به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، تالاب حلّه در ۱۰ کیلومتری شمال شرق بوشهر قرار دارد و بنا به گفته اهالی ساکن در روستاهای مجاور منطقه، از سال ۱۳۴۲ به علت انحراف رودخانه حله و دو شاخه شدن آن در شرق روستای کُرِه بند، تشکیل شده است.
خشکسالی بارها زندگی این تالاب و ساکنانش را به خطر انداخته، اما بارشهای مناسب پاییزی به آن جانی دوباره بخشید.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر میگوید: احیا تالاب حله در نتیجه فعالیتهای حفاظتی بوده که با بارندگیهای اخیر پاییزی به آبگیری و احیا کامل رسیده است.
به گفته فرهاد قلی نژاد، منطقه حفاظت شده حله پناهگاه مناسب و امن برای پرندگان مهاجر و زمستان گذران مانند مرغابی، غاز وپرستوی دریایی است.
وی بیان میکند: با احیای دوباره تالاب حله، تعداد زیادی از عکاسان، پرنده نگرها، گردشگران و علاقهمندان به طبیعت راهی منطقه شدهاند تا جلوههای طبیعت را از نزدیک ببینند.
حسین دستپاک رئیس منطقه حفاظت شده حله (کُرِه بَند) نیز میگوید: نیروهای پاسگاه محیط بانی حله با گشت مستمر و شبانه روزی با تمام توان توانستهاند منطقهای امن برای پرندگان ایجاد کنند.
تالاب حله با وسعت ۴۴ هزار و ۷۸۳ هکتار، سال ۱۳۵۵ به عنوان منطقه حفاظت شده مصوب شد.
سطح زیستگاهی تالاب نسبت به میزان آب ورودی در سالیان مختلف، متفاوت بوده و در سالهای پر باران به ۲۰ هزار هکتار میرسد.
جانورانی مانند شغال، روباه معمولی و گرگ و پرندگانی مانند دراج، شاهین، عقاب، سارگپه، کرکس و اردکها و گیاهانی مانند نخل مرداب، بوریا، چمن شور ساحلی، کنار و گلرنگ وحشی در این تالاب زندگی میکنند.
انتهای پیام/ک