمد صادق آهنگران به صورت زنده روی صحنه رفت.
در ادامه مراسم محمد خزاعی دبیر جشنواره فیلم مقاومت گفت: خوشحالیم که در خدمت شما هستیم و به پشتوانه شما این آیین باشکوه را برگزار میکنیم. خوشحالیم که از سراسر دنیا فیلم به دست ما رسیده است.
سپس، سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران روی صحنه آمد و بیان کرد: این ایام و هفته بسیج را به شما و همه بسیجی ها در منطقه و جهان تبریک می گویم. به روح پر فتوح امام راحل که هنر مقاومت و شهادت را به ملت ما و مستضعف آزادی خواه جهان آموختند، درود می فرستیم و یاد تمام شهدا را گرامی می داریم.
وی افزود: هرچه داریم از همین مقاومت ملت است. این مقاومت ریشه در تاریخ هزاران ساله ایران و تاریخ چهل ساله انقلاب دارد که سرشار از هنرآفرینی، مقاومت و ایستادگی است.
فرمانده کل سپاه پاسداران اظهار کرد: مقاومت اسلامی، ایستادگی مومنانه در برابر همه پلیدیهاست. این راه همان راهی بود که امام حسین (ع) هزار و چهارصد سال پیش رفتند و به همه آزادگان جهان یاد دادند. این راه در حال طی شدن است و خدا را شاکریم ملت ایران در طی کردن این راه موفق بوده است.
سردار جعفری تصریح کرد: جوهره مقاومت و ایستادگی اراده انسانهاست. این اراده بزرگ ملت ایران و سایر ملت ها که ایستادگی و مقاومت را سرلوحه کارشان قرار دادند، دنباله روی اراده الهی است. با وجود همه تهدیدها و مشکلات، همین اراده و مقاومت ملتهای منطقه و ایران توفیق پیروزی را نصیب ما میکند. مقاومتی که جهان استکبار در چگونگی آن مانده است.
وی افزود: جهاد در عرصههای مختلف بسیار تاثیرگذار است. باید توجه داشت که امروز مقابله با جنگ نرم بسیار مهمتر از جنگ سخت است و بدون تردید یک هنرمند جبهه مقاومت که میخواهد در این عرصه تلاش کند، باید روحیه جهادی داشته باشد. روحیه جهادی سه شرط دارد؛ اول کار برای رضای خدا باشد، دوم همراه با سخت کوشی و تلاش شبانه روزی باشد و سوم مقاومت و ایستادگی در برابر مخالفان داشته باشیم.
فرمانده کل سپاه پاسداران در پایان گفت: بسیج ملتها در آینده بسیار نزدیک پیروزیهای چشمگیرتری را نصیب جبهههای اسلامی و مقاومت خواهد کرد. این بسیج همراه با آن سه شرط مذکور معنای بهتری پیدا میکند.
در ادامه مراسم نکوداشت حبیبالله کاسهساز، حمید آخوندی، سید ضیاالدین دری و یدالله صمدی برگزار شد. محمد خزاعی، سردار غیب پرور، سردار جعفری و جمشید هاشم پور روی صحنه آمدند و از خانواده مرحوم حبیبالله کاسه ساز تجلیل کردند. همچنین از خانواده مرحوم حمید آخوندی با اضافه شدن علیرضا رضاداد به حضار روی صحنه، تجلیل به عمل آمد.
سپس از خانواده مرحوم سیدضیا الدین دری با اضافه شدن مریلا زارعی به حضار روی صحنه، تجلیل شد و پس از آن از خانواده یدالله صمدی با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، تجلیل به عمل آمد. در ادامه این مراسم از فرزند شهید سردار حسین همدانی قدردانی شد.
حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی در این مراسم گفت:جشنواره بین المللی فیلم مقاومت که تصویر ایثار و حمیت غیرتمندان است در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی که پیروزی عزت و آزادگی است، روایتگر عشق و دلدادگی کسانی است که شجاعت و ایستادگی بر آرمانها را توشه راه خود کردند. روایت هنرمندان مومن و انقلابی از لحظههای درخشانی است که مایه ارزش و اعتبار سینمای ایران شده است. جشنواره فیلم مقاومت ستایشگر تلاش این فیلمسازان در ایران و جهان است که پانزدهمین دوره آن همزمان با هفته بسیج برگزار میگردد.
وی ادامه داد: حضور تعداد زیادی فیلم سینمایی، مستند و کوتاه در دورههای گوناگون این جشنواره و نیز آثار سینمایی و غیرسینمایی این دوره از جشنواره که عموماً جزو آثار پرمخاطب سال گذشته و امسال سینمای ایران نیز بوده اند نشان از عزم و تلاش سینماگر ایرانی در این عرصه است که به رغم همه مشکلات در این راه با پایمردی وایستادگی توانسته اند برگهایی از این صفحات درخشان را به تصویر کشند و آوازه برخی از آنها از مرزهای ایران فراتر رفته تا آنجا که فیلمسازی با این مضامین به گونهای معتبر و ستایش برانگیز در جهان تبدیل شده است؛ و جشنواره فیلم مقاومت بیش از همه مدیون تلاش این سینماگران است.
انتظامی تصریح کرد: آنچه در این میان شایسته توجه است انتظار مشارکت بیشتر نهادهای مسئول و همه کسانی است که دلبسته این راهند تا این آثار با حمایت و کمک موثر آنها ابتدا به گونهای شایسته تولید شوند و سپس به گونهای شایسته به دست مخاطبان تشنه و علاقمند در داخل و خارج از کشور برسد و از این رهگذر به سهم و نقش شایسته خود در تولید و نمایش دست یابد که این انتظار سینماگران انتظاری معقول و به جاست.
سرپرست سازمان سینمایی بیان کرد: برگزاری این دوره را که به همت همه همکارانمان در بنیاد روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت پذیرفته به جملگی سینماگران، مشارکت کنندگان و برگزار کنندگان به ویژه عزیزانمان در سازمان بسیج مستضعفین شاد باش میگویم.
در ادامه جوایز بخش ۴۰ سال سینمای مقاومت اهدا شد که اسامی برگزیدگان در ادامه میآید:
بخش فیلمنامه: نرگس آبیار، ابراهیم حاتمیکیا و محمدحسین مهدویان
بخش بازیگری: پرویز پرستویی، هادی حجازیفر و مریلا زارعی
بخش کارگردانی: ابراهیم حاتمیکیا، مسعود دهنمکی و مرحوم رسول ملاقلی
در ادامه برنامه ابراهیم حاتمیکیا ضمن دریافت جایزه خود گفت: کسانی که چشمشان در آن ۸ سال دفاع مقدس دید و در این عرصه اثر تولید کردند شایسته تقدیر هستند و من امروز به نمایندگی از همه آنها این هدیه را دریافت میکنم.
مسعود ده نمکی ضمن دریافت جایزه خود بیان کرد: من این جایزه را به ابراهیم حاتمیکیا و خانم منیر قیدی تقدیم میکنم.
بخش بهترین فیلم: فیلم های سینمایی آژانس شیشهای، اخراجیها و شیار ۱۴۳
سپس جوایز بخش جلوگاه نور با حضور اعضای هیئت داوران این بخش اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش به جواد موگویی برای مستند«نیممه شب ۲۴ آوریل» تقدیم شد.
دومین دیپلم افتخار این بخش به مصطفی رزاق کریمی برای تولید مستند«بانو قدس ایران» رسید.
بخش فیلم های کوتاه داستانی: راضیه سراجی برای فیلم باز هم سکوت، سید پوریا پیشوایی برای فیلم تاسوکی، ماریا ماوتی برای فیلم مادر و احمد زایری برای فیلم درخت ریتون سعد تندیس و دیپلم افتخار دریافت کردند.
بخش روایت نو: تندیس و دیپلم افتخار به علی توکلی زانیانی برای فیلم تا فردا
تندیس و برگزیده دیپبم افتخار محمد حسین همتی نژاد برای فیلم نبل و زهرا
گفتنی است؛ پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در ۵ بخش سینمای ایران، سینمای بین الملل، روایت نو، جلوگاه نور و ۴۰ سال سینمای مقاومت برگزار میشود. این جشنواره تا ۹ آذر ماه ادامه دارد و اختتامیه آن روز جمعه (نهم آذرماه) ساعت ۱۸ برگزار میشود.
انتهای پیام/